Alfa Romeo Gloria Concept staat er toch!

Auteur: , 19 Reacties

Zo sta je met lege handen op een autobeurs, zo presenteer je het productiemodel van de 4C en wordt er verderop ook nog ruimte ingericht voor een gloednieuwe conceptcar, de Gloria.

Fraai gevelgde concept

Deze bak, verzonnen door 20 tekenstudenten aan het Turijnse Istituto Europeo di Design, is 4700 mm lang, 1920 mm breed en telt 1320 mm in de hoogte. De conceptcar wordt gekenmerkt door een ‘opgelegde’ motorkap die uitmondt in een typische Alfa-neus en een coupé-achtige daklijn. Het zou zomaar eens de voorbode kunnen zijn van een sedan voor de Aziatische en Amerikaanse markt, zo zeggen ze zelf.

Hoewel een interieur of aandrijflijn ontbreekt is het ze toch gelukt om iets tastbaars neer te zetten in Genève. Chapeau.
19 reacties

Ziet er gelikt uit, die gasten kunnen me een partijtje tekenen zeg!
Geniale lijnen, in tegenstelling tot dat disco ding
Dit heeft heeeeeel erg veel weg van een studiemodel van Lancia van ergens eind vorige eeuw……
@ropbp: heb je een picture / link?
@ropbp: Die gasten maken zovaak tekeningen, die kans is groot dus.
Mooi design.
Geen verkeert design, als de opvolgert vd 159 er iets op lijkt is dat niet verkeert
Alleen die naam……
Hier in de buurt zit een plantenzaak “Gloriosa”
Je ziet nu op heel veel studiemodellen cameraatjes ipv achteruitkijkspiegels. Ik ben benieuwd wanneer die eens werkelijkheid gaan worden. Zie er de voordelen wel van in: in het donker zou je bv. een infrarood kunnen gebruiken voor beter zicht naar achteren.
@pjotr: Meneer, dat is dan 1000 euro voor 2 nieuwe cameraatjes omdat u de deur te hard hebt dicht gegooid.
Nog een fijne dag, de Alfa dealer.
@bsxc2:
Ooit geïnformeerd wat een elektrisch verstelbare verwarmbare buiten spiegel bij Mercedes kost? Boven dien gaat nooit beide camera’s kapot als je 1 deur dicht smijt…,als jouw negatieve fantasie al überhaupt op waarheid gestoeld is…..
@pjotr: hoezo?, in het donker kan je toch andere medeweggebruikers opmerken door hun verlichting, heb je geen infrarood voor nodig
In de Gloriaaa… hierperdepiep hoer-A!
Geinig gedaan studentjes ! Gaan we over tot de orde van de dag (realiteit), dan moeten we toch echt constateren dat Alfa ‘dood’ is…en vooral blijft. De 4C is te duur en te houterig om geliefd te worden bij een breed publiek. Al die perszooi ruikt naar AI; artificiële intelligentie….maar ver weg van de werkelijke intelligentie mr. Marchionne !
Lelijk hok
Heel mooi, de details maken het. Hoe bijvoorbeeld de motorkap wordt afgedekt met een leren band is fantastisch!
Amerikaanse en Aziatische markt? Foei Alfa! Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen met een gezin ook graag iets leuks willen rijden dus vergeet Europa alsjeblieft niet.
Ik vind het van geen enkele kant mooi. Lijkt een DC-concept van de jaren ’90…
Kentekenplaat voor? Vind het wel een leuke auto verder hoor, vooral de hoogte van 1.32 spreekt mij aan. Veel autos van tegenwoordig hebben de motorkap op die hoogte, vind ik niet mooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).