Daimler (Mercedes) lanceert 30 nieuwe modellen voor 2020

Auteur: , 25 Reacties

Der-tig nieuwe modellen. Dat is elk kwartaal 1 nieuw model.

Allemaal AMG's

De Frankfurter Allgemeine Zeitung had vandaag een bilateraaltje met Daimlers financiële topman Bodo Uebber, die zich bovenstaande liet ontvallen. Hierbij gaat het om Daimler, en rekenen we Smart dus ook mee.

Ben jij een expert en kan je ze allemaal ontrafelen? De vraag is natuurlijk of 3 verschillende lengte-varianten van de S-Klasse ook als 3 modellen worden gezien, maar ik denk het wel. En dan hebben we ook nog de coupé en de S-Klasse cabrio, dan heb je al 1/6 van het totale aanbod.

Aan jullie de schone taak de overige 5/6 te benoemen. AMG-spul bijvoorbeeld. Vooruit, we doen er nog eentje: de CLA Shooting Brake. Go!25 reacties

Opvolger sls
@maranello: + cabrio en e-cell versies daarvan?
Er staan er 30 op het plaatje. Laat ze dus het hele gamma maar vernoeuwen
Binnen 1 jaar: Nieuwe C klasse (coupe, cabrio, station & sedan + de amg’s), de GLA (incl. amg), een SLC (waarvan zowel dikke amg’s als elektrische en waterstof meuk komt, niks mis mee overigens) en van smart komt ook nog heel wat (for two, for four,iets elektrisch en zal me niks verbazen als ze ook met cabrio’s aan komen rijden). over een aantal jaar ook een nieuwe E klasse met alle soorten van dien, ook iets met een nieuwe GLK, Oh en ook nog iets met tzt een nieuwe ML & CLS
De G 63 AMG 6×6 staat er nog niet tussen! Da ze die maar rap keer in productie nemen, wat een beest is da toch!
@cayenneturbo: ik heb me laten vertellen dat bij t voormalige Bert Stemerdink 2 van die beulen op voorraad binnen gaan komen. Mocht je interesse hebben…
@schoen85: bij stern dus, aangezien Pouw inmiddels de boel alweer over heeft moeten doen.
Rekenen we ook Vrachtwagens, Bestelbussen en touringcar afdelingen van Mercedes-Benz ook mee? @sir_smokalot

*mompelt iets over een nieuwe Vito, een paar nieuwe vrachtwagens en nieuwe bussen*
Dat wordt niet nader gespecificeerd, maar ik ga uit van alleen de personenwagendivisies…
CLA shootingbrake mag er van mij ook bij
Een paar verlengde versies van modellen die al bestaan voor de markt in Azië
Die dag in het hoofdkantoor van FGA schudt Sergio Marchionne meewarig het hoofd. “Helemaal gek zijn ze, die Duitsers. Alle R&D stopzetten en fabrieken dichtgooien, er koopt toch niemand iets.”
@heidekonijn:
Och.
Ze kunnen er evengoed aan kapot gaan met teveel modellen.
Ze zullen namelijk de eerste niet zijn die dat zal overkomen.
Ik vind het eerder een gevalletje hoogmoed van Daimler.

Was een zeer kritische Duitse docu over de auto industrie, waarin Merkel de Auto kanzler werd genoemd, omdat ze aan de leiband van de auto industrie loopt.
Daarin werden zaken als te ouderwetse concepten (de Q7 X5 en anderen aan de kaak gesteld) te groot, te zwaar en te dorstig en dat de Duitse auto industire technisch totaal niet vernieuwend is
De Duitsers bouwen niets a la Prius of oets a la Tesla, maar worden beschuldigd te blijven hangen in te grote te dure en te zware auto’s voor teveel geld.

Zo heeft Merkel de nieuwe Co2 uitstoot regels gewoon getorpedeerd in de EU.
@desjonnies: CO2 regels getorpedeerd? Duitse industrie niet vernieuwend? pfoe he, jij bent waarschijnlijk beter geïnformeerd als de rest van de reaguurders… want als de je de hybrides van om MB, BMW, Porsche en VAG niet vernieuwend vindt, of de i-series van BMW, de immer verder voortschrijdende dieseltechniek, maar een Prius wel….ja dan lopen ze hopeloos achter.

Dat de CO2 regeling beroerd is, ist nicht allein Frau Merkels schuld; Rest van de EU zit ook maar wat aan te knoeien… ons eigen land voorop.
@desjonnies: :-) Nou kan ik hopeloos verkeerd zijn maar het lijkt er sterk op dat :
– het beter gaat met Benz dan ooit
– de Duitse economie met Merkel op kop -bijna- op zijn eentje Europa door de crisis heeft geholpen
– als de Chrysler deal mislukt, wat een zéér reele kans is, we naar de begrafenis van de hele Italiaanse autoclan mogen.
ALS, ALK, GLS, SLG, MLA, MLS, BLS, BLK, CLK, ELK, ELS, D, F, H, I, J,K,L,N,O,P,Q,T,U,V,W,X,Y,Z en dan ook nog van allemaal een AMG en hoppa 30 erbij
DTM versie van de CLA
G65 AMG :)
Een facelift noemen ze bij Mercedes toch ook een nieuw model (zie e-klasse)? Lijkt me logisch dat er dan zoveel nieuwe modellen komen. Als je ziet hoe hard de uitstootregels worden aangescherpt elk jaar, dan moet de hele A-klasse lijn alweer vervangen worden tegen die tijd. Ook de B- en S-klasse moeten weer een update. Binnenkort komt nog de nieuwe C en een echt nieuwe E kan ook geen 7 jaar meer op zich laten wachten.
@jolig: En een nieuw model noemwn ze een facelift, kijk naar de nieuwe S-klasse. Rare vogels..
30 nieuwe modellen en maar 26 letters in het alfabet, hoe gaan ze dat in vredesnaam doen?
Daimler = Mercedes auto/bestel/vracht/bus/AMG, Smart, Fuso, Western Star, Freightliner, Thomas, Setra, en er staat vast ook wel een Chinees merkje in de steigers?

Of overdrijf ik nu… ?
Dacht dat er ook een V class ging komen behalve dat hij zeer groot is weet ik ook niets meer erover

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).