Nieuwe Porsche-dealer, Lamborghini en Bentley naar Rotterdam

Auteur: , 56 Reacties

Het komende jaar gaat er flink verbouwd worden.

Porsche

Porsche Centrum Rotterdam gaat verhuizen. Op dit moment zit de huidige dealer aan de Autostrada nabij de Van Brienenoordbrug in de Maasstad. Met deze verhuizing staat een megaproject op stapel. Porsche Nederland kon nog niet bevestigen of dit de grootste Nederlandse Porsche-dealer gaat worden, maar dat dit een attractie gaat worden staat vast.

PON

De Rotterdamse dealer trekt in het pand van de voormalige Mercedes-dealer Van Dijk en Dochters. Het Mercedes-bedrijf ging jaren geleden failliet en de laatste tijd staat het pand in de Spaanse Polder er nogal troosteloos bij. Het is goed nieuws voor de levendigheid van het bedrijventerrein dat er een dergelijke grote partij naar deze omgeving komt. Wie straks over de A20 komt rijden zal straks de dikke Porsches achter het glas zien staan.

PON

Het enorme pand met enkel Porsche-modellen vullen is een beetje teveel van het goede. Naast Porsche Centrum Rotterdam, zal ook Pon Luxury Cars zich in het gebouw gaan vestigen met de merken Lamborghini en Bentley. Rotterdam heeft straks de tweede Lamborghini dealer van Nederland en voor Bentley zal dit de derde dealer worden. De Britse autofabrikant heeft vestigingen in Leusden en Maastricht.

Gisteren is het contract definitief getekend met de projectontwikkelaar, zo liet Pon Luxury Cars weten. In november 2018 beginnen de werkzaamheden voor de verbouwing. Het gebouw heeft een oppervlakte van 16.500 m2. Eind volgend jaar is de opening.

Van Dijk
Het pand op dit moment. Beeld via Google Streetview56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Met al die “verhuurbedrijven” in de Spaanse Polder zitten ze straks in ieder geval midden in hun afzetmarkt
@posthumus: pfff wat een grafbuurt is dat zeg. Allemaal van die garageboxen met rondhangende mensen er omheen die naar een 21e-hands S-klasse staan te staren. Brrr.
@gulli: Misschien een eerste stap in de wederopbouw van de Spaanse Polder.
@posthumus: valt daar nog iets van te maken..
@posthumus: zou mooi zijn, Schmidt Zeevis heeft al een mooie zet gemaakt met hun nieuwe pand, ben benieuwd of het helpt idd!
@gulli: precies!
@posthumus: aan de andere kant, het is een industriegebied/bedrijventerrein aan de rand van een grote stad. Hoe mooi zal dat ooit kunnen worden 😉
@gulli: niet zomaar een grote stad hè…
@gulli: dat stukje daar voor het pand zo onder het viaduct is ook heel uitnodigend. Fiets daar wel een langs op mijn racefiets. Schmidt zit er maar er zit ook een McDonalds naast.

Op Autostrada is het misschien net te krap allemaal nu. Staat wel eens redelijk vol daar met geparkeerde auto’s.
@stephane8200: Ik had je altijd best hoog zitten op dit forum..
@fmgarcia: hahaha 😂 Bij Ironman/triathlon zit ook het onderdeel fietsen dus daar moet ook voor getraind worden.
@gulli: absoluut, en bob carwash aan de rand en een mooie bioscoop.
@posthumus: Zeker weten, wederopbouw wordt hard aan gewerkt. Ik kan je vertellen dat er nog veel meer mooie dingen gaan gebeuren in de Spaanse Polder.
@posthumus: Volgens mij zijn ze daar al tijdje meebezig.. Aan het eind van de Spaanse Polder wordt momenteel ook o.a. een nieuwe golfbaan aangelegd. Van Dijk was natuurlijk wel DE Mercedes dealer van NL in het verleden. Verkocht meer Mercedessen dan Mercedes NL en was de importeur voor Brabus en Carrat DuChalet enz. Daarnaast was hij ook nog Honda dealer… Je kon er toch altijd wel wat moois vinden. Was dan ook niet van Dijk zelf die de toko Failliet liet gaan.. bedrijf was namelijk al lang in handen van iemand anders.
Ben benieuwd wat er straks allemaal voor leuk spul staat..
@tvr1974: bedrijf was in van z’n dochters inmiddels als ik mij niet vergis. Ik dacht dat de huisbank het krediet ingetrokken had om op tijd het onderpand veilig te stellen. Daarnaast hoop ik dat dit goed doet voor de buurt maar ook de dealer zelf.
@tvr1974: dé Mercedes-dealer? Toen de politie in Rotterdam nog zelf auto’s kocht, deden ze dat bij Victoria. Bij Van Dijk kwamen ze ook, maar om heel andere redenen.
@galverink: Ik snap je punt niet helemaal? Behalve dan dat je doelt met het 2e deel dat er soms wat louche figuren daar kwamen bij Van Dijk? Ja idd.. je kon daar een auto “cash” afrekenen als je dat wilde.. Maar ja dat gebeurde net zo hard bij Hessing in de Bilt bijv. Of bij Kroymans.. Dus tja daar zie ik geen verschil. Verder kwamen er natuurlijk veel voetballers over de vloer.. John de Wolf, Taument, Hiele en nog vele anderen daar gezien.. Maar ja het was DE Mercedes dealer in NL.. Mercedes NL (de importeur) was namelijk nooit zo blij dat Mr John van Dijk zelf zijn inkopen deed direct bij de fabriek… Man was ook gewoon een slimme ondernemer…
@tvr1974: precies de spijker op zijn kop, van Dijk moest kapot omdat hij inderdaad een Benz regelde die bij het destijds houtaine Victoria maanden zoniet een jaar levertijd had en van Dijk het binnen enkele dagen/weken regelde. Plus het feit dat ik toen als jong pikkie en toen helemaal gek was van Mercedes er normaal behandeld werd, als je bij Victoria niet in deftig driedelig kostuum binnen kwam negerden de heren verkopers je volledig. Terwijl ik bij van Dijk normaal ter woord werd gestaan toen ik mijn eerste Benz kocht, een W124 260E weliswaar met 250.000km op de klok, maar de verkoper zei loop ff mee, we gingen met de lift de catacomben in van het pand, hij pakte het toen nog papieren dossier van de auto vanaf dag nul tot 4 jaar later en zei lees het maar ff door, ik zie je straks wel weer, ik was overtuigd en de auto tot ver over de 300.000km gereden. Onderhoud ook daar gedaan en als 25 a 26 jarig pikkie gewoon op rekening geen probleem! Ik was er kind aan huis en het hele pand gezien ook gebieden waar niet iedereen kwam, dat mijn vaste verkoper weer wat leuks wilde laten zien ook al wist hij ik kwam alleen maar ff buurten! Leuke open sfeer daar, jammer dat het ter ziele is, al vind ik tegenwoordig Mercedes, Mercedes niet meer, ben nu meer van zou wel een klassieker van het merk willen…
@rotjeknor66: en exact zo ken ik van Dijk ook.. Kende er ook de verkopers en was kind aan huis. Maar zelfs de eigenaar John van Dijk kon je altijd praatje mee houden.. Zijn dochter(s), met name Mandy mocht er ook wel zijn ;)

De 260e die je kocht was toch niet een antraciet grijze/zwart met handbak? Kenteken iets met XX(ik dacht 68-hp).. (dat was namelijk de auto die mijn vader ooit gereden heeft).. Top (probleemloze) auto..
@tvr1974: hoi, nee was een donkerblauwe met automaat uit mijn hoofd de SH63KP superfijne auto! Het is dat er nu een imago omheen hangt qua leeftijd maar zou er best stiekem eentje als semi klassieker erbij willen hebben, zou dan alleen wel gaan voor de 300E. Maar inderdaad het was een leuke tent! Denk niet dat bij Porsche dezelfde sfeer terugkomt…
Als dat maar geen file veroorzaakt door alle kijklustigen die er voorbij rijden. Even op de rem staan voor de kinderen…
@ericc: haha, ik kan me mijn tijd bij Van Vliet autos nog herinneren (aan de A20)… mening ongeluk zien gebeuren door wat moois in/voor de showroom
@ericc: staat toch al file meestal
Ja zeg, verkeerde kant van Rotterdam 😕 Daar kom ik toch nooit!

Overigens toch ook wel leuk, mijn zus zit daar 500m vandaan aan de overkant van de snelweg de milieugekkie uit te hangen, goeie in your face dit 😋 Misschien wordt ze blij van de Mission E
via Android app
@gulli: ja leuk he, milieuvervuiling!
@stfu: stfu
Als er één plek is waar je niet wilt zitten is het wel die kant van de Spaanse polder.
Ondanks dat Schmidt zeevis handel er een miljoenenpand heeft neergezet is dit deel van de Spaanse polder een vervallen zootje met veel bedrijven die nogal duistere praktijken erop nahouden.
Ooit werkte ik er met trots, bijna iedere Rotterdamse Ships chandler zat er, Termeulen post en het Bodehuis (de voorloper van TNT en andere pakketdiensten) zaten er van Dijk Mercedes en Honda, Pors Transporten, het is allemaal verdwenen en het is nu een vervallen buurtje met veel bedrijfjes met een nogal twijfelachtige reputatie.
@desjonnies: Ja het is dan wel zo dat het volk dat bij Schmidt komt gelijk voor een auto kan gaan kijken want daar staan ook vaak genoeg dikke bakken! Dus wie weet heeft Schmidt de toom gezet voor een wederopbouw van Spaanse polder en gaat het met dit project doorzetten!
@desjonnies: ik ben wel blij met de ontwikkelingen. De Spaanse Polder is nu inderdaad de anus van Rotterdam, maar met de huidige positieve ontwikkelingen in de stad is het goed dat ook deze omgeving opgeknapt wordt met de komst van dit soort bedrijven. Kop van Zuid is ook enorm verbeterd met de nieuwbouw en als ze straks Feyenoord gaan aanpakken gaat het nog wat worden ook.
@desjonnies: vandaar dat je ook voor een goede prijs een pand kan kopen. Locatie is overigens prima, je zit aan de snelweg, uitval richting Den Haag, Rotterdam airport om de hoek, dichtbij centrum. Rotterdam is veel gebieden aan het herontwikkelen en de Spaanse Polder is er eentje van. Over 10 jaar herken je het niet meer.

Slimme zet van Pon
Milieu is geen beginnen aan daar, dagje bij de weg daar en je kan ’s avonds aan de beademing. Dit pand wordt net zoveel waard als alle andere bij elkaar.
@lekkerlinksrijden: was reactie op Gulli, zat weer eens op de verkeerde plek met mijn vinger, zegt mijn vrouw
@lekkerlinksrijden: dat klopt helemaal. Gelukkig voor haar zit ze in het pand van de DCMR vergunningen uit te delen of juist in te trekken en niet met een of ander metertje in haar hand de A20 in te ademen 😋
@gulli: dat is veel beter
Bentley heeftvorig jaar 50 auto’s in NL geregistreerd en heeft de tien jaar ervoor nooit meer dan dat aantal per jaar op kenteken gezet. Ik vind drie dealers dan toch best enthousiast. Maar ze zullen er vast over na gedacht hebben.
@markie123: 50 Bentleys bij twee bedrijven is toch een paar miljoen omzet voor allebei, met ongetwijfeld een gezonde marge. Natuurlijk zijn de kosten ook bovengemiddeld hoog, maar in dit segment kan dus ook geen enkel dealerbedrijf van één merk leven.
Het is een shit plek om een test ritje te starten, of om even langs te hoppen.
@jorden: je kunt meteen de A20 op en dan afzakken richting de A4/A15 naar de Maasvlakte, prima plekje om even te ‘testen’ 😊
@gulli: je begint in een 80km/h zone, wat óók het drukste stukje snelweg van Nederland is.
@jorden: dat is waar, maar moest je je niet door een berg rijstebrij heen eten om in luilekkerland uit te komen?
@jorden: Niet als je richting Hoek van Holland gaat.
@MrShifra: Dan nog wel even wachten tot na Maassluis daarvoor stuiter je alle kant op.
@bennyyy: Dat is helaas zo, vooral het stuk tussen Vlaardingen en Maassluis vanaf het pompstation.
Pon Luxury Cars? Haha, heel groot VAG Exclusive op de gevel zetten in rood knipperend neon. Dat trekt de klanten die ze zoeken.

OT: nietes, ik ben niet jaloers. Echt niet, als ik het geld voor zoiets zou hebben zou ik het nog niet doen. Genoeg leuke en dure dingen te koop die wel stijl hebben.
@ghengiskhan: Toch is die continentel gt van gisteren wel heel erg fraai
@sanderp: nou ok, vooruit, die is inderdaad wel fraai. Maar! Hoe hard ik ook roep dat de mening van anderen voor mij een reden tot schouderophalen is, stiekem laat je het wel meewegen. En het stigma dat aan nieuwe voetballers-Bentleys kleeft, dat zou ik toch niet trekken.
Gezien de locatie en afzetmarkt van deze merken, zouden de oud sponsoren van van Dijk hier misschien een nieuw witwasbedrijf aan het opzetten zijn?
Zouden best wel wat meer zonnepanelen op het dak kunnen. Kan iemands zus ook blij worden als milieuhippie/gekkie.
@momo: Een zonnepaneel laat niet zoveel licht door als een lichtkoepel.
Pand van van Dijk staat al een eeuwigheid leeg, dus neem aan, dat Pon dat voor een prikkie heeft gekregen. Betere zichtlocatie dan de Autostrada, waar de ruimte sowieso zeer beperkt is. Dus wat dat betreft begrijp ik de move wel. Enige majeure minpunt : de inderdaad diep droevige buurt, voor het mooi zou het grote assorti sjacheraars wat er in een straal van 500 meter omheen zit moeten wieberen. Benieuwd of/hoe men dat denkt voor elkaar te krijgen.
Mooie locatie. Wel druk de wegen daar. Vanaf 16:00 staan de kruispunten omliggend helemaal vast.
Ik vind die buurt wel leuk. Niet zo klinisch . Het word ook steeds beter. Overal dikke oude Mercedessen, toch leuker dan zo’n bedrijventerrein met Outlanders en Tesla’s. Dat dit pand word opgeknapt maakt het gelijk een stuk aantrekkelijker. Van Dijk heeft hier jarenlang goede zaken gedaan. Dus dat zal Pon ook wel lukken.
Zelfde opzet als Motorworld in Keulen? Dan is het een briljant idee.
A sign of the times….we zitten weer in een periode van hoogconjuctuur. Wanneer komt er een showroom van Bugatti, Rimac, Rolls Royce en Seat/Skoda in dezelfde buurt?
Mooi voor de Spaanse Polder, na Schmidt zeevis dit luxueuze pand erbij, John van Dijk was z’n tijd ver vooruit de eerste autoshowroom langs de snelweg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).