Amerikaanse autoindustrie redt museum Detroit

Auteur: , 8 Reacties

Voor wie het gemist heeft, de stad Detroit is failliet. Dermate platzak zelfs, dat ook het stadsmuseum in gevaar is. Good guy GM, Ford en Chrysler springen nu bij om de ondergang te voorkomen.

Autoindustrie VS steunt museum Detroit

De fabrikanten pompen 26 miljoen dollar (19 miljoen euro) in een fonds van het Detroit Institute of Arts Museum (DIA). In totaal is 100 miljoen dollar nodig om de forse kunstcollectie te redden, aldus Amerikaanse media.

Voor de fabrikanten, die alle 3 hun wortels in de staat Michigan (waarvan Detroit de belangrijkste stad is) hebben liggen, is het goede PR, waarvor ze naast media-aandacht ongetwijfeld een mooie gravure of iets dergelijks terugkrijgen. Bovendien pompt GM nu al zo veel geld in het recall-fiasco dat dit positieve nieuws voor een (relatieve) habbekrats op een uitstekend moment komt.

Wat ik me echter afvraag: als de collectie uit 60.000 werken bestaat en naar schatting 15 miljard dollar waard is, waarom verkoopt het mueseum dan niet gewoon 2 of 3 dure doeken (desnoods aan de Grote Drie, die het vervolgens laten hangen)?

Toegegeven, gratis geld is beter, dan blijft de verzameling compleet, maar het is nou niet bepaald zo dat de tent in de fik gaat als er niet heel snel 100 miljoen dollar wordt voldaan, of wel soms?

Foto: GM-manager Mark Reuss belooft 10 miljoen dollar in het DIA-museum.8 reacties

Of gewoon de hele bende verkopen en dat geld in de omgeving steken. Stimuleren, nieuwe projecten, omgeving, anti-drugs, opleidingen etc etc.
Eerst hadden ze te veel geld dus hebben ze dat in een dure hobby gestopt (want ja, de gemiddelde auto-arbeider geeft veel om een mooi museum in zn buurt…). Nu gaat t minder, dus kan je de investering mooi verkopen aan mensen waarbij het beter gaat.
Ain’t nobody got time for that.
@sir_smokalot: denk dat menig consultant-bureau zal vechten om die job uit te mogen voeren!
@gregorius:
En die weten al dit geld er al tijdens een vooronderzoek doorheen te jagen.
En zo sta je voor de zomervakantie alsnog zonder geld, zonder museum en dus zonder enige historie.
@gregorius: Ja en dan begint WO III
@gregorius:
Als de werknemers daar ergens trots op zijn, dan is het wel hun heritage.
Daar ga je dus echt met je vrouw en kinderen naar dit soort musea om te laten zien aan welke auto’s pappa allemaal aan gewerkt heeft.
@Hubert: denk dat papa liever een baan heeft, evt met omscholing dan dat ie werkloos naar het museum gaat.
Idd. gewoon een paar doekjes verkopen…60.000 is een enorm aantal wat makkelijk minder kan.

Houden ze ook hun broek zelf op.

En GM, Ford plus Chrysler kunnen zich beter op hun modellen richten. Vooral GM met haar dodelijke contactsloten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).