50+ Ferrari’s verwoest door orkaan Jebi

Auteur: , 25 Reacties

De natuur kan allesverwoestend zijn.

Ferrari

Met een verwoestende factor werd Japan vorige week opgeschrikt door orkaan Jebi. De orkaan deed ook Rokko Island aan. Dit kunstmatige eiland in Kobe draait vooral om entertainment. Er zijn onder meer hotels, een amusement park én een Ferrari dealer.

De orkaan nam enorm veel water met zich mee en de Ferrari dealer kreeg een flinke klap te verwerken. Bijna alle aanwezige auto’s raakten beschadigd en zijn nu rijp voor de sloop. 51 van de 53 Ferrari’s werden door Jebi verwoest. Medewerkers van de dealer hadden uit voorzorg al zandzakken geplaatst voor de showroom, maar dit mocht niet baten. De kracht van Jebi was velen malen sterker dan de medewerkers hadden voorzien. Het gaat om zowel nieuwe auto’s in de showroom, als om Ferrari’s van klanten die de auto op dat moment in onderhoud hadden.

De geschatte schade voor de dealer komt uit op negen miljoen dollar. Uiteraard is dit verzekeringswerk, maar dit neemt niet weg dat de dealer dit financieel gaat voelen. De showroom is flink beschadigd en zal opgeknapt moeten worden. De Ferrari dealer zal voor een periode niet in staat zijn om auto’s te verkopen.

Ferrari is met negen dealers gevestigd in Japan. Auto Cavallino Kobe, zoals de dealer heet, was verantwoordelijk voor de verkopen in de regio van Kobe. Klanten moeten nu uitwijken naar Osaka, een stad zo’n 40 kilometer verderop. Ook hier heeft de Italiaanse autofabrikant een officiële dealer zitten. (via Blicnews)

50+ Ferrari's verwoest door orkaan Jebi
Ferrari

De dealer in betere tijden. Fotocredit: Google Streetview25 reacties

Klanten moeten nu uitwijken naar een dealer 40 km verderop. Mijn hemel, ze kunnen zich wel alvast opgeven voor klokje rond.
@snorrie: in Nederland zijn maar iets van 2 officiële Ferrari dealers toch?
@porschepdk: m.a.w. Ook iedere 40 km
Iets zegt mij dat wij een betere dekkingsgraad hebben dan zij, gezien de grootte van het land.
@awesome: heeft ook weinig zin om op de Great Plains elke 40km een Ferrari dealer te hebben.
@snorrie: Tja, deze ze maar in van die suffe crossover dingen met een hoge zit….
Wat ik kan opmaken uit het verhaal is dat waterschade het grootste problerm is. Water is vreselijk spul maar het kan worden hersteld, of zullen ze die auto’s als verwoest beschouwen en voor onderdelen gebruiken?
@lekkerlinksrijden: een auto die daadwerkelijk kopje onder is geweest met zout water is één hoop ellende. Het zijn geen Land Cruisers.
@lekkerlinksrijden: waterschade is één van de ergste schades die je kunt hebben.
@techniekmeneer: inderdaad net als brandschade
@peugpower1000cc: brandschade is erger, omdat je als gevolg ook nog waterschade hebt…
Waar en wanneer op te kopen? Wil wel een ferrari v8 salontafel…
Hebben ze in Japan geen auto transporteurs, me dunkt dat als je als dealert op de hoogte bent dat die orkaan behoorlijk jouw kant opkomt, dan ga je als goed huisvader toch zorgvuldig met je handel om en zorg je er voor dat de auto’s naar veiliger oorden gebracht worden ?
@desjonnies: Dat dus! Of je zet in ieder geval je auto’s omhoog. Ik neem aan dat het water niet meters hoog is gekomen.
@desjonnies: normaal wordt je er niet slechter van als de verzekering uitkeert, ik had de hal vol gezet met handel
Bekijk het van de zonnige kant….Als de verzekering uitbetaald kunnen die klanten allemaal een nieuwe bestellen!
Dacht dat er in Japan geen okranen waren maar Typhoons.
@olivierc: Orkaan, tyfoon, cycloon, het is allemaal hetzelfde weersverschijnsel.
@Edge:
Welke naam een tropische depressie met windsnelheden van 12 beaufort krijgt, is afhankelijk van de plaats waar zij de orkaandrempel overschrijdt.
@ikleesookoverautos: Ja, ik ben er bekend mee. Ik vind het alleen wel apart dat het op basis van de locatie een andere naam krijgt, ondanks dat er exact hetzelfde verschijnsel optreedt. Vooral omdat de media in de berichtgeving toch altijd erbij vertelt waar de orkaan/cycloon/tyfoon zich bevindt of waar het ding heen gaat.
Fijn dat autoblog wel aandacht aan Azië schenkt. De mainstream media houdt zich alleen maar bezig met orkaan Florence.
@appeltaartislekker: viel mij ook al op, Anders dan wat filmpjes en posts van drifters krijg ik er bijzonder weinig van mee.
Binnenkort in Europa te koop. Prachtig geimporteerd uit Japan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).