Acht auto’s die je niet mag missen op Goodwood Revival

Auteur: , 9 Reacties

Geen binding met klassieke automobielen? Sla dit topic over en ga even iets voor jezelf doen. Voor wie historische autotmobielen uit de jaren 40, 50 en 60 wel kan waarderen hebben we hier een overzicht van het fijnste dat Goodwood Revival heeft te bieden.

Acht auto's die je niet mag missen op Goodwood Revival

Goodwood Revival is niet alleen een event waar je je – voorzien van een dresscode – kan vergapen aan oud autospul, het is vooral ook een moment waarin klassiekers tegen soortgelijke auto’s kunnen strijden in de talloze raceklassen. Hieronder acht auto’s waar we blij van worden.

8. Aston Martin DBR1

In de Sussex Trophy wordt door heren op stand geracet in deze Aston Martin DBR1 uit 1959.

7. Tatra T87
Tatra T87
Op het Earls Court Concours is het thema ‘the versatile V8′. Er worden 25 personenauto’s met een achtcilinder gepresenteerd, waaronder deze Tatra T87 uit 1946.

6. Matra-Cosworth MS80
Matra-Cosworth MS80
Van een iets ander kaliber, maar daarom niet minder bijzonder: de Matra-Cosworth MS80 waarin Sir Jackie Stewart in 1969 het F1-kampioenschap won. Eén van de eerste F1-wagens met uitgebreid spoilerwerk, om downforce te creëren en die enorme achterbanden tegen het asfalt te drukken.

5. Cunningham C4R
Cunningham C4R
Bijzondere Amerikaanse input wordt geleverd door deze Cunningham C4R, die uitkomt in de Freddie March Memorial Trophy race.

4. Ferrari 250 GT SWB/C
Ferrari 250 GT SWB/C
In een race genaamd ‘must see two-driver Royal Automobile Club TT Celebration race’ doen vier Ferrari 250 GT SWB/C’s mee.

3. Ford Mustang
Ford Mustang
De Mustang viert zijn 50e verjaardag, dus dit icoon mag zeker niet ontbreken. Er zullen 18 exemplaren van diverse generaties deelnemen aan de Shelby Cup race.

2. Maserati 250 F
Maserati 250 F
Er hebben zich 16 Maserati 250F’s aangemeld, waarvan er 11 zullen strijden in de Richmond Trophy.

1. Jaguar D-Type
Jaguar D-Type
Wie Goodwood Revival zegt, zegt Jaguar D-Type. De iconische Brit is met 20 exemplaren goed vertegenwoordigt in de Lavant Cup, en in totaal zullen er 33 exemplaren meedoen in de D-Type-parade.

Meer Goodwood-goodness? Je kunt het autofeestje dit hele weekend volgen via onderstaande livestream.9 reacties

Ik zit vanmiddag en morgen voor de buis, geen getob met een livestream maar gewoon op MotorsTV….
Keurig lijstje, niets aan toe te voegen.
Nou ja, alleen dan dat ik destijds helemaal Matra gek was.
En dat die wagen eigenlijk Matra-Ford wordt genoemd in de volksmond…
@desjonnies:

Ben je ook gek (geweest) van openbareweg matra’s?
Want ik wil anders de sjonniepedia wel eens openslaan op de pagina’s van de bageera en de murena.
FORD domineerde toen de Formule 1 als motoren leverancier, gemaakt door Cosworth en ze hadden toen helegaar geen commentorials nodig om hun producten te slijten…

Hun motoren reden gewoon vooraan.
Heb zo’n Maserati een keer in het echt gezien, in het echt is ie nog mooier.
Misschien moet Ricardo even op zijn d’tjes en t’tjes letten…..
Ik vind niet dat zo’n mustang thuishoort op zo’n event. Da’s een (goedkoop) lopende band product, niet iets bijzonder en al helemaal niets is snel en/of sportief.
Tatra ziet er geinig uit.
Ben er het hele weekend geweest en heb ze allemaal gezien. Het was m’n eerste keer op de Revival en het was ronduit indrukwekkend, alleen al op de parkings stonden al wagens die je normaal nooit live ziet. (McLaren F1, Eagle Speedster, Ferrari 250GT Tour de France…)

En het event zelf dan… Simpelweg geschift wat je daar ziet en beleeft. Ook het retro sfeertje werkt ge-wel-dig trouwens.

Ik ga volgend jaar in elk geval terug!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).