Alfa Romeo Tonale belooft een succes te worden

Auteur: , 50 Reacties

Kijk, dat is het betere nieuws.

Het is misschien wel de belangrijkste auto in de geschiedenis van Alfa Romeo. We hebben het over de Tonale. Deze auto moet Alfa Romeo er weer bovenop gaan helpen. In hun klasse doen de Giulia en Stelvio het nog niet eens zo slecht, maar in deze klasse is Duits dominant. Ze hebben een cashcow nodig.

Daarom gaat Alfa Romeo het ook een klasse lagerop zoeken met de Tonale. De Tonale is net als de Stelvio een SUV vernoemd naar een bergpas. Deze klasse is op enorm populair, dus logisch dat Alfa Romeo een graantje probeert mee te pikken. We weten inmiddels al iets meer over de nieuwe compacte crossover.

Alfa Romeo Tonale '21

Een belangrijk onderdeel zal elektrificatie zijn. Het Italiaanse Motori Quotidiano weet te melden dat in de fabriek in Melfi vorige week de nieuwe aandrijflijnen intern zijn voorgesteld. Het zou gaan om een 1.3 liter grote viercilinder met turbo. Deze ligt overdwars aan de voorzijde, terwijl de elektromotor aan de achterkant is gepositioneerd.

Alfa Romeo Tonale '21

Er zullen verschillende gradaties zijn tot een systeemvermogen van maar liefst 250 pk. De elektromotor zal gevoed worden door een accupakket van 11,4 kWh, zoals de Jeep-modellen die ook krijgen. Daarmee moet het mogelijk zijn om 50 kilometer enkel en alleen elektrisch te rijden. Maar daar stopt het niet met elektrificatie, er zullen ook benzine- en dieselmotoren komen met een mild-hybrid systeem. Een 48V motor zorgt dan voor ondersteuning van de verbrandingsmotor. De Alfa Romeo Tonale staat gepland voor 2021.50 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Bah wat lelijk
@snellerdaneenaudi: die foto 5 ook… vergelijk deze SUV ff met een charmant jaren 70 model :-)
Behalve in Nederland, want BPM en niet Duits. Wat heel jammer is.
@appeltaartislekker: het eerste wel idd.
@appeltaartislekker: Volvo doet het anders ook best aardig en is ook niet Duits
Niks mis mee. Maar wanneer komen er knappe vervangers voor de Mito en Guilietta?
@dutchdriftking: ik denk dat je het met de tonale moet doen.
@dutchdriftking: Als je de snelheid bekijkt bij FCA, zo rond 2025
@dees: qua conceptmodel denk ik dat je dan inderdaad aan die koers moet denken.
@dutchdriftking: in de giulietta zit je al zo hoog, dat is praktisch een suv
Voor de vutter met Italiaanse flair 🤪
Hij lijkt een beetje uit verhouding smal en hoog. Wellicht gezichtsbedrog, ik hoop het althans
@silverscope: zo hoort dat bij een echte alfa, scheef en schots maar wel met trots
@blackmilo: ze begrijpen het gewoon niet in Italië. Een auto met softtouch dashboard en premium knopjes moeten ze maken. Hoge kwaliteitsbeleving. Maar alles gaat kapot..
@pa045: Vreemd, ik heb een 159 van 12 jaar oud, alles heel en alles doet het.

Geen afgesleten premium knopjes zoals in een Audi.
@karaya: Dat bedoel ik. Alfa snapt het niet. Je moet geen kwaliteit maken. De kwaliteitsbeleving moet er zijn! Dat schijnt premium te zijn. Net als hoge reparatiekosten. Zo hou je het pleps uit je auto’s. Alfa en Fiat maken de auto’s te goed en goed te onderhouden. Dat is niet premium..
@pa045: zachte dashboards met premium knopjes blijken inmiddels ook achterhaald. Volelektrisch, softwarematig vooruitstrevend en connected moet het zijn!
@silverscope: ja, die foto’s van die grijze zijn behoorlijk vervormd door raar camerastandpunt en verkeerde lens. De mooie schouder/heuplijn zoals op afbeelding 3 is, naar ik mag hopen, zoals ie zal zijn.
Ik vind het maar een raar ding met smalle en te ver naar binnenstaande bandjes.
Best nice. Maar ze hadden de kentekenplaat toch ook vooraan onder de V kunnen zetten, in plaats van zo geforceerd hip aan de zijkant? Anyway, ik gun AR wel een cash cow :-)
Eigenlijk zijn ze er te laat mee, zoals Alfa Romeo dat altijd is. 2021 is nog ver weg en ze zijn van plan om in dat jaar een auto op de markt te brengen die de concurrentie nu al jaren op de markt uitbrengt. Het ontwerp zal straks ook weer flink verouderd zijn. In 2021 is het ontwerp alweer 2 jaar oud. En Alfa Romeo en beloftes is nooit een gouden combinatie geweest. Als zij 2021 zeggen bedoelen ze eigenlijk 2024.
Heb de concept zien staan in het museum en vond hem niet fraai maar gewoon mooi. Komt omdat ik vrijwel niets met het segment ‘SUV’ heb.
@viezefreddyw: als hij in 2016 of 17 geïntroduceerd was als vervanger van Mito (2007) en Guilietta (2009) hadden ze er mijns inziens nog goed mee kunnen scoren. In 2021 is het echter een van de vele, vele kleine SUV’s op de markt, en kan je alleen nog maar op prijs nieuwe klanten veroveren. En de Alfist die een Guilietta heeft te vervangen gaat waarschijnlijk kijken naar een gebruikte Giulia. Bedankt Fiat…
Gaat gaaf worden als deze in 2029 in de showroom staat!
FCA bewijst het; je kunt een suv ook wèl MOOI maken!
@lithiumion: Jaguar, Tesla, LaRo, Mazda… die tellen niet mee?
@bara: Vergeet ik Volvo #facepalm
@bara: Welke Tesla SUV is mooi? Niet de Model X in ieders geval…
@bara: Je opgenoemde rijtje vind ik wel aardig, muv de Tesla suv(…?), die ken ik niet. Alleen vind ik de Tonale met kop en schouders er boven uit steken. Overigens; vind ik dat de Stelvio wel in het rijtje ‘wel aardig’ past
@lithiumion: nouja, ze kunnen ‘m mooi verzinnen… Of ze ‘m ook zo mooi bouwen is een ander verhaal…
Een opgeleukte Mazda MX-5 maar dan met onderhoudskosten.
Haha. Die lijn over de flank vergelijken met die op de GT 1300 Junior… Jaja, hij lijkt er bijna op. Wat een malloot, degene die deze vergelijking bedacht heeft…
@reactief: Ik dacht net hetzelfde toen ik door de foto’s ging…
Die wielen moeten echt breder naar buiten.
Ik schrik van mezelf dat ik het zeg, maar wat dat betreft zouden ze even (heel kort) bij de Urus moeten kijken.
De meeste echte ‘cashcows’ zijn ook echte allemansvrienden. Meestal weet Alfa het wel te verprutsen op een cruciaal punt waardoor het een nicheproduct blijft. ([kuch] Levante)
@dare2think: zo verprutst dat het een Maserati is ;)
Gelukkig komt er ook een dieselversie.
Zou m graag als EV zien.

De motor is inmiddels een eind weg van de ronkende viercilinders van ooit of de Busso V6. Dan liever onderhoudsvrij in een mooie verpakking
Groot fan van Alfa, maar dit is nix.
@cazzo046: nix? in welke taal schrijf jij?
@johnwaters: het is de moderne tijd, vrind.
@porker: ik merk vooral veel luiheid.
Die concept is nog wel grappig, maar dat grijze ding is net de zoveelste Chinese SUV.
Alfa verkoopt voor geen meter meer.
Te laat, bijna niemand al nog een hybride. Benzine of full EV, anders zie ik het somber in voor de Tonno.
@racerx: ik twijfel vaak over de tonno maar meestal wordt het toch weer de pepperoni. Of de calzone, die maakt de pizzabakker hier erg lekker. Beetje vochtig soms, da’s wel jammer…
@davelepeef: Hahaha!
Wat te denken van dit ! https://www.hln.be/auto/mogelijke-opvolger-alfa-romeo-8c-maakt-internet-gek~a3396e84/ Dat de redactie dit ontgaan is …daar zitten toch een paar Alfisten bij …
Ik voorspel dat het net zo’n gigantisch succes word als de Brera.
Een 4 cilinder turbomotortje wie zit hier nu op te wachten, maak er gewoon een EV van veel beter voor de autoliefhebber.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).