Audi legt nieuwe modelnamen vast: SQ2, SQ4, Q9 en f-tron

Auteur: , 14 Reacties

Mogen we binnen nu en enkele jaren een Audi SQ2, SQ4, Q9 en f-tron verwelkomen? Waarschijnlijk niet allemaal, maar een of meerdere modellen wel. Audi heeft deze typenamen onlangs in Duitsland geregistreerd.

Audi Krosslane Koncept

Niet elke naam die wordt geregistreerd wordt uiteindelijk gebruikt in een nieuw model, sterker nog, de meerderheid ervan krijgt nooit een praktische toepassing, maar sommige wel, zoals we eerder met de SQ5 en de door concerngenoot Lamborghini in 2012 geregistreerde naam Huracan zagen gebeuren. Als je een naam misschien wilt gebruiken, dan leg je hem vast, want dan kan een ander er niet mee aan de haal gaan.

Bij het Duitse Patent- und Markenamt deponeerde de aanduidingen SQ2, SQ4, Q9 (SUV-festijn!) en f-tron, wat een voorproefje geeft op een tweetal (oliegestookte?) kleine SUV’s; een enorme, groteske, jumbo- olifanten-mega-SUV-X7-concurrent van het formaat Canyonero waar je een compleet gezin uit Nijkerk in kwijt kunt en vermoedelijk iets van Audi met een brandstofcel (fuel cell).

Eerder deed Audi hetzelfde kunstje al met Q6, Q8, R6, S2 en S9. Geen van deze combinaties heeft sindsdien iets nieuws opgeleverd.

Audi is één van de Duitse Drie, en elk afzonderlijk merk moet en zal in 2020 de grootste premiummaker zijn. Concurrent Daimler (Mercedes) onthulde laatst al tot die tijd elk kwartaal met een nieuw model te komen.

Vanuit Ingolstadt moet daar iets tegenover worden gezet, en als we naar de huidige lineup kijken wordt er op veel verschillende technieken gespeeld. Ruimte voor extra opvulmodellen uit de alabastinetube der autofabrikanten is er echter altijd. (via autocar)

Foto: Audi Crosslane Concept, voorloper van de SQ2?14 reacties

waarom zoveel namen als ze er toch allemaal hetzelfde uitzien? :p
kunnen ze niet gewoon iets simpels verzinnen….
waarom moeten de typeaanduidingen altijd zo ingewikkeld zijn??
De Q9 wordt een vrachtwagen ?
@Corrado16v: Wat nou als ze Q11 gaan registreren? Een nieuwe planeet?
@mdemooistelettervanhetalfabet: Voorsprong door techniek
Ik blijf me over Audi verbazen, tijd steken in typenamen terwijl de modellen er hopeloos verouderd/saai eruit zien.
Ben benieuwd wat Audi ons in de toekomst gaat voor schotelen. Hoop dat ik het tot die tijd kan betalen, want voor mij zijn alleen nog de kleinste audi’s 2e hands een mogelijkheid.
F*cktron en Ringzilla. Klinkt als iets voor adult network :-)
Slim
Dat ze vorig jaar (2012) de naam Q8 hebben vast kunnen leggen, vind ik lovenswaardig!
Ik had verwacht, dat de Q8 tankstations, dat volledig hadden dichtgetimmerd.

Registratie:
http://tmsearch.uspto.gov/bin/showfield?f=doc&state=4807:6el1ar.2.1
Die papierformaten zijn zo te zien allemaal al in gebruik….
Zou R6 alsnog gebruikt gaan worden als naam voor de weg versie van dat sport quattro concept? Want die zat eraan te komen.
Die op d’r titelfoto is wel gaaf
Ik zal zeggen doe zo voort audi al die modellen zijn voor de tijd van nu, allemaal leuke auto’tjes maar er zijn altijd mensen die ECHT jaloers zijn op deze merk maar ik blijf zeggen AUDI is TOP

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).