24-jarige ‘autohandelaar’ wil GT2 RS verkopen, blijkt oplichter

Auteur: , 59 Reacties

En dat heeft een hardwerkende heer een hoop geld gekost.

GT2 RS

De Porsche 911 GT2 RS lijkt een schot in de roos te zijn voor Nederland. Er rijden er al tientallen rond, allemaal met een flink prijskaartje. Van Porsche mag je 355.000 euro aftikken, maar met de nodige opties kan dit aantal oplopen tot over de vier ton. Exclusief spul dus: om het nog exclusiever te maken beperkt Porsche het productieaantal tot 1.000 exemplaren. Als je er eentje wilt, moet je een order plaatsen bij Porsche zelf. Maar ondertussen zijn de orderboeken vol en moet je de occasionmarkt in. En die rekenen geen stuntprijzen.

Zoals er dan wel vaker gebeurt, verkopen mensen hun order. Maar er zitten veel haken en ogen aan een dergelijk aanbod. Dat het flink mis kan gaan, vertelt een tipgever via de mail. Een autohandelaar bood de gedupeerde een order aan voor de Porsche. De handelaar zou het vuile werk doen, namelijk de auto uit het buitenland halen. Alles wat de gedupeerde moest doen was het geld naar hem overmaken en de auto werd geleverd. Maar er werd veel geld afhandig gemaakt en niks geleverd. Dat heeft het slachtoffer 335.000 euro gekost, zo meldt Dagblad van het Noorden.

Normaal zouden we nu getuigen en/of eventuele andere gedupeerden oproepen om hun innerlijke Alberto Stegeman los te laten, maar de misdaadjournalist is zelf al aan de slag geweest. De al iets oudere zaak kwam onder zijn aandacht en hij heeft een gezicht bij de handelaar gevonden. De hoofdverdachte is een 24-jarige autohandelaar uit Dalen. Er werden allerlei ongure praktijken gevonden bij de man, zo zou hij eenzelfde truc hebben uitgehaald met iPhones, ook heeft hij geprobeerd paspoortfraude te plegen.

Een grote domper voor de gedupeerden, maar de zaak is nog niet gesloten. Gisteren was er een pro-formazitting over in de rechtbank van Assen. De Dalenaar zit nog vast totdat er meer informatie duidelijk wordt over de manier van oplichting. Een eventuele vrijlating onder voorwaarden kan nog besloten worden in maart, omdat de 24-jarige man nog niet definitief schuldig is verklaard.

UPDATE: de inmiddels 25-jarige verdachte is op 2 april vrijgelaten tot de rechtbank definitief oordeelt in juni. Ondanks dat de officier van justitie het er niet mee eens is, mag de verdachte de komende paar maanden van zijn vrijheid genieten. Hij mag alleen niet het land verlaten, hij moet zijn paspoort inleveren en hij mag zich niet bemoeien met handel. De zaak is nog steeds omstreden: het kan alle kanten op in juni.

Image-credit: een GT2 RS in het wild, gespot door @hhitalia.59 reacties

Wie koopt er dan ook een auto zonder hem eerst te bekijken…
@svdv: dat is niet zo vreemd, een pre-order van een nog uit te brengen model bij de desler is eerder regel dan uitzondering. Maar een GT2 RS kopen (en betalen) via een louche handelaar (lees: geen porsche dealer) zonder de auto gezien te hebben; dát zou ik geloof ik ook niet hebben aangedurfd…
@svdv: heul veul mensen die een nieuwe auto bestellen…? Of teveel geld hebben!
@svdv: Idd, zeker voor zo’n bedrag! Wat een mega naïeve dombo ben je dan…
@svdv: Zoals in het artikel staat verkocht de oplichter een order, hij had de auto dus nog niet.
Hetgene wat ik fraai vind is dat iemand dik 3 ton overmaakt aan iemand die hij niet persoonlijk ontmoet heeft.
@dees: nee inderdaad, ik zou voor een dergelijke transactie een notaris inschakelen waarbij het bedrag op een derden rekening staat totdat er zekerheid bestaat over de levering…..
@dees: heeft hij volgens mij wel. Ook bij een paar andere gedupeerden is dit gebeurd en wekte de oplichter schijnbaar genoeg vertrouwen om het geld over te maken. Ik vroeg me al een tijd af hoe dit toch allemaal kon. Deze oplichter pronkte behoorlijk met zijn auto’s en andere dure gadgets op instagram
@dees: Nog naïever is t feit dat als je een order hebt je ook een serienummer toegewezen krijgt die je weer via Porsche kan veriferen. Maar schijnbaar doen mensen die dik in de slappe was zitten pas moeilijk achteraf?
Je kan zeggen wat je wilt, maar als €335.000 overmaken het enige is wat je ‘hoeft’ te doen, moet je dat gewoon niet doen. Of ben ik de enige erfgenaam van de zoveelste Nigeriaanse prins die ff een ton nodig heeft om 3,5 miljoen dollar los te weken?
@introductiemap: zo, jij bent een masselpik. Wat ga je kopen van die 3,5 miljoen? Vast en zeker ern GT2-RS…
@hotze: mazzelpik….
@rolov: Sal wel uit Amsterdam komen. Daar seggen se op seker masselpik.
@dray: maar je schrijft mazzelpik. Of kan je alleen fonetisch schrijven?
@rolov: dat was fonetisch schrijven inderdaad, massel.
@dray: nee, die zeggen meestal ‘gap’, maar meestal zijn dat ook mensen die niet Amsterdam zijn opgegroeid.
@hotze: een goeie kennis van mij regelt een 458 Aperta uit de Spaanse Pyreneeën, ben heel benieuwd!!1!
@introductiemap: volgens mij ben je opgelicht.. ik hoefte maar 50k over te maken voor die 3,5 miljoen
Voor degenen die nog € 335.000 euro op de plank hebben liggen en een échte Porsche 911 GT2 RS Minichamps 1/43 willen hebben, mijn bankrekeningnummer is NL01RABO911992143. Ik ben écht te vertrouwen.
@competition102: sorry, je IBAN lijkt niet te kloppen… Dan gaat ie voorbij… 😂
@jaspervdwinden: hahaha, het is ook niet mijn geluksdag
@competition102: kan je ook aan een GT3 komen en zo ja wat wil je daar voor hebben?
@hotze: zeker! Voor 272.900 euro is die Minichamps voor jou! Krijg je er van mij nog wel een strik omheen ;-)
@competition102: overgemaakt!!!
@introductiemap: lol, ook niet jouw geluksdag kennelijk ;-)
Vuile pleuris hond. Opsluiten die mensen, hoe dom het ook kan zijn van de koper.
@mats106rallye: pleurishond is één woord, zonder spatie dus.
@dizono: Misschien zei hij wel vuile pleuris tegen zijn hond?
@fanboy: beter zeg -of schrijf je het in dit geval- tegen niemand, maar of dat nu een hond of mens is, het blijft zonder spatie.
@Dizono: ’t is ‘beter zeg je -of schrijf… etc’
@mats106rallye: Misschien moeten mensen die zo dom zijn dat ze hierin trappen ook worden opgesloten. In een kamertje met van die fijne gecapitonneerde muren.
Ik vind het oprecht heel erg voor het slachtoffer.

Waar moet het heen met de wereld als je niet eens meer een wildvreemde drie ton kan toevertrouwen.

Hopelijk leest het slachtoffer mee, want ik wil hem een hart onder de riem steken door hem een deel van de erfenis te schenken van mijn helaas veel te je jong overleden Nigeriaanse oudoom van 98, Bumba de Veertiende. Beter bekend als de kroonprins van de Nigeriaanse Swaffeloeloeinoeholloe-stam.
@moveyourmind: is dat die stam met die eh lange… 🤔…. Naam?
@drdre1: toen je Swaffeloeloeinoeholloe-stam zei begon er iets te dagen idd
De naïviteit van sommige mensen grenst aan het ongelofelijke. Je zou zeggen, dat iemand, die over dergelijke sommen geld kan beschikken beter zou moeten/kunnen weten. Doet denken aan academici, die zich door ‘n Nigeriaanse zwendelaar laten oplichten. Zulke academici schijnen ook te bestaan.
@amghans: erfgenaam, winnaar van de loterij, geluk gehad met bitcoins in 2017 (al acht ik het laatste soort eigenlijk al te slim om hier in te trappen)
-edit: nutteloze bijdrage-
@tysson: als je die ‘kop’ ook ziet op de eerste foto die op Google opduikt…. niet een al te frisse blik…
Gelijk volle pond?! Niet 10/20% voorschot tot duidelijkheid verschaft kan worden over de levertijd? En bij een ‘gelimiteerde oplage’ voor het zelfde bedrag was ik bij de Porsche dealer binnen gestapt….
Het is vrij gebruikelijk dat als je een auto importeert via een handelaar je het geld zelf voorschiet hoor
Als twee sukkels elkaar ontmoeten krijg je dit soort dingen.
Van twee kanten onvoorstelbaar dom, wie betaald nou zoveel geld aan een kind van 24 uit een boerengat in Drenthe en verwacht daar een hype-exclusieve Porsche voor terug te krijgen?? En welke oelewapper denkt zoveel geld te kunnen pikken en er mee weg te komen??
Man man man man man 🤦🏼‍♂️
😂🤣😅
@stationcar: rijden anders in de regio van dat ”boerengat” veel meer van zulke auto’s rond
@bimmerfan:
Ik heb een paar jaar gewerkt in die buurt en heb er nooit iets bijzonders gezien. Sterker nog, voorbij Hoogeveen zag je sowieso niemand op de snelweg zo afgelegen zit je daar.
@stationcar: heb je niet goed opgelet rijden sowieso al 2 gt3 rsen en 1 gt2 rs rond daar.
@bimmerfan:
Maar het was in 2011-12, maar goed het kan snel gaan…
@stationcar: tja, wel jammer dat je dan een beetje min achtig doet over een mooie nuchtere regio.
@bimmerfan:
Absoluut niet minachtig, ik benoem het juist zo omdat het de ontiegelijke domheid van de koper benadrukt. Iedereen kan bedenken dat als iemand van 24 uit een relatief afgelegen dorp zoiets exclusiefs aanbied dat dat niet in de haak is. Of het nou een gat in Drenthe is if in Brabant.
@stationcar: Ook al zitten er in Hoogeveen veel autobedrijven/handelaren, dure hypercars zul je er niet snel vinden. Ik zie met regelmaat supercars of hele dikke Duitse stations rijden. Het is inderdaad niet zo’n carspottersparadijs als bijvoorbeeld de PC in Amsterdam.
@rikus: dikke auto’s schijnen daar nog wel eens weggesleept te worden
@stationcar: was je aan het bird-boxen daar dan?
@stationcar: hoe had jij het gedaan dan? Ben ik wel benieuwd naar…
@roadster1976:
Ik was naar de dealer gegaan en had daar geïnformeerd naar de mogelijkheden.
Dit is gewoon eindeloos dom.
@stationcar: bij de dealer bereijt je niks meer, als alles al verkocht is.
@bimmerfan:
Ja en dat is nog altijd een beter resultaat dan bestolen worden denk je niet? 🤔
@stationcar: of zelf naar duitsland gaan staan er vast wel een paar bij een dealer en die kunnen ook wel verzorgen dat je hem ook nederlands kenteken krijgt.
@bimmerfan: maar dat is juist het probleem. Er staan wereldwijd al meerdere GT2 RS’en te koop. Maar juist vanwege de limitering worden die al voor dik over de vraagprijs verkocht. Logisch dat als iemand precies op die vraagprijs zit, het aantrekkelijk is om te onderhandelen. Als de dealer dan legitiem overkomt (overkomen is iets anders dan zijn), dan wordt het steeds aantrekkelijker. Of ik het slim vind is een tweede, maar ik begrijp de gedachtengang. Een order voor een auto kopen is gewoon een vrij luchtdichte smoes om een auto te verkopen zonder dat je hem ‘kunt’ laten zien. Daarom is dat volgens mij bij Porsche al vaker fout gegaan, met de GT2 RS ook al eerder en met de 918 volgens mij ook. Laatstgenoemde kun je voor 9 ton ‘orderen’. Kun je nagaan.
Ik vind die Porsha eruit zien alsof er een drie-jarige met een zwarte viltstift op los is gegaan.
Dus begrijp ik dat er een oelewapper is die over een zo kinderlijke naïviteit beschikt dat’ie met open ogen wordt belazerd.
Wat een gedrocht van een wagen, een karikatuur van de 911.
Mooi om al de reacties te zien zonder dat ook maar iemand weet hoe het precies gegaan is. Een order kopen is nou eenmaal riskant. Als je een beetje gaat googlen kom je erachter dat de beste man gewoon een autobedrijf had met 2x een Porsche GT3 RS 4.0 in stock. Niet zomaar een 1 of andere prutser dus.
@djano: als iemand je een auto vooruitbetaalt en je levert niet, ben je wel degelijk een prutser. Een totale zelfs.
@amghans: Zeker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).