De eerste Rolls-Royce Phantom staat alweer te koop

Auteur: , 37 Reacties

Het beest uit Groot-Brittannië zoekt een nieuw baasje.

Officieel is de nieuwe Rolls-Royce Phantom pas een maand of drie te bestellen, maar nu al vinden we hem te koop bij een dealer in Duitsland. In andere woorden, terwijl het overgrote deel van de klanten nog wacht totdat hun bestelling geleverd wordt, kun je hem waarschijnlijk voor hetzelfde geld oppikken in Bremen.

Wie niet kieskeurig genoeg is, doet er misschien goed aan zijn productieslot te verkopen en het geld te steken deze reeds gebouwde Phantom. Gelukkig voor de potentiële koper was de vorige eigenaar geen excentriekeling, maar iemand die zijn auto’s zo chic en stijlvol mogelijk samenstelde. De achtste Phantom is grotendeels black on black, met aan de binnenzijde wat bruin/oranje leren accenten.

Zoals gebruikelijk is ook deze Phantom voorzien van een 6,75-liter twin-turbo V12, die goed is voor 570 pk en 900 Nm aan koppel. De klant krijgt er een achttraps automaat van ZF bij om door de versnellingen te glijden. Deze Phantom in het specifiek heeft overigens de korte wielbasis, die 3,55 meter lang is.

Wie interesse heeft hoeft niet te vrezen voor een hoge kilometerstand. Niet dat je nu tienduizenden kilometers kunt rijden in een handjevol maanden, maar toch. De Phantom heeft in totaal slechts 50 kilometer achter de rug. Kopen kan, maar dan mag je eerst even de prijs onderhandelen met de dealer. Ter referentie, de korte versie kost in Nederland normaal gesproken 545.000 euro.37 reacties

Deze auto is duidelijk ‘aangeschaft’ om direct weer door te verkopen en zodoende gebruik te maken van het huidige ‘tekort’. Vandaar ook de saaie uitvoering, dan schrik je potentiële kopers niet af.
Slim. Als je van plan bent meteen door te verkopen is deze (gebrek aan) kleurstelling zeer verstandig, er is immers altijd wel een begrafenisondernemer die een nieuwe volgauto zoekt.
@mashell: volgauto? Er is geen begrafenis onderneming die dit koopt..
@bmwfreak038: Met een knipoog lezen ;)
@granlusso: oooh zo
@bmwfreak038: Ik ken wel iemand die er mee naar zijn crematorium rijdt!
@fmgarcia: dat is een slim mens want een crematorium is dikke business.
@mashell: Een Mens is hij zeker;)
Dat sterretjes plafond kont van de Docker Daimlers, ontwikkeld door Lady Norah Docker die in de vijftiger jaren een aantal bijzonder extravagante Daimlers heeft ontworpen met namen als Silver Flash, Green Godess en Stardust.
@desjonnies: ‘sterretjes plafond koNt’? Waar het hoofd vol van is…??? :P
@davelepeef:
Slip of the arse, Sorry, pen pen.
ARSE!
Prachtig apparaat! Wat een verschijning blijft het toch!

“Deze Phantom in het specifiek heeft overigens de ‘normale’ wielbasis, waarmee hij 3,55 meter lang is.”

De wielbasis, neem ik aan? 3,55 Meter is nog al kort voor een Phantom.
@skinnybmw: 3,55 kort?
@bmwfreak038: Uhm ja?Volgens mij gaat een Phantom makkelijk over de 5 meter…;-)
@skinnybmw: ik denk dat daar de weekbasis mee bedoeld wordt niet de totale lengte van de auto
@rob5nismo: zoals ik al vermoedde ;-) Verkeerde formulering dus.
@skinnybmw: Beetje lullig geformuleerd, maar dat is inderdaad wat ik bedoelde. Ik zet nog even koffie ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat een lelijk hok blijft het ook. Zitpositie heeft meer iets weg van die van een traktor.
@michaelb: ga er maar eens meerijden. Dan kan je je ongefundeerde kritiek spuien.
@laptom: hoe denk je dat ik aan mijn kritiek kom?
@michaelb: dan denk ik dat je lichamelijk niet in orde bent want in een Phantom kan je echt wel de juiste zitpositie instellen, de stoel is ook heel goed naar beneden te zetten dus hoe je bij je opmerking komt dat je in een tractor rijdt is voor mij werkelijk een raadsel.
@rhellema: omdat ze zo ontiegelijk lomp en loch zijn.
@bmwfreak038: ik koop ook een Daf truck om mee te racen.
@bmwfreak038: een sportwagen is het inderdaad niet maar als je ooit eens met een Phantom hebt gereden dan zal je weten dat het veel minder zwaar aanvoelt dan je zintuigen bij de eerste aanblik doen vermoeden.
Ziet er nog steeds uit al een aangespoelde walvis…al doet die zwarte lak wel z’n best om wat van dat overgewicht te verbergen.
Die uitlaten !! Zoveel geld betalen voor een auto en dan besteed je geen tijd om uitlaten mooi weg te werken. Dit ziet er niet uit. Helaas zie je dit tegenwoordig bij heel veel auto’s. Verder vind ik heb niet mooi zo zwart en dan dat plafond. Verschrikkelijk. Een auto als deze moet er klassiek uit zien. Maar jammer genoeg zijn bijna alle RR verneukt door mensen met te veel geld en geen smaak.
@gerjan: die uitlaten, dat is precies wat ik dacht. Bij zo’n auto, maar inderdaad ook bij veel goedkopere auto’s mogen ze dit wel op een wat mooiere wijze oplossen. Volvo V60 hybride spant wat dat betreft wel de kroon.
@gerjan: Is een optie volgens mij. Standaard zie je geen uitlaten. Vind ik zelf ook veel beter passen.
Mooi hoor, stijlvoller dan dit ga je niet vinden.
Rijdende Puff…
Stijlvol is voor mij British , dit is duits overdone.
Stijlvol zijn de Jag’s ook niet meer.
ff kijken, past-ie in de parkeerplaats voor het huis aan de straat…. en, hoe ziet dat er dan uit….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).