717 pk sterke politieauto is ideaal voor arrestatieteam

Auteur: , 26 Reacties

Snel, veilig en ongelofelijk bruut.

717 pk sterke politieauto is ideaal voor arrestatieteam

Mocht de Nederlandse politie nog ruimte hebben voor een aanbesteding, dan moeten ze eens bij Armormax aankloppen. Dit autobedrijf, gespecialiseerd in het bouwen van gepantserde voertuigen, heeft een bijzonder nieuw product in het gamma opgenomen. Het voertuig is speciaal voor politie eenheden die ruige taken moeten ondernemen en soms in benauwde situaties terechtkomen.

In de basis kijken we naar een Dodge Charger, een niet ongebruikelijke politieauto in de States. Armormax heeft echter de Hellcat gekozen, een brute variant met maar liefst 717 pk uit de 6.2 V8 met huilende supercharger.

Dodge

Veel vermogen, dat is zeker waar. De speciale Charger is echter ook in gewicht toegenomen. Armormax heeft de Hellcat geprepareerd voor de heftigste situaties. De Charger is bijvoorbeeld gepantserd. De ruiten zijn vervangen voor exemplaren die lachen om kogels en qua rubber is gekozen voor runflats. De batterij, radiator, tank, brandstoftank en ECU zijn daarnaast extra beschermd zodat kwaadwillenden de auto niet zomaar kunnen uitschakelen.

Armormax heeft niet bekendgemaakt wat deze maatregelen voor het gewicht heeft betekend. Reken echter dat deze Hellcat bijzonder zwaar weegt. Helaas heeft het bedrijf niet de moeite genomen om een paar serieuze plaatjes te schieten van het apparaat.26 reacties

Met zo’n bak wil iedereen wel politie worden. Al pakt het misschien nog beter uit voor een GC Trackhawk. Die maakt offroad ook nog wat klaar.
@rd1991: en niet onbelangrijk, die beschikt over 4WD en is daarmee een stuk beter op de weg te houden. Lijkt me een ‘zwaar wegend’ argument ;)
@Dizono: ik duidde idd ook op de 4wd en het minder extreme rijgedrag van de Trackhawk!
@rd1991: Ik heb hem gereden en het is nog steeds vrij extreem hoor, 707 pk in een Jeep.. Maar het zal ongetwijfeld veel beter op de weg te houden zijn dan in een Charger of Challenger, waarmee ik dan weer niet heb kunnen rijden.
@rd1991: gelijk t tekort bij de KLPD opgelost. En dat zonder een verbeterd CAO. RD1991 for MP!!
@cloverleaf: now we’re talking! Je moet toch met een knappe bak aan komen om een Trackhawk voor te blijven. En anders is mr. John Hennessey de redding. Oh, mag gewoon op grijs kenteken hoor. Kan het boefje achterin. En scheelt weer in de kosten. Alle beetjes helpen 😇
“Reken echter dat deze Hellcat bijzonder zwaar weegt”, dat is een contaminatie.

OT: Wat ziet dat ding er rete gaaf uit!
@stewie: zwaarwegende fout ;-)
Kost wel duur deze zwaar wegende auto? ;-)

Dik ding! Gastank erin en gaan!
Mooie bak voor gevaarlijke plaatsen op de wereld. Ik denk hierbij aan:
Bogota
Bagdad
Kabul
Rio de Janeiro
Mexicostad
Schilderswijk
@yipikaye: Schilderswijk met stip op plek 1…
@yipikaye: slechte grappen doen het altijd het beste op autoblog :) gefeliciteerd
Vraag mij af hoe snel hij om de hoek gaat met dit gewicht en aantal pk’s. Geen 4×4.

Nu nog even kluis zoeken :P
@falcon: die kluis in fast & the furious moet ongetwijfeld van kunstof zijn geweest. Anders krijg je die echt niet van zn plek. Al heb je 10 hellcats.
@ghost: ik heb nog nooit een auto meer grip zien genereren met spinnende wielen dan met gewone tractie.
@peug206: haha gelukkig is het maar een film en geen realiteit.
@falcon: Charger kan tegenwoordig in 4×4 geleverd worden dus misschien ook op deze leverbaar ??
Bijzonder zwaar is. Niet bijzonder zwaar weegt
Geknipt voor het Antwerpse spoedinterventieteam (Snelle Respons Team / SRT) :)
Deze auto is veel te extreem voor de nederlandse politie en totaal overbodig. Hier staan ze ook nooit tegenover extreem geweld zoals in de states en oa zuid Amerika.
@jwcroy82: want 717 pk gaat wel helpen tegen extreem geweld? Erg brute bak verder hoor maar is natuurlijk overal compleet overbodig.
RS6 vs Hellcat. Ik zie leuke TV.
We kunnen amper een bescheiden A6 op weg houden, zo een Bolide wordt te veel voor de gemiddelde politieagenten.
Ik zie hem al over het houten bruggetje gaan bij de jacht op Mo op de scooter na een liquidatie.
Toch wel de mooiste sedan die je op dit moment kan kopen maar zonder al deze spullen erop en hij zal er waarschijnlijk ook in de Red Eye edition komen 797 PK !!
Veels te weinig ruimte … Kan je amper 4 flinke kerels in vervoeren, laat staan met al hun kit ! En vergis je niet wat die lui bij hebben.

Kansloos !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).