Allereerste Bugatti Chiron Sport is bíjna helemaal blauw

Auteur: , 34 Reacties

Pak een zonnebril.

De Bugatti Chiron mag inmiddels begonnen zijn aan tweede productiejaar, de hypercarfabrikant uit het Franse Molsheim heeft nog lang niet exemplaren geproduceerd. Sterker nog, vorig jaar kondigde het trots aan zijn honderdste gereed te hebben voor een Arabische klant. Bugatti zit echter niet stil; in plaats van rustig de reeks ‘reguliere’ Chirons af te ronden, geeft het zijn klanten nu ook de optie te kiezen voor de Sport-uitvoering.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de Chiron Sport maar een kleine verbetering ten opzichte van het origineel. Qua vermogen gaat de auto er niets op vooruit. De Chiron Sport blaast net als zijn twee jaar oudere broer 1.500 pk uit zijn W16. Wel is de Sport-versie lichter, 18 kg om precies te zijn. Daarnaast herzag Bugatti het onderstel en kreeg de auto een torque vectoring systeem. In de praktijk zullen eigenaren het verschil hoogstwaarschijnlijk amper opmerken, maar het is wel een goede troef om over op te scheppen. Een troef t.w.v. tenminste 2,65 miljoen euro, welteverstaan.

Enfin, Bugatti wist bij aankondiging van deze nieuwe, verbeterde uitvoering te vertellen dat het de eerste exemplaren aan het eind van het jaar zou leveren. Inmiddels is het nieuwe jaar alweer even onderweg en zien we dat chassisnummer #1 bij zijn baasje terecht is gekomen.

Het moge geen verrassing zijn dat het allereerste exemplaar is bezorgd in het Midden-Oosten. De Qatarese Abdulla Bin Fahad, ofwel ABF, heeft recentelijk zijn verse Bugatti in ontvangst mogen nemen. De beste man heeft zijn auto op wel heel opzienbarende manier samengesteld. Het zo aangename Bugatti-blauw heeft hier plaats moeten maken voor een tint zo fel dat hij de pixels van je beelscherm zou kunnen verschroeien. Met name de binnenzijde is buitengewoon flitsend. Gelukkig is het mogelijk je oogballen rust te geven door ze te focussen op de duistere tinten van de binnen- en buitenkant. Het moet maar net je smaak zijn.34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoeveel zou Bugatti vragen om dit pakketje ook op je normale bestaande Chiron te schroeven? Dat moeten ze toch wel aanbieden lijkt me.
Ben benieuwd hoeveel smurfen in het interieur zijn verwerkt.
@berlinetta: Smurfin zit in ieder geval op de ‘pook’ verwerkt.
Blauw is zo’n mooie kleur. Bijna elke auto kan een blauwe kleur goed hebben. Maar dit interieur? Wow, Net alsof er een blauwe tsunami op me afkomt. Net even iets te veel van het goede…
Torque Vectoring, altijd handig in het zand.
@yipikaye: stel offroad banden eronder en knallen maar door die zandbak!
Af schuw lijk !
Smurfenleer is niet echt mijn ding, zeg maar.
RIP Pino
Damm wat is die goed versmurfd zeg..!
Daar loop je vast geen blauwtje mee op
Met geld koop je geen smaak….
Staat er nou ‘1 of 300’? Komt dat aantal bovenop de normale ?
Van buiten is het heel mooi, maar dat interieur….gatverdamme
Peugeot, Citroën, Bugatti, Renault… Allemaal onbetrouwbare Franse meuk.
@cossiekiller: eigen ervaring?
@barry355gtb: Autoweek-reviews..
@barry355gtb: Bij Renault en Peugeot jammer genoeg wel. Maar dit was gewoon als humor bedoeld.
Bij de The Grandtour hadden ze het er ook over. Er is bespaard op het gewicht door andere ruitenwisser(s). 😂
Hadden wel iets meer zwarte accenten in gemogen in de cockpit
Veel geld wil niet zeggen goede smaak.
@thestino: nee klopt. Maar liever veel geld en geen smaak dan Geen geld en geen smaak.
Aangezien het menselijk oog een dergelijke overdaad aan kleir gaat compenseren met de complementaire kleur -in dit geval oranje-, zal het tijdens een ritje door Qatar lijken alsof alle stoplichten op oranje staan.. Dat wil je toch niet??
@competition102: ach, dat klopt natuurlijk niet.. Maar hoofdpijn veroorzaken zal het in ieder geval wel ;-)
“I’m blue da ba dee da ba deiiii”
@ghost: Bedankt. Nu heb ik de komende 24 uur dat liedje in mijn hoofd.
@viezefreddyw: beter dan die Psalm 23…
@ghost: De heer is mijn herder. Mij zal niets ontbreken. Dat staat er. En is waarheid.
@viezefreddyw: hahaha ik ga nog stuk!
Smurf Fetisch, tja……….daar kun je ook voor geholpen worden tegenwoordig. Smurf therapie wordt vandaag de dag met regemaat gegeven om de smurf verslaafden af te helpen aan hun grote voorkeur voor smurfblauw. Ik zou wanneer ik daar 1 minuut in die cabine zit helemaal smurfo worden.
1 ding is natuurlijk al heel lang duidelijk. Veel geld bezitten heeft perse niks te maken met intelligente van de desbetreffende peroon!
@Bo1972: jij hebt ook weinig met intelligentie te maken zo te zien…
Smaak is niet te koop🤪
Excentrieke mensen maken nu eenmaal excentrieke keuzes. Als ik het geld had zou ik ook niet voor saai grijs gaan. Maar goed, dat blauw doet gewoon pijn aan je ogen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).