Amerikaanse ezels gooien 462 miljard tegen EV’s aan

Auteur: , 104 Reacties

Vierhonderdtweeënzestig miljard. Cash for votes breh.

Demsla

Terwijl wij brave Nederlandse borsten van het gas afgaan, probeert Donald Trump in ‘Murica zijn voet vol op de klepel te houden. Je kan veel op- en aanmerken op de eerste oranje POTUS, maar dat hij moderne verworvenheden niet zinloos opoffert op het altaar van de milieugod, voelt wel aan als een frisse wind op een snikhete zomerdag. Of nou ja, slecht voorbeeld misschien. Hoe dan ook heeft Trump niet zoveel op met veek luxe en welvaart inleveren om hier en daar een paar grammetjes CO2, CH4, NOx of wat dan ook uit te braken. Hij ageert soms zelfs actief tegen partijen die dit wel doen.

Maar…Het tijdperk van de goedgecoiffeerde brulboei gaat potentieel zijn laatste fase in. Over iets meer dan een jaar mogen de kiezers weer naar de stembus voor presidentsverkiezingen, maar zal er ook weer gestemd worden voor een zwikje nieuwe senatoren (een derde deel van de zetels is up for grabs). Wij Europeanen bekijken het uiteraard als een gegeven feit dat Trump en de zijnen zullen verdwijnen. Maar ja, alle talking heads die in 2016 op op onze nationale TV verschenen hadden Hilary ook al prematuur geïnaugureerd. Je weet het nooit met die good old boys. Desalniettemin lopen de Democraten in ‘Murica alvast vooruit op wat ze gaan doen als ze winnen.

Een van die dingen is het invoeren van een joekel van een initiatief om het volk EV’s op te dringen. Chuck Schumer, de huidige leider van de Dems in de Senaat, zegt dat er een plan op tafel ligt om in tien jaar tijd 462 miljard Dollar op te roken aan subsidie voor EV’s. Het grootste deel van het bedrag (400 miljard) komt ten goede aan een keiharde korting van enkele duizenden Dollars voor (armere) Amerikanen bij aankoop van een nieuwe EV. De overige 62 miljard wordt verdeeld tussen nieuwe infrastructuur voor EV’s (45 miljard) en steun voor fabrikanten om EV’s te ontwikkelen (17 miljard). Om het geld een beetje in de familie te houden, zijn de kortingen vooral bedoeld voor auto’s met een hoge domestic content. Dat wil zeggen liefst in ‘Murica gebouwd met ‘Muricaanse componenten door ‘Muricaanse handen.

Het enige wat de Amerikanen hoeven te doen voor het gratis geld is even op een Democraat stemmen. Tap that ass?104 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Iets doet me toch denken dat dit weer een lekker gevalletje staatsteun kan worden om buitenlandse EV’s vooral de Rivian en Tesla’s niet voor de voeten te rijden. Wat op zich natuurlijk weer kan zorgen voor importtariefstijging voor dergelijke karretjes in EU.. maar dat is vooral glazenbollenwerk.
Of je het nu wel of niet leuk vindt. Trump gaat de verkiezing winnen.

En dat “gratis” geld is altijd onzin. Der is namelijk iemand die dat moet betalen, dus dat wordt door middel van belasting doorberekend naar de burgers.

Als ik in America moest kiezen tussen iemand die af en toe een eikel kan zijn of iemand die niet tegen zijn/haar verlies kan, en dus met valse aanklachten/processen alsnog probeert te winnen. Wist ik het wel.
@antoombom2000: af en toe een eikel zijn is niet heel erg, maar iedere dag een l*l met vingers zijn en 13.000 leugens vertellen die behoort gewoon geen president te zijn.
@rhellema: liever een paar leugens dan een partij die geen reet geeft om een eerlijk proces (schuldig tenzij het tegendeel bewezen is).
@antoombom2000: onschuldig tot het tegendeel is bewezen bedoel je :)
@RobUSA: niet bij die Democraten.
@antoombom2000: 13.000 aantoonbare en bewezen leugens kan je geen paar leugens noemen. Maar ja, die trumpanzees geloven werkelijk alles.
@rhellema: de meeste daarvan zijn gewoon dingen die Trump overdrijft. Dit gebeurt overal.

Ik keur het niet goed maar Trump loopt niet het rechtssysteem te verzieken.

Het is voor de Amerikanen kiezen tussen 2 kwaden. En Trump is naar mijn mening de minst erge.
@antoombom2000: en hoe verzieken de Democraten het rechtssysteem dan?
@rhellema: een proces volledig achter gesloten deuren houden. En de enige mensen die daar toegang toe hebben hadden al hun oordeel klaar voor het proces begon.

Kavanaugh beschuldigen van dingen waar geen bewijs voor is. En ze zien hem nog steeds als een verkrachter.

Iedereen die een gevaar voor de democraten vormt een rus noemen. (Zelfs als de VS zich vaker met verkiezingen in Rusland heeft bemoeit.)
@antoombom2000: dan moet je me toch even uitleggen hoe ze met de door jou genoemde “feiten” het rechtssysteem verzieken? Volgens mij mag je iemand nog steeds ergens van verdenken, mag je gewoon vergaderingen achter gesloten deuren houden over bepaalde zaken, en wie worden er allemaal tussen genoemd?

Maar het tegenwerken van een gerechtelijk onderzoek, overigens gedaan door de Republikeinen, dat is niet het rechtssysteem verzieken? Een uitspraak van de rechter welke door trump niet opgevolgd wordt, dat is niet het rechtssysteem verzieken? Een uittreksel van een onderzoek maken en daarin doelbewust feiten verdoezelen welke uit dat onderzoek naar voren zijn gekomen, dat is niet het rechtssysteem verzieken? Zodra trump geen president meer is krijgt hij een heel mooi nieuw kostuum aangemeten in de kleur oranje!
@antoombom2000: Trump verzoek het rechtsysteem niet? Wie noemt rechters loosers als hij het niet met de uitspraak eens is, wie heet de alternatieven voor feiten’ bedacht, wie hoe onderzoekleiders aan de kant gezet, wie heeft gratie verleend aan veroordeelde vriendjes, wie wil de belasting gegevens niet openbaar maken? Ik zeg niet dat de democraten foutloos zijn, maar doe alstublieft niet of de republiekijnen heilig zijn.

Er zijn ook best een boel zaken die hij voor Amerika goed doet, maar het volledig spelen volgens de regels hoort daar echt niet bij!
@rhellema: u leest zeker nu.nl? Hypocriet wel, haha.
@detroitv8: en u, u bekijkt alleen Fox? Wel grappig dat u denkt een profiel van mij te kunnen schetsen, dan moet u wel iets meer onderzoek doen kan ik u melden.
@rhellema: Wel handig hé, voor de Trump supporters dat er voor hen ‘alternatieven voor feiten’ zijn.
@rhellema: U moet uw nieuwsdieet eens iets uitbreiden.
@rhellema: Wat er nu gaande is geen proces!! Dit is verklaringen van getuigen verzamelen! Dit is een normale procedure die de republikeinen zelf ook hebben gebruikt, sterker nog ze hebben er zelf een wet voor gemaakt! Waarom dit achter gesloten deuren gebeurd is om getuigen niet de kans te geven om vooraf af aan de hand van getuigen overleg te plegen!! Er zijn net zoveel republikeinen bij het verhoor als democraten en mogen net zoveel vragen stellen! Waarom er geen afgevaardigden / advocaten van het witte huis aanwezig mogen zijn…is om het feit dat zij onder verdenking staan!! Ook in echt proces mag je als verdachte NIET bij de verhoringen van getuigen zijn! Zodra impeachment door stemming geldig word verklaart ..gaat het naar de senaat en daar zullen openbare verhoren onder ede worden gedaan en mag de president wel zichzelf verdedigen! Dus ken wel je feiten en regels goed voordat je wat roept !! Owh en 55% van de bevolking is nu al voor impeachment en afzetting van de president! En dat groeit met de dag dankzij zijn eigen leugens!! Zijn economie is niet meer zo rooskleurig als eerst en dat was zijn enige wapen in de verkiezingen!! En als die 55% 60% wordt zullen de republikeinen hem laten vallen als een baksteen!! En ik kan je 1 ding garanderen….hij gaat de gevangenis in na zijn presidentschap👌 er lopen 23 strafrechtelijke onderzoeken naar hem…dus geniet de paar mndn die hij nog heeft
@richardt_sandee: klopt, daar ben ik allemaal van op de hoogte. Er zijn hier echter een aantal trump addicts die niet van deze materie op de hoogte zijn (of niet willen zijn) en dus maar door blijven janken over processen van de Democraten die de wet tegenwerken en weet ik allemaal niet meer. Ik kan niet wachten tot die dwaas uit Amerika zijn oranje kostuum aan mag gaan trekken. Hoe eerder hoe beter.
@antoombom2000:
De eerste trumpanzee meld zich, ik zou kiezen voor bekwame politici die weten wat diplomatie inhoud, die de waarheid zeggen en niet continu de waarheid afschilderd als fake news. Die niet verkiezingen winnen door samen spannen met buitenlandse overheden… ongeacht of het nu een democraat of republikeinen is.
@shiva: Dezelfde diplomatie waar de EU aan kapot gaat bedoel je ? Het maar niet benoemen van de echte problemen onder het mom van diplomatie bedoel je ? Bv. Massa immigratie / Chinese overheersing, dingen die Trump tenminste onderkent en wilt bestrijden/voorkomen.
Diplomatie van vorige Potussen die (handels)verdragen hebben ondertekend tegen het belang in van de VS ?
F that America First, Trump 2020 !
@RobUSA: ook dit is zo’n spelletje van al die trump lovertjes…altijd maar naar een ander wijzen…en trump maar blijven volhouden dat hij enorm veel heeft bereikt ten opzichte van andere presidenten terwijl hij feitelijk meelift op het succes van andere presidenten. En al die trump lovertjes maar domweg jaknikken. Te hilarisch voor woorden.
@rhellema: gaat het niet over wie een betere president was? Dan lijkt het me best logisch dat je er een ander bijhaalt.

Trump is de enige president die bereid is om met Noord-Korea te praten, heeft tenminste de ballen om zijn troepen terug te halen uit landen waar ze niks te zoeken hebben. Ook durft hij te onderhandelen over nieuwe handels verdragen. Is dit minder positief voor de rest van de wereld? Ja maar hij is door en voor de Amerikanen verkozen.

Europa moet maar een keer zijn eigen broek op proberen te houden. En niet op Amerika meeliften zoals we altijd al gedaan hebben.

Daarnaast is Trump 100% beter voor de wereld dan Obama was. Obama was namelijk de enige president die elk jaar in een oorlog heeft gezeten. Die oorlogen hebben de wereld ook niet echt beter gemaakt. Dankzij hem is de IS groot geworden.
@antoombom2000: ja laten we dat oh zo succesvolle Noord Korea verhaal er nog eens bij halen. Trump heeft daar alleen maar laten zien dat hij het schoothondje is van de Noord Koreaanse leider.

Schei toch uit man, trump heeft helemaal niets gepresteerd!!
@rhellema: hij is op zijn minst het gesprek aangegaan. Dat kun je over voormalige presidenten niet zeggen.
@antoombom2000: tja, dat gesprek heeft alleen niets opgeleverd. Sterker nog, trump heeft de onderhandelingstafel vroegtijdig verlaten en daarmee zijn complete hand overspeeld want hij zou het wel even maken daar.
@antoombom2000: overigens, de heren Bush waren verantwoordelijk voor de oorlogen in Irak maar dat ben je voor het gemak maar even vergeten zeker. Zij hebben de basis neergelegd voor IS. Als je je vingertje wil wijzen, doe het dan ook goed en wijs naar die andere Republikeinen.
@rhellema: waar zeg ik dat ik hun daden goedkeur? IS is door Amerika in de tijd dat Obama aan de macht was gesponsord.

De westerse wereld had zich nooit met het midden oosten moeten bemoeien. Heeft meer schade dan goed gedaan.

Trump is op dit moment in ieder geval diegene die de fouten van zijn voorganger(s) oplost.
@antoombom2000: waar zeg ik dan dat je hun daden goedkeur? Ik zeg je alleen maar dat je net zoals al die andere trumpansee’s naar de verkeerde wijst omdat trump daar ook naar wijst. Prima dat je naar iemand wil wijzen maar wijs dan wel naar de juiste persoon en dat kan je alleen maar doen door trump absoluut niet te volgen.
@antoombom2000: leer je feiten kennen!! Obama zat in een oorlog veroorzaakt door president Bush jr!! Hij is zelf geen oorlog begonnen,,IS is ontstaan doordat Bush Irak binnenviel…de leider komt nmlk uit Irak! En wie de betere president is ? Obama kwam in het witte huis toen de crisis uitbrak! De welvaart lag compleet op zijn gat en de werkeloosheid ging naar 10,2 % in zijn 2de jaar! Maar toen hij het witte huis verliet was dat gezakt naar 4,8 % en de schuld van Amerika was terug gelopen met 0,5 miljard!! Onder Trump ging de vooruitgang door, maar wel langzamer..want naar 2 jaar was de werkeloosheid 3,9 % wat wel 1 van de laagste ooit was , maar hij heeft zelf maar o,9% bijgedragen in het geheel…inmiddels is de werkeloosheid weer gestegen naar 4,2 % en de staatschuld met 1,4 miljard gestegen!! Dus zeg het maar…wie is de betere president? Daarbij gaat het normale volk volgend er op achteruit als die belastinginvoering niet meer van kracht voor hen, maar dat wel blijft voor de rijken! En onder Obama heeft Noord Korea de helft van zijn raketten moeten vernietigen en zijn kerncentale moeten sluiten…onder Trump heeft noord Korea inmiddels kernraketten incl lanceringsstelsels voor lange afstand !! Dus wie was de betere president? Onder Obama was er bijna in het gehele midden oosten een staakt het vuren en vochten ze samen met de koerden succesvol tegen IS ! Dat is nu voorbij en een nieuwe oorlog is inmiddels gaande tussen Turkije en Syrië! Iran heeft ook alle vrijheid nu om mee te doen aan de hand van Syrië!! Dus wie was er een betere president?
@rhellema: Na bijna 4 jaren nog steeds meeliften denk jij ? :) en dat terwijl 50% van de mensen riep dat het helemaal mis zou gaan met de VS, acteurs die wilden emigreren lol.
@RobUSA: absoluut nog meeliften ja. Hoe wil je anders verklaren dat hij de staatsschuld ongehoord op laat lopen met een kleine $50.000 per seconde. Maar lekkere economie hoor!!
@rhellema: idd economie gaat als een dolle (zie cijfers) laagste werkeloosheid onder alle bevolkingsgroepen sinds decennia. Overal worden huizen/wegen/bedrijven gebouwd net als in NL …ohh wacht :)
@RobUSA: en hoe is het gesteld met de infrastructuur? Heeft Mexico die muur al betaald? Hoe staat het met de makkelijk te winnen handelsoorlog met China, wanneer had trump die zo makkelijk gewonnen? Zijn de troepen al terug naar huis? En wat zijn al die Chinese importspulletjes lekker duur geworden hè, die extra belasting die jij maar al te graag betaalt om de oh zo enorm goede trump te pleasen. Ja, trump, daar heb je wat aan!
@robusa:
Migratie is van alle tijden, de VS is door migranten gesticht en je bent er zelf één. Ik heb er geen schrik van. Als je het over Chinese overheersing hebt die valt best mee in Europa, zeker vergeleken met de chinese censuur in Hollywood of in de Amerikaanse NBA.
@shiva: dus? Is dat juist niet een reden dat er wat aan gedaan moet worden? Als boeren niet eens meer veilig zonder wapen op hun eigen terrein kunnen lopen is je grens gewoon verpest.

Hier in de Eu zijn vluchtelingen ook een probleem. We hebben te weinig opvang, kost ons een hoop geld, vluchtelingen maken enorm zware tochten, een hoop doden door de vlucht/mensensmokkel en ga zo maar door.

Maar hier mag je niks over zeggen, ook al is een strenger vluchtelingen beleid beter voor iedereen.
@shiva: Immigranten hebben hier vooral het land helpen opbouwen en niet afgebroken of hun hand opgehouden en voor 90% hetzelfde geloof meegenomen en herkenbare werk ethiek.
@shiva: Vergat nog het China gedeelte : 5G in de handen van China is imo zeer slecht an Trump ziet dat en EU doet niks. Alle data gaat langs Chinese oogjes niet goed maar dat is mijn mening.
@RobUSA: maar als alle data langs Amerikaanse oogjes gaat, waarvan al bekend is dat zij hun bondgenoten zelfs bespioneren, dan is dit ineens geen issue meer? Oh wacht…ik praat tegen een wannabee Amerikaan natuurlijk, ja dan snap ik je vooringenomen mening wel. Maar kan je het bewijs van Chinese spionage ook even aantonen misschien?

-EDIT: laten we het een beetje ontopic en gezellig houden, dank! –
@rhellema: Spionage is van alle tijden en door alle landen maar China aast op wereld overheersing met bijpassend communisme.
“Wannabe” Ik doe mijn best om te integreren ja dat kan je van een hoop nieuwe EU bewoners niet zeggen.
Ik woon nu 7 jaar in de VS en dat bevalt prima dank u, zeker als petrolhead.
@RobUSA: ik ben niet eens anti-Trump, maar als je kijkt hoeveel de staatsschuld is gestegen afgelopen periode… that’s not good!
@alassad: Eens, maar een positief gevolg daarvan is dat China ons nooit zal laten vallen :)
@shiva: helaas weten de Amerikanen niemand te vinden die aan deze beschrijving voldoet. Bizar dat je in een land met 300 miljoen inwoners alleen kan kiezen tussen kwaad en erger
@shiva: heeft u weleens gehoord van project Veritas en CNN? De media is gewoon zwaar links.

Er is nog helemaal niks bewezen. Het enige wat u weet is wat de demonratten delen. Of gelooft u ook dat Kavanaugh schuldig is?
@antoombom2000: jaja…de media is enorm links. Als de media het niet eens is met trump dan is het links. Dus fox begint ook steeds linkser te worden? Die bekritiseren trump ook steeds meer. Maar ja, als trump het zegt dan zijn de lovertjes het natuurlijk eens met hem hè?
@rhellema: Waar zeg ik dat de media links is als je tegen Trump bent?

U zou uw emoties eens los moeten laten en gaan kijken naar wat hij doet. Ik raad u wel aan om dat niet alleen met linkse bronnen te doen.
@antoombom2000: dat zeg jij ooo niet maar trump wel en al zijn lovertjes praten hem maar wat graag na. Heeft helemaal niets met emoties te maken hoor maar juist met het volgen van niet alleen maar “linkse” media. Fox, het favo medium van trump praat alles wat trump doet recht maar laat hem ook steeds meer in de steek voor wat dat betreft.
@antoombom2000: goedgelovige sukkel.
@vroaaaaaaaaaar: hoezo goedgelovig? Ik kijk naar beide partijen en het enige wat ik zeg is dat Trump beter/minder erg is dan de demonratten.
@antoombom2000: maar iemand die al meer dan 13.000 aantoonbare leugens heeft verteld vertrouw je wel????
@rhellema: Aantoonbaar door zijn felste tegenstanders/media ?
Of er wel of meer mensen stonden op de dag van zijn benoeming lekker belangrijk bv.
Ok hij heeft best een aantal “leugens” verteld maar heb jij die 1000 euro van Rutte al dat of dat elke immigrant een dokter/tandarts was, dat de EU goed voor jullie is, dat de integratie perfect verloopt, wij zijn met meer (nog maar even lol), politie heeft alles onder controle, om er zo maar een paar te noemen.
@rhellema: waar zeg ik dat ik hem vertrouw? Ik zeg alleen dat ik liever leugens dan een oneerlijk rechtssysteem heb.
@antoombom2000: Als er iemand niet tegen zijn verlies kan is Trump het wel. Had je meegekregen dat hij zelfs de weersvoorspelling heeft laten aanpassen om maar niet zijn ongelijk te hoeven toegeven?

Leuke nickname trouwens.
@frederik: De weervoorspelling mag hij elke dag verdraaien van mij part als hij maar opkomt voor de Amerikaan First.
Leg dat “feit” even naast dat men beloofde dat er alleen doktoren/tandartsen/geleerden zouden komen uit Syrie ? Geef mij die leugen over het weer dan graag !
@RobUSA: Denk even hierover na: Iemand die z’n eigen ego belangrijker vindt dan dat een orkaanvoorspelling klopt (waar levens mee gemoeid zijn), die geloof je verder wel? Dan ben je toch per definitie totaal onbetrouwbaar.

Het is vooral Trump First.
@RobUSA: de weersvoorspellingen verdraaien met als gevolg dat er veel meer doden kunnen vallen, dat mag hij iedere dag doen van jou? Gezellig type ben je hahaha
@frederik: hij begint in ieder geval geen valse rechtszaken tegen de andere partij.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar die zaak tegen Kavanaugh waar totaal geen bewijs voor is/was.

Of de Mueller zaak waar niks uitkwam.

Of nu het impeachment proces wat volledig achter gesloten deuren wordt gehouden, en waar alleen de mensen naar binnen mogen die hun oordeel al klaar hadden voor deze zaak boven tafel kwam.
@antoombom2000: Simpele Mensen zoals jij zijn het bewijs wat populisme doet.
Trump is een schande voor zijn land met zijn constante stroom aan leugens en beledigingen.
Het lijkt mij bijzonder onwaarschijnlijk dat hij herkozen gaat worden, zeker nu met laatste Oekraïne schandaal
De Mueller zaak was vrij duidelijk! Als trump 100% onschuldig zou zijn geweest was dat vermeld, zijn eigen woorden, de rest mag je zelf invullen.

“Trump is inderdaad niet compleet vrijgepleit, beaamt Mueller. Hij is niet aangeklaagd voor het belemmeren van de rechtsgang omdat een zittend president niet vervolgd kan worden”
@zrijder: wie bent u om mij simpel te noemen? Op basis van uw vooroordeel ga ik ervan uit dat u keuzes maakt op basis van emoties en niet feiten.

Noem eens een politicus die niet liegt. Ik wens u veel succes met het zoeken.

Volgens uw logica kan ik u ook beschuldigen van het zijn can een pedofiel. Als u dat niet was had de politie dat wel duidelijk gezegd.

Als dat impeachmentproces eerlijk was werd het toch niet volledig achter gesloten deuren onderzocht door mensen die hun oordeel al klaar hadden voor dit überhaupt al bekend was?

Trump gaat niet afgezet worden em zal de verkiezing opnieuw winnen.
@antoombom2000: beter voor u dat u even niets meer schrijft, het gaat nu wel heel erg simpel worden. Uw campagne bijdrage is zeker al over overgemaakt via SMS.
@zrijder: ja u levert inderdaad een hele nuttige bijdrage.

Nee ik heb niks overgemaakt en zal dit ook zeker niet doen.

Ik maak mijn voorspelling op basis van wat de meeste Amerikanen denken. Als de economie het tijdens de verkiezingen nog steeds goed doen gaat hij gewoon winnen.
@antoombom2000: Hill Billy veel succes, je zieltje is duidelijk al gewonnen, wat populisme doet met simpele mensen die niet zelf kunnen denken.
@antoombom2000: er is helemaal nog geen impeachmentproces, er wordt een vooronderzoek gedaan en dat is achter gesloten deuren besloten ja, is dat heel erg dan? Dat dat niet mag van trump, en uiteraard van jou als naprater dan ook niet, dat is pas het rechtssysteem verzieken of begrijp je dat niet helemaal?
@rhellema: wel als je al mensen gaat ondervragen en alleen naar buiten lekt als dit negatief is voor Trump. Daarnaast deed Schiff op een gegeven moment alsof hij het bel transcript voorlas terwijl dit niet echt was en hij later zelf ook toegaf dat het een “parodie” was.

-EDIT: laten we het een beetje ontopic houden. Dank!-
@rhellema: Ze hoeven niet eens te stemmen over het starten van het impeachmentproces en de republikeinen mogen zelf helemaal niks onderzoeken.

Daarnaast staat er helemaal niks verkeerds in dat bel transcript. En het enige “bewijs” dat ze hebben zijn mensen die dingen van horen en zeggen hebben gehoord.

Als ze echt bewijs hadden, zouden ze dit proces niet achter gesloten deuren houden.
@antoombom2000: wat lul je nou met een proces joh? Er is helemaal geen proces, er is een vooronderzoek of ze een proces zullen starten. Maar als je dat al niet eens kan onderscheiden van elkaar dan snap ik wel waarom je trump hier zit te verdedigen. Je hebt dezelfde denkwijze als je grote liefde trump.
@antoombom2000: maar gaat Trump de verkiezingen halen? De domheden stapelen zich op. Een afzetting zie ik er nog wel van komen.
@mashell: ja die gaat hij halen. Een proces dat achter gesloten deuren wordt gehouden door mensen die hun oordeel allang klaar hadden voor het proces kun je toch niet serieus nemen?

Daarnaast leverden de vorige onderzoeken ook niks op.
@antoombom2000: het Mueller onderzoek heeft niets opgeleverd? Bedoel je dat werkelijk te zeggen?
Grappig dat als mensen dingen willen veranderen dat we dat dan “opdringen” noemen terwijl we bij onze geboorte al dingen worden opgedrongen dat we dan uiteindelijk als “normaal” zien. Men heeft het altijd over “het systeem” veranderen. Overstappen op EV’s, minder afhankelijk worden van olie etc. is juíst een gevalletje “het systeem” veranderen. Die zaadcel met een afwijking die nu het Witte Huis bewoont is “het systeem” ten voeten uit, baat dat systeem uit tot in den extremis en heeft dat systeem nog rotter gemaakt.

Ik mag dan ook hopen dat hij het laatste wapenfeit is van dat verrotte systeem en dat we op zijn jaren zullen terugkijken als het laatste fossiel van dat feit.
@Rick-dos: Fijn te zien dat er ook andere mensen zijn die van auto’s houden en toch niet een oranje gek achternalopen die toevallig ook de olie-industrie steunt.
@frederik: VS is onafhankelijk van de olie uit het Midden Oosten de EU daar in tegen ?
Benzine kost hier 0,60 per liter en in NL ?
@RobUSA: ben je Trumps tweet vergeten about ‘we secured the oil’ bij het terugtrekken uit Syrië?
@robusa: sinds wanneer is de US onafhankelijk van de olie in het Midden-Oosten? https://www.eia.gov/dnav/pet/pet_move_impcus_a2_nus_ep00_im0_mbbl_m.htm
@bara: Sinds een aantal jaren, jou post heeft te maken met de handel in olie dat is wat anders.
Als ik een partij olie goedkoper kan kopen op een andere plek in de wereld zou ik dat ook doen en zal hem ook proberen door te verkopen voordat ik ze in mijn achtertuin moet plaatsen al die barrels.
@frederik: Ik ben hypocriet genoeg om te genieten van de geneugten van het leven maar ook realistisch genoeg om in te zien dat dit niet te handhaven is. Daarnaast hou ik wel van vooruitgang. Stilstand is achteruitgang. En door charlatans heb ik mij nooit laten verleiden dus voor die charlatan dus ook niet. ;)
@rick-dos: Gelukkig gaat alles perfect in de EU vergeleken met de VS.. pfffff lol.
Succes met je warmwaterpompen, stikstof regeltjes, BPM, bijtelling, immigratie, natura 2000 gebieden, integratie, belastingen 52%, 21% BTW, huizen/grond prijzen enz enz.
@robusa: Ik maak me liever daar druk over dan of mijn kind levend terugkomt van school. Waar ik mij niet zorgen hoef te maken als ik opgenomen word in het ziekenhuis hoe ik de rekeningen moet betalen. Dat ik mij niet druk hoef te maken over een infrastructuur dat op het punt staat van instorten. Dat ik in een land woon waar we niet alleen aan de dag van vandaag denken maar ook aan de dag van morgen en onze volgende generaties.
@rick-dos: Zo is het maar net: het is nergens perfect. Perfect kan ook helemaal niet. De vraag blijft dan over welke imperfecties je als land collectief acceptabel vindt, en vervolgens de vraag voor ieder individu om daar verandering in aan te brengen of in het extreme geval: te verkassen naar een ander land waar de situatie beter bij hem of haar past.

Zelf zou ik ook graag zien dat de Euro98 goedkoper was, dat ik geen houderschapsbelasting hoefde te betalen voor alle auto’s die ik heb terwijl ik er maar in eentje tegelijk rijd, dat ik niet een meer dan significant deel van mijn inkomen meteen weer mag afstaan aan een overheid die daar in mijn ogen soms de meest dwaze dingen mee doet waar ik helemaal niet om gevraagd heb, dat er niet op iedere gram van om het even welke chemische verbinding zout wordt gelegd… nou ja, het bekende riedeltje.

Aan de andere kant is het eigenlijk allemaal klein bier als je over dat soort zaken kunt klagen. De medische zorg is hier voor iedereen goed toegankelijk en van goede kwaliteit, voor het onderwijs geldt hetzelfde, de infrastructuur is op alle fronten meer dan prima en als bonus is de kans dat ik zomaar uit het niets word doodgeschoten relatief klein – en dat vind ik persoonlijk toch echt een heel stuk belangrijker dan de prijs van een litertje peut.
@vaakbenjetebang: Je eerste 2 alinea’s zijn goed :) maar die laatste …
We zijn hier geen 65 plussers op AB die elke dag in een ziekenhuis zitten, de laatste keer dat ik in een ziekenhuis was is 10 jaar geleden maar belasting (BTW) betaal je iedere dag, benzine koop je bijna iedere dag (ik althans :), de problemen van de integratie merk je iedere dag, wat maakt mij die ene keer in 10 jaar uit ? Die betaal ik graag met al het geld wat ik heb bespaard. Mensen halen vaak graag die gezondheidszorg erbij maar voor mij veel minder belangrijk dus. Peut 0.60 de liter, BTW 6%, inkomstenbelasting 15%, 0% BTW op boodschappen en service beroepen , geen BPM/hoge Slurptax/bijtelling/trajectcontroles enz enz
@rick-dos: Dan kan je je kids beter niet in 020 op school hebben zitten en serieus school shootings zijn heel erg maar procentueel te verwaarlozen om erin verzeild te raken MAAR de intimidatie van jeugd door bepaald volk op de meeste NLse/EU scholen/uitgaansleven/voetbalvelden/bioscopen/op straat is dagelijks en elke middel/grote stad in de EU ! Gezondheidszorg is een goed punt maar ik betaal er graag voor ipv torenhoge belastingen die imo verkeerd worden besteed (44miljoen voor een AZC ??). Wegen hier in SWFL zijn top biljart lakens de rest kan ik niet beoordelen maar is vast minder dat geloof ik wel maar onder Trump word hier aan gewerkt.
Juist Trump denkt aan volgende generaties ! America First bedrijven behouden en stimuleren om te komen en/of om te blijven of om (meer) te investeren. Wat ik reeds zei VS heeft meeste CO2 reductie van alle andere landen zonder het ondertekenen van allerlei flut verdragen.
@RobUSA: mijn kinderen zaten en zitten nog steeds in Amsterdam op school. Naar welke shillings in Amsterdam verwijs je? Waar is het onveilig in Amsterdam op school?
@schwedenkreuz: shillings = schootings.
@Rick-dos: dus volgens u moeten we afhankelijk zijn van de zon en wind? Klinkt een beetje alsof we terug bij af zijn dan.

We hebben nog meer dan genoeg olie om er een paar honderd jaar mee door te gaan. Dus ben benieuwd waarom we het energie armoede probleem in de wereld moeten vergroten/verergeren?
@jaapiyo: “Europeanen bekijken het uiteraard als een gegeven feit dat Trump en de zijnen zullen verdwijnen”
Welke duim heb je dat uitgezogen ? Rechts “populisme” is aan de winnende hand in Europa of iig in opkomst FVD/Ukip enz laten die mensen nou juist openlijk uitkomen voor dat ze Trump op handen dragen.
NOS/DDWD/GL is niet uw beste raadgever sorry.
Moet het artikel even schuldig blijven maar ik las vorige week dat onze POTUS/USA het land was met de grootste vermindering van CO2 van alle grotere landen ter wereld ! Zonder mee te doen aan alle poppenkast verdragen waar de rest wel aan “meedoen”.
@RobUSA: achjoh, kijk die gefrustreerde democraatjes nou eens, zelfs met hun eeuwig politiek correcte slettengedrag falen ze, met die impeachment hebben ze zichzelf definitief failliet verklaard.. Die trump hoeft niet eens wat te doen.. gasten zijn knotsgek en halen alles uit de kast, kan de wereld nu mooi zien

En idd, laten we hier nog ff “genieten” van de “eu” zoals die nog bestaat in huidige vorm, want met dat slappe zooitje gaat het natuurlijk keihard richting afgrond (is eigenlijk best knap)
@lekkaah: Eens en dat “genieten” zal helaas nog lang duren aangezien er nog niets wijst op verandering en het leed al geschied is niet meer teruggedraaid kan worden.
Waarom mensen die je hebt geholpen uit een “oorlog” (ik las maar zo’n 40%) een freakin verblijfsvergunning geven na 5 jaar ?? Moeten die mensen hun land niet gaan opbouwen ?? Gezinshereniging erachter aan en “klaaar” lees F**ked.
@lekkaah: ssssstt! Fascist😜
@robusa: ik bedoel juist aan te geven dat Europeanen het nog steeds ongeloofeloos vinden dat Trump 1 keer is verkozen en ze vervolgens denken dat dat in ieder geval geen tweede keer zal gebeuren. Zelf denk ik dat dat laatste best mogelijk is.
@jaapiyo: Ok jij bent ook Europeaan toch en er zijn er zat die dat ook denken dus Europeanen zijn daar best verdeeld over imo. Vergat ook nog Wilders die pro Trump is trouwens, hij en FvD steken dat niet onder stoelen of banken en hun samen hebben toch een aardig grote schare fans/stemmers achter zich. Zouden ze denken dat dat slecht zou zijn voor hun volgers/stemmers zouden ze dat vast niet van de daken schreeuwen toch ?
@jaapiyo: yep, het is voor europeanen moeilijk te begrijpen dat de gemiddelde amerikaan niet zo bezig is met politiek of wat goed is voor de rest van de wereld. Net zo als de gemiddelde europeaan 😄
@RobUSA: Wat is er mis met NOS?
@vondick: wat niet? Ik zou ze eens gaan factchecken en dan komt u er snel genoeg achter.

Voornamelijk bij klimaatverandering zijn ze geneigd om maar de helft van de informatie en/of misleidende en valse informatie te geven.
@antoombom2000: Oneens, check veel verschillende bronnen. NOS geeft altijd een mooi gebalanceerde samenvatting en leggen er vaak ook nog bij uit waarom iets zo is.
Trump is een held.
Helaas is dat bedrag niet toereikend. Ze zijn de US$ 64 miljard voor alle lobbyisten die nodig zijn, mee te nemen in hun begroting. Zonder een zwaar overbetaalde lobbyist bereik je niets in D.C.
@iphonistvongates: Helaas is dat meer dan een beetje waar. Een lobbycratie van jewelste. Welke ‘kleur’ president er zit maakt wat dat betreft niet zo gek veel uit.
“Wat we NIET wensen is een politieke discussie” autoblogger rubenpriest in een reactie eerder deze week.
Ben ik de enige die hier een contradictie opmerkt?
@alfapeter: van de week was er ook een artikel waarbij degene die het artikel geschreven had zelf ook een voorschot gaf om een politieke discussie te starten. Het hanteren/naleven van regels is voornamelijk afhankelijk van hoe de wind waait.

Snap dat het lastig is, maar ze schieten zich er zelf mee in de voet. Je mag geen politieke discussie starten, maar te pas en onpas zelf in artikelen naar politiek dan wel politieke situaties verwijzen. Valt nog een inhaalslag te maken.
Waanzin! Er is een veel eenvoudiger maatregel die de EV op de radar brengt van de gemiddelde Amerikaan, en dat is prijzen aan de pomp een stuk richting die van Europa brengen.
@ericd: aub niet :) dat zou trouwens de enige reden kunnen zijn dat Trump zou kunnen verliezen, als de benzine prijzen heel erg zouden stijgen. Hier houden ze van mensen afrekenen, Rutte maakt er een zooitje van en staat toch nog steeds aan de top qua zetels ??? Ikke ni begrijp
Net zoals overal in de wereld zijn burgers van de USA het grotendeels eens met elkaar. Ze willen allemaal meer veiligheid, een toekomst voor hun kinderen, economische zekerheid, degelijke gezondheidszorg, geluk. En net zoals overal in de wereld leggen politici die minderheid aan zaken waar burgers het niet over eens zijn, onder een vergrootglas. De populisten onder die politici vereenvoudigen en problematiseren die verschillen zodanig, dat je polemiek krijgt. Dat is nu, met Trump in de USA, duidelijk aan de hand. Het de facto tweepartijenstelsel helpt daar natuurlijk niet echt bij. De USA is op vlak van democratisch systeem niet meteen de beste leerling van de klas. Niet dat het perfect is in de EU, daar zitten net zo goed weeffouten in het democratisch systeem.

Los daarvan heb je de vaststelling dat we teveel CO2 uitstoten. Je mag nog zo hard beweren dat dit niet het geval is, maar dat verandert niets aan de feiten. Een van de vele manieren om minder CO2 uit te stoten, is elektrisch te gaan rijden. Dat is niet zaligmakend. De auto simpelweg laten staan en vervangen door de benenwagen, de fiets of het openbaar vervoer is vele malen effectiever dan een elektrische wagen kiezen. Maar elektrisch vs verbrandingsmotor: that’s a no-brainer. Zelfs als je de elektriciteit opwekt met kolencentrales. Natuurlijk is het beter van dat op te wekken met meer duurzame middelen, dat spreekt.

Welke politieke partij de kaart trekt van maatregelen die beter zijn voor het milieu: het zou niets mogen uitmaken. Het milieu is namelijk rechts noch links. Het “is” gewoon. Dat links het denkt te mogen claimen is nonsens. Als links echt pro-milieu zou zijn, zouden ze toegeven dat kerncentrales een goede oplossing zijn. Niet zaligmakend, wel goed. Als rechts pro-milieu zou zijn, dan zouden ze de olie-industrie niet steunen.

Een goeie raad: kijk voorbij die links-rechts-scheiding. Die scheiding is schijn. Het gaat over de inhoud. Als het gaat over je eigen toekomst, en die van je kinderen (als je die hebt), dan moet je domweg rationeel redeneren. Werk met je hoofd, niet met je onderbuik. En let op wanneer je onderbuik beweert van even rationeel te zijn als je hoofd. Wees bereid van je mening aan te passen, als de logica je daartoe brengt.

Met dat in gedachten: een subsidieregeling pro-EV is een goeie zaak. Daarbij maakt het niet uit of je nou pro of contra Trump bent, of Hilary Clinton een feeks dan wel een godin vindt.

Natuurlijk is een EV-regeling niet de enige oplossing. Maar binnen het frame van de auto-industrie, is het wel een voor de hand liggende. Samen met steeds strenger wordende uitstootwetten, natuurlijk. Of taxatie van brandstofprijzen. Het is in zo’n verhaal nooit of-of, maar altijd en-en.
@BaRa: maar waarom zouden we minder CO2 moeten uitstoten?

Als we terug in de tijd gaan kijken en CO2 met de temperatuur van de aarde gaan vergelijken zie je iets anders dan dat CO2 de oorzaak is van de opwarming.

90% van het ijs op de wereld groeit volgens NASA met 82-112 miljard ton per jaar.

Dieren populaties (zelfs ijsberen) op de noord- en zuidpool groeien enorm hard.

Er is geen bewijs voor een toename in het aantal natuurrampen. Wetenschappers kunnen dus ook geen link leggen tussen natuurrampen en klimaatverandering.

En dan heb ik het nog niet eens of we het wel moeten willen. Energie armoede is wereldwijd namelijk een behoorlijk groot probleem en dit zal alleen maar erger worden door “groene” energiebronnen waar de rijken aan verdienen.
Jaapyo weer met zijn bullshit verhaal zonder inhoud. Wie is er dommer de schrijver of de reageerders die meegaan in deze onzin moeilijk te zeggen.
Hier in Brasilie blijven we toch rijden met verbrandingsmotoren tot onze dood hahaha als je dat elektriciteitsnetwerk ziet hahaha die snoeren van de Action zijn nog beter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).