Aston Martin strooit met Nederlandse prijzen (DBX + Valhalla)

Auteur: , 31 Reacties

Er is een bedrag genoemd!

DBX

Aston Martin is bezig met een nieuw toekomstplan. Daarin komen een hoop nieuwe modellen voor, waar natuurlijk ook de hopelijk bloedstollende Valkyrie en Valhalla tussen zitten. Daarover later meer, want eerst is er de DBX. Die moet even het nodige geld in het laatje leggen, en zoals we weten is een SUV daar prima toe in staat.

Vandaag schoof Sander van den Bey van Kroymans, de Nederlandse Aston Martin-dealer, aan bij de BNR Nationale Autoshow. Daarin kon hij melden dat de DBX vanaf 260.000 euro in de showroom te vinden is. Een flinke som, als we kijken naar de ‘sport-SUV’s’ komt de DBX aan de bovenkant van het gamma uit. We pakken zoals altijd even de concurrenten erbij:

Porsche Cayenne Turbo Coupé: 206.500 euro
Als je kijkt naar de sportauto’s van Aston Martin en Porsche, is het duidelijk dat Aston Martin een iets meer luxueuze insteek heeft. Tof, maar daar betaal je ook wat meer voor. Kijkend naar de SUV’s heeft Aston Martin hetzelfde ‘probleem’. De Cayenne Coupé heeft namelijk ook een 4.0 liter V8 met twee turbo’s die ook 550 pk produceert. Maar ook hier is het de Porsche die op het gebied van personalisatie het onderspit delft ten opzichte van de Aston. Mag ook wel, voor 54.000 euro minder.

Cayenne Coupe

Lamborghini Urus: 278.844 euro
Een auto die juist dicht in de buurt zit bij de DBX is de SUV van Lamborghini. De Urus heeft ook een 4.0 liter V8 met twee turbo’s, alleen produceert met zijn 641 pk wel iets meer powahh. Qua luxe komt ook die auto ook een beetje dichter in de buurt van de Aston Martin. En hij kost dus een tikkeltje meer.

ABT Sportsline Lamborghini Urus '19

Land Rover Range Rover Sport SVR: 208.940 euro
Uiteraard konden we hier nog een Bentayga, Cullinan of ander model van een merk wat eigenlijk nog nooit een SUV heeft gebouwd neerzetten: er is een hoop te vinden in deze prijsklasse en hoger. Maar de echt sportieve SUV zoals de DBX is uniek(er). Dus we pakken nog even een auto erbij die qua layout niet gigantisch op de DBX lijkt, maar wel uit het VK komt én onder de noemer ‘sportief’ geplaatst kan worden. De Range Rover Sport SVR is geen coupé, maar heeft wel een V8. Deze heeft ietsje meer pk, 575 stuks, uit een 5.0 V8 met compressor. En ook de Range Rover is een stuk goedkoper met zijn 209.000 euro.

Range Rover Sport van update voorzien

Goed, de DBX is dus duur, maar je krijgt er wel één van de meest luxueuze sport-SUV’s voor terug. Het exacte bedrag krijgen we binnenkort te horen. Ook is de DBX vanaf volgende week al te aanschouwen in de showroom van Kroymans.

Ook wist Van den Bey nog wat leuke info te geven over de Valkyrie en Valhalla. Die eerste wordt bijna uitgeleverd en is compleet uitverkocht. De Valhalla, de tweede, ietsje gematigdere hypercar van Aston Martin, is nog beschikbaar. Als je deze in Nederland wil bezitten, mag je 1.000.000 euro betalen. Een hoop geld, maar omdat de auto vol zit met hybridetechniek, had het erger kunnen zijn.31 reacties

Best veel geld voor een opgeleukte Mazda.
@baidu: oh ja, want deze is ook rood… klets niet zo stom.
@awesome: Deep Crimson
Bijna de hoogste prijs voor misschien wel de lelijkste SUV. Nee bedankt.
@berlinetta: De lelijkste SUV is de urus.
@mikje90: @berlinetta Welke SUV is er mooi dan? Ik vind ze allemaal net niks. Sommige indrukwekkend maar allemaal lelijk 🤭
@isn1981: cx30. Voor zover je dat een suv kunt noemen. In het echt, een heel fraai ding
@isn1981: Een Range Rover kan erg stijlvol zijn.
@monaco: mits die van voor 1980 is of vers geplet is bij de autosloop.
@mikje90: toch wel eerder de cayenne en de cullinan
@trolle: ik ben het met je eens dat die twee er ook niet uitzien, maar de urus blijft echt de lelijkste. Ik vind oprecht de oude Suzuki Vitara uit eind jaren 90 mooier dan zo’n urus.
Ik reed van de week achter een nieuwe X4, die is van achteren echt zo lelijk als de nacht.

Gewoon een hele nieuwe dimensie.
Maserati zit waarschijnlijk ergens in een hoekje te huilen.
@rs18011: dat doen ze al 10 jaar…
Premium Ford Kuga, net wat we wilden.
En de Cullinan?
@bsxc2: @tortuga: de standaard Bentayga en met name de Cullinan zitten ver boven de DBX qua prijs. Nogal wiedes, aangezien het koeienpenisleer eerst met de hand door 12 maagden 300 uur lang over de stoel gestikt moet worden, of zoiets. Bentayga Speed komt dan nog het dichtst in de buurt. Maar ook al gaat die vlieger op voor veel SUV’s, dat vind ik meer een olifant met sportschoenen. De DBX is ontwikkeld als sport-SUV, net als de Urus. De SVR niet per se, maar die krijgt dan weer een geheel andere motor en speciale kuipstoelen als SVR: ook een hele aparte sportversie dus.
@720s: Transgender koeien?
@720s: omdat het sport in SUV alleen slaat op het feit dat er een aanhanger met sportpaarden of een jetski achter kan vind ik de Aston Martin DBX wel degelijk een directe concurrent voor de andere dure luxe Britse SUV’s. Als Aston Martin dan de laagste prijs vraagt doet me dat vermoeden dat ook zij zelf wel weten dat hun aanbod niet al te sterk is.
Tja hij is inderdaad duur. De prijs is overigens nooit een sterk punt geweest van Aston Martin. Hopelijk zorgt dit hok net als de Cayenne voor zwarte cijfers.
Wat zijn de prijzen van de bently? Weet niet of die met het vermogen in de biurt komt maar luxe dan weer wel
De Cayenne, no-brainer in dit lijstje. Ik blijf er echt bij: 260000+ euro vragen en dan een interieur afleveren waar je 5 jaar terug maar net aan mee weg kon komen. Persoonlijk vind ik het niet kunnen, maar er zullen vast mensen zijn die dit weer gaaf vinden en niet anders zouden willen.
@beast95: vind het exterieur ook walgelijk, maar goed, dat heb ik met vrijwel elke SUV.
Het interieur is echter een heel stuk beter dan bij de overige modellen van de huidige linup. Waar de DBS, DB11 en Vantage nog gebruik maken van MB tech van 3(!) generaties geleden, is deze DBS gelukkig wel bij de tijd (maakt gebruik van nieuwste MBUX en zowaar de 9-speed transmissie) en is het scherm netjes geintegreeerd ipv zo’n oerlelijk tablet scherm in het midden (dan waren de interieurs van de vorige generatie DBS/DB9/Vantage een stuk mooier!)
Ff muggenziften : Kroymans is niet “de Nederlandse Aston Martin-dealer”. In Eindhoven zit er ook één.
@amghans: cito motors, tevens ook gelijk (vgm) de enige RR importeur in Nederland.
Jaguar F-pace SVR maar niet uit vrije wil, ik ben geen liefhebber van SUV’s.
Stelvio Q number one! Period.
Belachelijke auto’s die SUVs, helemaal als ze ook sportief willen zijn, die DBX past perfect in het segment en is zeker de lelijkste niet. Maar hoe moeilijk is dat?
De Range Rover is geen coupé, de DBX ook niet.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).