Amsterdam gaat buitenlanders aanpakken met wielklem

Auteur: , 25 Reacties

Amsterdam gaat de strijd aan met buitenlandse wanbetalers. Scoor je als toerist een parkeerboete in onze hoofdstad, dan kan het zomaar zijn dat je auto voorzien wordt van een fraaie wielklem.

De wielklem maakt een comeback in Amsterdam

Jaarlijks scoren toeristen 60.000 parkeerboetes in Amsterdam, maar daarvan wordt slechts twee procent daadwerkelijk betaald, zo schrijft De Telegraaf. Tel maar even na hoeveel geld de stad dus misloopt, want één boete kost je al gauw 55 euro. Inderdaad, dat loopt al gauw in de miljoenen.

De meeste toeristen zijn daar maar al te goed van op de hoogte en slapen soms zelfs in hun auto, omdat ze tot op heden toch niet aangepakt konden worden. Daar komt nu dus verandering in, aangezien verkeerswethouder Pieter Litjens heeft laten weten dat hij de wielklem weer in wil voeren.

De gemeente Amsterdam start nu vaak een incassoprocedure als de boetes niet op tijd betaald zijn, maar het bijbehorende papierwerk komt in de meeste gevallen niet bij de toerist terecht, omdat met landen als Frankrijk, België en Groot-Brittannië geen adresgegevens worden uitgewisseld.25 reacties

Ik dacht juist dat adresgegevens nu juist wél uitgewissled werden. Kan me alleen niet 123 herinneren waar ik het gelezen heb.
@towi1989: Voor verkeersovertredingen wel, want dan krijg je een boete. Maar voor foutparkeren in Amsterdam krijg je formeel geen boete, het is een economisch delict waar een belastingnaheffing voor gevorderd wordt, en die worden ook door andere instanties geïnd. Ik weet niet hoe die Europese regels geformuleerd zijn, het zou zomaar kunnen zijn dat kentekens alleen opgevraagd kunnen worden voor verkeersovertredingen.
Dit gaat helemaal niet om toeristen maar om Polen en andere oostblokkers die in NL wonen en werken en weten dat ze de bekeuringen nooit in hun thuisland ontvangen. De controles langs de grenzen richten zich ook vooral op dat volk dat soms aan jaren opgebouwde bonnen heeft openstaan en waar in potentie ook aardig wat mrb op na te heffen valt
Europese Unie, grenzen vervagen etc, duizenden oostblokkers hierheen maar een paar Belgische adresjes kan niet? Kom op zeg
@scottishcarspotter2000: je snapt het zelf allemaal niet zo goed. In veel landen is het anders geregeld mbt kentekens etc. Dus zo makkelijk gaat het een en ander niet.
We moeten er wel even bijzeggen dat betalen voor een buitenlander voor parkeren in een normale wijk, helemaal niet zo makkelijk is!
@gregorius: Mwoah, zo ingewikkeld is het niet hoor, er zijn zat buitenlanders die er helemaal geen probleem mee hebben. Met een pinpas en/of creditcard kom je een heel eind, en de meeste Europeanen hebben wel op z’n minst één van de twee in hun portemonnee.
Ach, je kan een toerist toch niet kwalijk nemen dat hij die omslachtige parkeermeter niet snapt??
@dutchdriftking: wij snappen parkeermeters in het buitenland toch ook gewoon? Dus wat kunnen we hieruit opmaken?
@thijsj: dat de parkeerautomaten eenvoudiger te bedienen zijn…
Geld ?
Gaat het in Amsterdam over geld ?

Ons is altijd verteld dat Amsterdam zo’n ge-wel-di-ge stad is, waar hoêrrren zijn toegestaan om openlijk seksueel contact mee te hebben, zelfs Dames met een piemel zijn daar toegestaan , dat verdovende drugs roken, snuiven of injecteren daar een MUST is (immers men waarschuwt voor dodelijke drugs, grijpt men de dealert, wordt deze na een zwaar FOEI mannetje naar huis toe gestuurd -wel drie doden, maar who cares-).
En dan de bendes winkeldieven en zakkenrollers die de toeristen leegkloppen
( NOOT : om discriminatie van minderheden te voorkomen, heb ik geheel – in stijl des Amsterdamse bestuurders- de oorsprong van deze Oost Europese, met name Roemeense bendes uit links liberaal politiek correctisme weggelaten)

Noch zal ik maar één woord reppen over de oorlog in de onderwereld uitgevochten onder mannen Noors – Afrikaanse afkomst waarbij er lustig oplos wordt geschoten met pistool mitrailleurs (u leest het goed NoorS)

Maar fout-parkeerders, die gaan we kei en kei hard aanpakken !!!
@desjonnies: ik vond het loodgietersverhaal van @norge al zo ongeloofwaardig. Niks anders dan een dekmantel om wit te wassen dus.😁😉
@e1000bmw523i: Shit…..Betrapt ;)
@desjonnies: Wij komen naar Amsterdam om lol te trappen….
Auslanders hun bewegingsvrijheid ontnemen inruil voor losgeld .. Amsterdam .. De hoofdstad van Jemen ..
@lincoln:
vrijheid zonder verantwoordelijkheid; je bent zeker amsterdammer?
@super: je hebt helemaal gelijk .. Auslanders moet je juist wel discrimineren .. Ouwe vrijheidsstrijder ..
Nee, dit gaat te ver , ik vind dat buitenlanders gevrijwaard moeten blijven…
Waarom zou je eigenlijk niet in je auto mogen slapen?
@gop1: “Illegaal kamperen”… Iets met APV-geneuzel…
komen er nog nederlanders dan?
Succes Amsterdam, mijn wielen/banden zijn te groot voor wiel klemmen en ik kom nooit in Amsterdam :)

Groetjes uit het VK
Goedzo aanpakken die gasten
beste ab, de nieuwe app update van apple is echt schijt. dan springt ie weer ineens naar een ander artikel, dan blijft ie weer haken zodra ik iets aantikx
Goed zo en terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).