Aanschouw Tesla’s nieuwe Cybertruck

Auteur: , 31 Reacties

Ook wel bekend als de CYBRTRK.

TRK

Na de model S, 3, X en Y was het natuurlijk de grote vraag welke naam Tesla’s nieuwste kindje zou meekrijgen. Met het woord ‘Sexy’ volledig gevormd in 133t-speak moesten Musk en nerdleger natuurlijk aan de bak om een passende toevoeging te bedenken. Het had misschien ‘beast’ kunnen worden, vernoemd naar collega @willeme’s handle op Partyflock. Sinds gisteren weten we echter dat het zeer waarschijnlijk ‘Cybertruck’ en/of ‘CYBRTRK’ wordt. Tesla heeft namelijk beide namen vastgelegd bij het United States Patent and Trademark Office en er zit volgens ons geen ander product in de pijplijn dat de naam past.

So far so good, maar wacht! Er is meer! Naast de naam heeft Tesla ook een beeldmerk vastgelegd voor een (mogelijke) baaaaaaadge. Je ziet de cyberpunkesque creatie hieronder:

Cybrtrk

Zoals bij alles Tesla gingen de fanboys (en misschien ook wel de haters) vervolgens meteen op zoek naar wat ze konden concluderen uit dit nieuwsflintertje over Tesla. Forumgebruiker KuMx kwam zodoende op het lumineuze idee de letters wat te herschikken. Wat er vervolgens gebeurde, zal je verbazen. Exact op het moment dat een fel licht te zien was aan de hemel boven Palo Alto, vielen de puzzelstukjes in elkaar en liet de CYBRTRK voor het eerst zijn echte gezicht zien. Of nou ja, soort van. Misschien. In gestileerde vorm.

TRK

Prachtig toch?31 reacties

Heel mooi zo
Gebruikt Tesla voor de marketing kleuters die cum laude zijn geslaagd voor hun Windows Paint3D diploma?
@speedgeek: nee, die zijn veel te duur
@speedgeek: het succes van Tesla is juist het gebrek aan marketing. Dit zijn juist de ontwerpers en engineers die kruimels (eastern eggs) achter laten.

Zo is in de Model 3 ook meer dan 10 verwijzingen naar “Model 3” te vinden op de gekste plekken zoals de onderkant van de hoedenplank.
@flutterby: voor het geval dat je vergeten bent dat je een Model 3 hebt??
@speedgeek: ja en in je kofferbak ligt en naar boven kijkt.. Nee dit is de trots van de ontwerpers.
@flutterby: het succes van Tesla is met name het Nederlandse subsidiebeleid. Wie interesseert die verwijzingen nou?
@gilettelubbers: hahaha, Nederland is nog geen 10% van het verkochte aantal Tesla’s…
@flutterby: dat is maar goed ook! 10% is natuurlijk al belachelijk veel. Bedoel meer dat de subsidies ervoor zorgen mensen in een Tesla te krijgen. Kan me namelijk niet voorstellen dat mensen een auto kopen omdat er iets onder de hoedenplank geschreven staat
@gilettelubbers: het is niet één magische formule wat Tesla anders doet. Ze overwegen alles anders te doen dan traditionele autobouwers. Uiteraard is die niet altijd positief, maar sommige zijn geniaal zoals het grote infotainment systeem, iPad achtige ervaring en OTA updates.

De elektrische aandrijflijn is niet wat een Tesla een Tesla maakt. Tenslotte zijn de Leaf, i3, Ampera-e en Zoë ook elektrisch, maar missen toch het revolutionaire.
@flutterby: Grappig dat je dat zegt. In mijn ogen is juist de aandrijflijn hetgeen waar Tesla zich echt onderscheid. Er is nog steeds niemand die de specs qua range kan evenaren met een vergelijkbare package. Verder waren ze de eerste die niet zo’n discutabele vormgeving hadden voor een elektrieke auto met de Model S en dat heeft destijds geholpen. Maar verder is het in mijn ogen vooral een hoog Apple gehalte; vrij veel geld voor (los van de aandrijving) objectief beschouwd vrij magere “specs” in de breedste zin. Beide merken worden op handen gedragen door een zeer trouwe schare fans die vooral het anders dan anders aspect aanspreekt en er graag mee gezien willen worden. Waarbij Tesla anders is wegens een zeer minimalistisch interieur, het opzoeken en/of overschrijden van grenzen rond Autopilot waar de rest zich niet nog aan wilde wagen en een totaal afwijkende manier van communiceren, met name gedreven door een twitterende CEO die bijzonder slim is maar ook nogal een ego lijkt te hebben met sterke geldingsdrang. Zo komt ie tenminste op mij over…
@gilettelubbers: er is geen subsidie. Wel korting op de bijtelling.
@jag1960: dat is toch ook een vorm van subsidie? Was die er niet geweest dan reden er heel wat minder Models 3, wellicht bijna geen. We gaan het zien wanneer het bijtellings% gelijk wordt aan die van benzine/diesel.
@jag1960: precies wat ik zeg: subsidie
@gilettelubbers: is korting op iets nu ook al subsidie? De definitie van subsidie is dat je iets krijgt (zie Van Dale), niet dat er minder afgepakt wordt.
@jag1960: aan de eindmeet is het resultaat hetzelfde. Minder belasting betalen, of geld terugkrijgen / een korting krijgen: het maakt weinig uit. Het onderscheid is alleen boekhoudkundig interessant.
@gilettelubbers: Dat is toch juist fantastisch, Tesla heeft de elektrische revolutie eigenhandig in gang gezet, dat was zonder subsidie onmogelijk geweest.
@flutterby: het referral programma is een belangrijk onderdeel van de marketing. Als iemand je code gebruikt gratis superchargen. Bij genoeg gebruikers geven ze ook gewoon auto’s weg (model S en Roadster). Hierdoor krijg je een hoop youtubers, bloggers etc achter je merk. Het bereik en de overtuigingskracht is enorm.

Trouwens een auto de ruimte in schieten. Porsche verslaan op de nurburgring en fartkussen in je infotainment systeem… dat is uitetaard ook allemaal marketing. Tesla doet wus wel degelijk aan marketing maar doen dit anders dan vele andere fabrikanten.
@j05b: nee dat is gewoon een CEO die doet waar die zin in heeft. Of was pedo guy en wiet roken ook een vorm van marketing?
@flutterby: ja hij doet waar hij zin in heeft en daarmee krijgen ze aandacht en dus marketing. Die roadster de ruimte in schieten was gewoon geniaal. Over de hele wereld in het nieuws en het kost hen relatief weinig. Rondjes rijden op de nurburgring.. deze site heeft er vele artikelen over geschreven. Ik zie dat wel degelijk als marketing.

Met pedo guy had die ook de aandacht. Wel op een negatieve manier en wat mij betreft zeer ongepast.
Ernstig geweldig.
Als ik het zo even snel bekijk heeft hij een ‘R’ verticaal gespiegeld en een ‘R’ en een ‘C’ 180 graden gedraaid.
Als je zo gaat spelen met streepjes kun je er alles wel van maken…
Ik mis nog de cirkels waarmee je kunt rijden
Mij lijkt de pickup markt, zeker in Europa, erg beperkt.

Maar zelfs als ik in USA ben zie ik toch vooral de sub 40.000$ pickups rondrijden. Waarvan er velen nog verkocht worden met dikke kortingen. Kopers naar meer premium lokken gaat moeilijk zijn denk ik.
@w0ut: Je kunt er dan best eentje voor sub 50K wegzetten denk ik. Want ook al is de brandstof daar goedkoop, die krengen zuipen veel. Dus dan is zo’n elektrische variant wel fijn, en kun je meteen je gereedschap erop gebruiken.
Volgens mij kan het voor veel wel uit, maar niet voor iedereen.
Maar goed, we weten niet of het een formaatje F150 wordt of F450 dus wat zegt het bedrag dan.
@fanboy: Het zal een concurrent zijn voor de Ford F150, GMC Sierra 1500 en Ram 1500. Dit zijn obetwist de nummers 1, 2 en 3.

De meeste Amerikanen en Canadezen gebruiken hun truck voor korte afstanden. Ik ben alleen wel benieuwd naar de trek specs. Mijn Sierra 1500 mag 4600kg trekken, dat is wel belangrijk.

Ik vind het idee van het electrische gereedschap opladen geniaal!. Dat zou ik ook wel willen, kan ik de batterijen van mijn E-Chainsaw opladen. Wel zo handig in het bos!
@slowland: sleep je je huis elke keer mee als je op pad gaat?
@hotze: Nee, niet het huis. Maar wel de Fifth-Wheel paardentrailer met 4 paarden
@slowland: holy cow, of eigenlijk holy horse. 4 paarden op sleep, respect.
Die cybertruck gaat leuke filmpjes opleveren.
@jaapiyo: intussen is de cybertruck terug te vinden op de site van Tesla. https://www.tesla.com/cybertruck

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).