Audi werkt aan nog lompere SUV

Auteur: , 31 Reacties

Precies wat je nodig hebt in je leven, toch?

Audi SQ7 (4M) '16

De Audi Q7 was bij introductie een van de eerste Foute Audi’s. Het ding was te groot, te pompeus en te lomp. Waar BMW met de X5 nog enige vorm van rijplezier kon bewerkstelligen en de ML van Mercedes verrassend terreinwaardig was, was de Q7 in beide niet al te best. Blijkbaar maakte dat totaal niet uit, want de Audi Q7 was (en is) een groot succes. Mensen willen geen strak sturende auto of eentje waarmee je de blubber in kan. Een SUV moet vooral groot zijn.

Wij hebben in elk geval de vraagstelling “Kan zo’n Q7 niet een beetje groter, pompeuzer en lomper?” niet mogen ontvangen. Toch is het iets wat Audi zelf wel heel erg bezighoudt. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde AutoBild is Audi namelijk al behoorlijk ver met de ontwikkeling van de Audi Q9. Dat wordt een nóg grotere SUV die het auto’s als de Mercedes-Benz GLS en de kersverse BMW X7 lastig moet gaan maken. Om een idee te geven hoe de Q9 eruit kan zien, hebben we de afbeelding van een Q7 iets uitvergroot:

Audi SQ7 (4M) '15

De auto is ontwikkeld met de Amerikaanse en Chinese markt in het achterhoofd, maar ook in het Midden Oosten zijn dit soort auto’s mateloos populair. In Amerika zijn de Cadillac Escalade en Lincoln Navigator beter dan ooit, terwijl Toyota nog altijd enorm grote Land Cruiser 200 bouwt. Audi is dus zeker niet de eerste in dit segment. Verwacht wordt dat de Q9 veel onderdelen gaat delen met de Q7 en alle andere SUV’s die op dit MLB-platform staan.

Audi SQ7 (4M) '16

Aangezien in veel landen een SUV veel populairder is dan een grote sedan, krijgt de Q9 veel top-of-the-line features mee van de Audi A8. Qua motoren kunnen we grote V6 en V8 motoren verwachten. Tevens staat er een RS Q8 op de planning, met een meer dan 600 pk sterke biturbo V8. Natuurlijk is het niet de meest puristische auto aller tijden of de meest milieuvriendelijke, maar de keuze is vrij logisch. De marges zijn enorm en het segment is populair.31 reacties

Goed bezig
Oké. En dan over een jaar of twee het gat tussen de Q7 en Q9 opvullen met een coupé-SUV en die Q8 noemen.

En gezien het te verwachten brandstofverbruik zal de gelijknamige oliemaatschappij dáár vast geen bezwaar tegen hebben.
@RRRobert: sarcasme? Aangezien de SUV-coupe in de vorm van een Q8 al bestaat.
Naar verluidt zijn de eerste ontwerptekeningen van de Audi Q11 ook al goedgekeurd. In 2027 zal dit elektrische cruiseschip gaan concurreren met de BMW X9. De neusgaten van de nieuwste Beierse telg zullen overigens doorlopen tot de voorruit.
@gandini: de eerste spyshots zijn al gelekt.https://i.redd.it/m5rfx6h6pxj21.jpg
@RRRobert: hahaha nice
@RRRobert: mooi man een frietsnijder voorop ;-)
@gandini: en Tachograafschijf
@dirkiii: Ja dat lijkt nog toekomst, maar over een jaar is alles (bedrijfsauto’s) boven de 3500 kg tachograafplichtig. En begrensd op 100km/u.
@dirkiii: inclusief aslast meter… Ook verkrijgbaar met dubbellucht..
@gandini: mag die dan ongeacht de uitstoot ook gewoon de Rotterdamse binnenhaven in mogen komen??
Als het budget creëert voor een nieuwe Sport Quattro…
@dutchdriftking: Nee hoor, dat creëert gewoon dividend…
En dan komt er vervolgens weer een Q10 dat een coupe is van de Q9. Niet heel verassend en rolt ook niet zo lekker over de tong
@janmetdelangeachternaam: Q10 is goed voor de huid, niet voor de tong
@lekkerlinksrijden: een kenner .. eh wacht eens 🤔
Maar uiteraard is in Nederland een Golf 2.0 tfsi al onbetaalbaar door alle taxen.

Gelukkig kunnen vrijwel alle andere continenten prima overweg met een v6 of v8.
@stuko: is dat nieuw TFSI bij VW? ;)
Een container tekenen is makkelijker dan een auto.
Ik neem aan dat een RSQ9 op de planning dan staat en niet een RSQ8? Wel grappig dat de huidige reclameslogan van Audi zoiets is als “Join us on the road to ZERO-emission” en dan een Q9 bouwen met minimaal 6 cilinders. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb vélé malen liever een verbrandingsmotor dan een elektrische motor maar dit is wel merkwaardig haha.
@passatb3isunderrated: RS Q8 komt sowieso, persoonlijk verwacht ik een S Q9, net als bij de Q7.
@passatb3isunderrated: Waarom zou je dat vele malen liever hebben?
@vondick: want autoliefhebber, want geluid, want big smile bij het horen van een 6/8cilinder. Ipv gezoem van een elektro.
@vondick: wat 20klepper inderdaad zegt; het geluid, de geur en de trilling van een auto met een verbrandingsmotor is dat wat voor mij o.a. emotie is bij het autorijden.
De wedstrijd om de grootste gaten in de bumper te hebben wordt nu wel extreem, als ze er speciaal een auto voor gaan maken om de grootste te hebben
@rike: vroeger was het langste piemol, nu grootste hol… evholutie heet dat
De Q7 wordt op het MLB platform gebouwd MQB platform is van de A3 en zijn aanverwanten
Handig voor plofkraken
Zullen we hem Maus noemen, of bewaren we die term voor de Porsche-versie?

Porsche Maus is natuurlijk historisch correcter…
Oke oke ben benieuwd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).