Aftellen naar kaartverkoop van de Nederlandse Grand Prix

Auteur: , 33 Reacties

Wil jij er ook bij zijn?

Aftellen naar kaartverkoop van de Nederlandse Grand Prix

Nu de komst van de Nederlandse Grand Prix in 2020 een zekerheid is, ga je als Formule 1-fan goed nadenken. Blijf ik thuis en kijk ik lekker comfortabel vanaf de bank naar het spektakel in Zandvoort, of toch met een toegangskaartje afreizen naar de badplaats en je favoriete F1-helden in het echt meemaken op het historische circuit.

Hoewel dat eerste misschien direct in je opkomt is aanwezig zijn tijdens de eerste race toch iets legendarisch. Over tientallen jaren tegen je kleinkinderen zeggen “opa/oma weet het nog goed, ik was er bij tijdens de eerste terugkerende Grote Prijs.” is toch iets speciaals. Je hebt nog een klein jaar om je voor te bereiden en Autoblog helpt je op weg door alvast de vastgelegde data te delen.

Vorige week lieten we weten dat de Grand Prix van Nederland in het weekend van 1-3 mei 2020 zal plaatsvinden. Een verstandige fan gaat uiteraard niet in die dagen afreizen naar het circuit. Enkele dagen van tevoren vertrekken is een stuk slimmer, maar je doet er goed aan om nu al een hotel te boeken. Vertegenwoordigers en teams zijn allang op de hoogte van deze data en hebben natuurlijk al kamers gereserveerd.

Stap één is een ticket bemachtigen voor het raceweekend. Een man in een regenjas met een rode telefoon en uitstekende antenne wist ons te vertellen dat de officiële aankondiging voor de Grand Prix van Nederland op 17 mei gaat plaatsvinden. Dat weekend zullen de Jumbo Racedagen (17, 18 en 19 mei) plaatsvinden op Zandvoort en vanaf dan is het mogelijk om kaarten te bestellen voor het raceweekend van volgend jaar. Succes!33 reacties

Spa is voor mij 15 minuutjes verder dan Zandvoort. Beide hebben een slechte lokale infrastructuur. Ik denk dat ’t gewoon bankzitten wordt.
@sirprize: Hier hetzelfde. Ik ga eerst eens vanaf de bank bekijken hoe het verloopt met de infrastructuur/verkeersgekte en dan trek ik in 2021 m’n plan. En m’n kleinkinderen kunnen m’n rug op (heb nog niet eens kinderen haha).
@sirprize: kun je dat weekend beter naar de 6uur van spa gaan
@rob5nismo: oei weeral… die hebben we dit weekend ook al gehad😉😂
@chrisvis: volgend jaar natuurlijk 😉
Lekker thuis op de bank. Mij niet gezien ook al ben ik er graag bij hoor. Zeker de eerste keer wordt een chaos om het circuit heen vermoed ik. Dit jaar ben ik erbij in Oostenrijk en volgend jaar het plan om naar Silverstone te gaan!
Lekker thuis op de bank. Ben een paar x op Zandvoort geweest bij verschillende evenementen en het was altijd chaos. Ik gok zo dat het bij de f1 race 2 x zo erg wordt. Nee dank je. Als men rationeel had nagedacht en de race op Assen had laten verlopen, dan was ik er graag bij geweest.
@baklava: Gelukkig is het niet assen geworden. Het was eeuwig zonde geweest van de motogp die daardoor verkloot zou worden. Als ze rationeel hadden nagedacht hadden ze helemaal geen Nederlandse GP gedaan, er is geen circuit echt geschikt voor de huidige f1 in Nederland.
@carfreakjim: er verandert niets voor de MotoGP. Voor de F1 komt er een klein stukje asfalt bij, voor de DRS.
Ga zeker proberen kaarten te krijgen. Mooi op een camping iets verder van het circuit en met de fiets er naartoe.
@tvklarenbosch: kijk dat is de spirit. Ik hoop stiekem dat er tijdens de race zo 150-200K toeschouwers komt. Zou toch machtig zijn als al die Hollanders gewoon ff op de fiets komen. Meteen de beste duurzaamheidspropaganda ooit
@por100: dat is the spirit. Doe dit in Spa ook, probleem is wel dat je daar een geoefend renner moet zijn om aan het circuit te gerake’😉
@chrisvis: ja dat begrijp ik, heb wel eens in die buurt een beetje gefietst en dat valt vies tegen met die heuvels. Maar Holland is plat (tweezijdig te interpreteren), dus het valt mee. Op zijn hoogst wat tegenwind …
Wie had dat ooit gedacht een grand prix op zandvoort. Maar ik kijk het thuis, mij niet gezien in die heksenketel daar.
Rij liever weer naar Monza. Kon er prima parkeren en de sfeer is daar ook super. En ik denk dat ik vanuit Monza zonder files sneller thuis ben dan vanuit Zandvoort.
@sudsprint: dit jaar ook proberen, in het verleden al Nurburgring, Spa, Monaco en 2x Silerstone gedaan. Maar eens kijken of Silverstone geëvenaard wordt, dat was tot nu toe onze beste F1 ervaring
Ik ga mooi heen. Kan mij geen moer bommen hoe klote alles erom heen wordt. Maar ik ga waarschijnlijk met de auto tot op een kilometer of 15 van het circuit parkeren en dan met een vouwfiets of step die opgevouwd kan worden en dan rustig de tijd nemen voor die laatste 15 km.
8 uur van huis.
9:30 uur bij parkeerplek bij een boer in Haarlemmermeer.
10:30 uur ergens in Haarlem uitrusten, eten, schijten.
11:30 uur op circuit.
17 uur weer weg van circuit
18 uur uitrusten in Haarlem, eten en schijten
19 uur bij auto en 20:30 uur thuis.

Hoeft ik de rest van de week niet meer te sporten en heb ik de legendarische GP meegemaakt. Prima te doen!
@por100: en 2x gescheten, op een ander toilet weliswaar, stoer!
@drdrift: ik schijt ook vaak 2x per dag.. ben ik nu een echte man?
@drdrift: is gewoon menselijk, ligt niet aan hem, eerder aan de hoeveelheid vette hap tijdens dit soort dagen en het gebrek aan mogelijkheden iets gezonds te eten.
@drdrift: niet stoer, maar ik wilde wel even een logische planning delen met jullie. En daar hoort nr. 2 behoefte ook bij, zal het voortaan netter verwoorden … en even voor uw verbeelding: ik doe 2 a 3 keer per dag nr. 2, eet smakelijk …
De enige tokkie gp van het jaar komt terug als ik het zo lees! Na dat Spa gezuiverd gaat worden en Spielberg weer schoon is! Yeee
Niet geschoten is altijd mis..
hotel boeken wacht ik nog even mee, eerst even een kaartje weten te bemachtigen.
@888natan: Ik heb twee 4 persoons kamers geboekt in het centrum van Haarlem. Er is tegen die tijd vast wel een vriendengroep die veel geld over heeft voor een overnachting in de buurt.
Ik ga er denk ik wel heen en mn schoonouders wonen praktisch naast het circuit dus ik ga me maar ff inschrijven ivm gratis kaartjes voor geluidsoverlast.

Echter vrees ik met grote vrezen dat 1.5m extra asfalt en ietsie meer camber er niet aan bijdraagt een leuke race te creëeren. Ik verwacht een optocht in het *proest* Monte Carlo van Nederland…
@cloverleaf: als vervanging van Barcelona valt dit mee he, zelfde optocht maar wel met kans op slecht weer… en ben zelf een Belg😉
Voor mij is Zandvoort om de hoek, misschien voor deze ene keer een fiets aanschaffen en op de fiets gaan?! Of toch maar gewoon tickets bestellen voor Abu Dhabi?
Ik ga lekker naar Barcelona of Monza. Deze race zal gelijk de tokkie-race van het jaar worden en hopelijk de andere circuits weer minder Maxmania maken.
Ik heb van een man in regenjas gehoord dat kaarten alleen te koop zijn icm 2 overnachtingen in de buurt. Weten we daar al iets meer over?
Joe Saward (zonder regenjas) geeft aan dat de eerste race op Zandvoort op 10 mei 2020 wordt verreden: https://www.motorsportweek.com/joesaward/id/00497
Ik weet dat het heel Nederlands is om de hele tijd ‘je eigen huis eronder te schijten’, maar laten we hier alstublieft een beetje optimistisch naar kijken, trots op zijn.
Zo vaak zijn er hier geen grote evenementen, met internationale allure. Soms is een beetje nationaal gevoel, zolang we niet overdrijven, gewoon goed en gezond.
Dat geldt voor de TT, voor die zeldzame keren dat Oranje ( dames) het goed doen, of nu Ajax ( zeg ik als Feyenoord fan), maar ook voor Verstappen en Zandvoort!

Negatief over onszelf doen kunnen we rustig aan anderen overlaten.. die hebben ons daar echt niet voor nodig.
@dracae: Amen!
@dracae: Mee eens, ik kan niet wachten om lekker voor de TV de eerste NL GP sinds tijden te bekijken. Awesome!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).