5 schitterende Rolls-Royces op Nederlands kenteken

Auteur: , 40 Reacties

Kost een paar duiten, maar dan heb je ook wat.

5 schitterende Rolls-Royces op Nederlands kenteken

‘Personaliseren en ‘Rolls-Royce’ is eigenlijk pleonasme. Meer dan 90 procent van de Rolls-Royce klanten kiest voor een persoonlijke touch. Het merk gaat qua personalisatie dan ook verder dan elke andere grote autofabrikant. In Nederland zijn Rolls-Royces, naar mijn mening, niet altijd even spannend uitgevoerd. Toch zijn er een aantal voorbeelden te vinden van Rolls-Royces op Nederlands kenteken met een eigen gezicht. Wraps, tuning en ander spul telt niet mee in dit lijstje. Klik op het plaatje voor meer foto’s.

Rolls-Royce Wraith – 419.139 euro
De goedkoopste uit dit rijtje. Voor een meerprijs koos de eigenaar van deze Wraith voor een two-tone kleurstelling. Het maakt de auto nét even wat specialer.
Wraith

Rolls-Royce Dawn – 489.471 euro
Misschien wel de minst spannende van de top vijf. Met zijn diepblauwe kleur en bruinlederen interieur toch een hele chique uitvoering.
Dawn

Rolls-Royce Phantom Coupé – 563.189 euro
Deze komt binnen. Met een felblauwe kleur is deze Phantom altijd aanwezig op elke parking.
Phantom

Rolls-Royce Phantom VIII – 620.373 euro
De nieuwe Phantom in een two-tone kleur. Wat een enorm slagschip. Het prijskaartje is minstens zo indrukwekkend.
Phantom

Rolls-Royce Phantom Coupé Zenith – 663.275 euro
De duurste van het stel. Foute velgen? Zo komt de Zenith uit de fabriek rollen. Van deze Rolls zijn slechts 50 stuks gebouwd, met een bijzonder heftige aanschafprijs.
Zenith40 reacties

Zie ik liever een capri mk II ofzo om eerlijk te zijn
En toch zijn die oude Silver Clouds uit de jaren ’50 en ’60 het mooiste. Daar reden echt nog de captains of industry in . Dit zijn tegenwoordig toch de auto’s voor omhoog gevallen voetballertjes
@robbie123: precies!
@robbie123: nee, die kiezen voor Bentley.
@robbie123: Neh.. doe mij maar een Silver Ghost. Heb niks met moderne Rollsen.
@robbie123: dat zijn van die trouwauto’s. Een captain of industrie (lees directeur van een grote onderneming) wilde ook in zoiets niet gezien worden. Zakelijk, degelijk, Duits. Oftewel de Mercedes S-klasse.
Het blijft mooi en gelukkig nog mensen die deze wagens aanschaffen, ook al zijn het voetballers. Daar is toch niets mis mee?
@alpinafanb10: Ze parkeren ook (met uitzondering van de eerste) allemaal als asociale honden. Dus wat dat betreft zou die vergelijking met voetballers wel kunnen kloppen. Wel het geld om er een te kopen, niet de skills om er mee te rijden… typisch.
@airc: nummer 4 en 5 staan toch ook prima geparkeerd?
Dawn voor mij!
Voor mij de blauwe Dawn “damn” wat een ding!
Wow die Dawn!!! Donkerblauwe kap? Dat zal dan wel de kers op de taart zijn.
Op de donker blauwe down na, vind ik het allemaal behoorlijk smakeloze auto’s.
@mrb: *Dawn.
Ik wacht nog op de eerste mooie Rolls-Royce. Zie alleen maar obesitas auto’s.
@breinstein: Jij wil een Ghost GT3 RS?
@berlinetta: ik wil een sierlijke auto voor dat geld, geen blokkendozen
@breinstein: Daar kan ik in komen.
Over tien jaar voor minder dan een ton bij de handelaar.
Nog steeds een merk dat ver verheven boven de massa staat.

Zelfs in de meest ingetogen uitvoering straalt een Rolls iets onbereikbaars uit.

En zelfs in een minder bescheiden uitvoering komt een Rolls zelden overdone over door het lijnenspel met stijlvolle klassieke elementen.

Hopelijk blijft het merk dicht bij haar waarden, ook met de nieuwe SUV.
Die Dawn is echt prachtig!
@tvklarenbosch: deze uit het lijstje al een paar keer in het echt mogen aanschouwen, onNederlands fraai.
Omdat ze hoog en groot zijn moet je serieus oppassen dat je niet over een 15 jarige autospotter heen rijdt. Of dat erg is laat ik in het midden.
Auch die prijzen!!! De phantom coupe is in België 100.000€ goedkoper😂😂😂 https://www.autogids.be/model-type-jaar–rolls-royce–phantom-coupe–2016/prijs-nieuwe-wagens–6153–6-7-v12-coupe.html?gclid=EAIaIQobChMItePs3f2s2QIV6b3tCh24NwVZEAAYAyAAEgKaL_D_BwE
@chrisvis: Dag Chris, ik ben bezig met een scriptie over de prijzen van Rolls Royce wereldwijd. Zou je ook de andere landen kunnen geven? Burundi schijnt moeilijk te zijn omdat er geen dealer netwerk is. Wellicht weet jij dat.
@marklevinson: het gaat er mij gewoon om dat de verschillen in prijs toch abnormaal groot zijn op zulke wagens en dit enkel voor jullie staatskas te vullen. Bij ons dient er ook belasting betaald te worden maar toch net wat minder.
Voor de volledigheid heb ik het voor jou even opgezocht en helaas is er in Burundi geen dealer van RR te vinden en dus ook geen prijzen😏
@marklevinson: Kom op beetje moeite doen voor je scriptie. Lekker zelf gaan zoeken dus.
BMW laat zien, dat een overgenomen automerk zoals RR WEL met behoud van eigen merkidentiteit voort kan bestaan. Bovendien blijven ze nog smaakvol ook.
@barry355gtb:
Ze blijven smaakvol zolang je er geen voetballer- of rapper-gespuis op loslaat.
Vind dit nou niet personaliseren… gewoon een ander kleurtje erop alleen. Had meer richting coachbuilds verwacht
@michiel1: lees de tekst anders nog even: Wraps, tuning en ander spul telt niet mee in dit lijstje. Dus alleen wat direct van de fabriek afkomt.
@ikleesookoverautos: dat met coachbuild over een kam scheren? Ga je mond spoelen! Maar waar ik vooral op doelde is, personaliseren. Alle op de laatste na hebben een kleurtje gekozen, dan is het hele wagenpark in Nederland zwaar gepersonaliseerd!
De Zenith met een zwart/donkerrood interieur.
http://www.in.fo/news-detail/news/bilurin-er-upprunaligur-allur-sum-hann-er/

Staat ook op Nederlands kenteken :-)
Is een 1926 Rolls Royce Phantom, met een door de eigenaar handgemaakte body. Het ding heeft alle uithoeken van de wereld gezien, en in tegenstelling tot dit lijstje flaneer handtasjes ook niet vies van een beetje offroad werk. De lier zat er niet voor niks op.
Overigens ben ik van mening dat Rolls Royce alleen voor de tweede wereld oorlog echt mooie auto’s bouwen/liet bouwen. Onder BMW hebben ze wel weer het juiste karakter terug, maar ‘mooi’ is het allemaal niet.

Dit is voor mij denk ik de ultieme Rolls. De imposante grille, verder weinig opsmuk en met simpel koetswerk. Bouwkwaliteit was toen ook echt goed. Het imago dat ze toen hebben opgebouwd teren ze vandaag de dag nog op.
https://www.conceptcarz.com/images/Rolls-Royce/20-Rolls-Silver-Ghost-Hooper-DV-09_PBC_01.jpg
Doe mij maar de “Misschien wel de minst spannende van de top vijf”.
Wat een mooie kleur met prachtig interieur heeft die Dawn!
Heel dikke wagens, maar om eerlijk te zijn ben je wel een beetje een pannenkoek als je een Rolls op Nederlands kenteken koopt.

(Zomaar een ton overmaken aan de staat voor een paar gele platen zou ik principieel niet doen)
@amgsoixanttrois: maar als je in Nederland woonachtig bent en in Nederland wilt rijden zul je wel moeten. Zelf vind ik dat als je geen geld wilt uitgeven aan belastingen je het niet waard bent een Nederlander genoemd te worden.
Een Rolls moet naar mijn smaak ingetogen zijn kwa kleur/wielen. Een Rolls hoeft zich niet te bewijzen. Dat ziet er gewoon sneu uit. Een classy two tone kan ik nog waarderen maar die blauwe is echt een misser van een half miljoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).