Autoblog-advies: onalledaags vervoer voor 7.500 euro

Auteur: , 142 Reacties

Justin zit met een duivels dilemma. Hij rijdt nu in een economisch A-segmentertje, maar als echte autoliefhebber rijdt hij liever in iets bijzonders. Aan de andere kant moet er ook aan de portemonee gedacht worden.

Smart Roadster Brabus

Eigenlijk wil Justin graag een Porsche voor de prijs van een Panda. Hij wil een auto die wat groter, krachtiger en mannelijker is dan zijn 60 pk-sterke Skoda Citigo, wil een auto met een niet te hoge kilometerstand, de auto moet een beetje zuinig zijn, opvallen, anders zijn en bovenal niet meer koste dan 7500 euro. Onbegonnen werk. Echt. Dat kan gewoon niet.

Daar zou ik het bij kunnen laten, maar dat doe ik niet. In plaats daarvan heb ik een krat bier gekocht en @wouter en @casperh uitgenodigd om te kijken of we niet tóch een paar opties kunnen aandragen. We moesten van Justin out of the box denken, dus dat deden we dan maar. Het krat bier ging op, maar eens werden we het niet. “Echte mannen geven geld uit aan een auto,” (m)opperde Wouter, om er vervolgens een leuke Japanse roadster in te gooien. Onderstaand enkele auto’s die de revue passeerden, met bijbehorende motivatie van een van ons.

Ford Streetka

Dizono: Ford StreetKa
Vergeet even dat Ford destijds Kylie Minogue aantrok om de StreetKa aan de vrouw man te brengen. De tijd is aardig geweest voor het lijnenspel van de dakloze Ka, die overigens flink afwijkt van zijn dichte broertje. Zo heeft de wagen -behalve een open dak- andere bumpers, lampen, grille en zelfs een langere wielbasis. Dit exemplaar uit 2005 komt van de eerste eigenaar en heeft slechts 40.000 kilometer gereden. Met 5450 euro blijf je ook ruimschoots binnen budget.

Mazda MX-5

Wouter: Mazda MX-5
Voor 8 mille koop je een vrij oude, maar de afschrijving valt mee, het onderhoud waarschijnlijk ook wel en zo’n 1.6je drinkt ook niet meteen je portemonnee leeg, aldus onze Chief Tiresmoker. Check ze wel even op roest, met name de NA staat er om bekend een behoorlijk zelfoplossend vermogen te hebben, iets wat hij van buitenaf meestal goed weet te verbloemen. Een NB met een lage kilometerstand lijkt met jouw budget de beste keus, al is het wel de minst stoere van alle MX-5’jes.

Smart Roadster Brabus

Casper: Smart Roadster (Brabus)
Oogt stoer, apart, klein en redelijk zuinig, wat Casper betreft is de door Brabus aangepakte Smart Roadster een prima optie. Helaas zijn ze dun gezaaid en kost een Brabus met niet te veel kilometers in eigen land al snel veel meer dan het budget toelaat. Je kan even bij onze Oosterburen koekloeren of genoegen nemen met een Roadster of Roadster-Coupé met een iets minder potent driepittertje (deze brute V6 kwam er helaas nooit). Zoek dan wel een 60 kW-exemplaar en niet de 45 kW. Die is met z’n 62 pk en halfautomaat niet sneller dan je Skoda.

Fiat Panda 100HP

Twijfelgevalletje: Fiat Panda 100HP
Ondergetekende vind hem tof en ook Casper kan de 100HP wel waarderen, al vind hij hem niet erg mannelijk. Tja, wat mij betreft trekt een echte man zich dáár dan weer niet zoveel van aan, maar rijdt hij vooral wat hij zelf leuk vind. Met 100 pk is de Panda niet overdreven snel, maar wel een lekker vlot karretje dat er ook nog eens een stuk leuker uitziet dan een doorsnee Panda (occasion-aankoopadvies). Voor 7500 euro schaf je jezelf een net exemplaar aan.

Suzuki Cappuccino

Je wilt out of the box? Dan kun je dat krijgen! Suzuki Cappuccino
Ok, nog eentje uit eigen hoed dan, beschouw deze als het #Yolo-advies. Er zijn namelijk tal van redenen om niet in een Suzuki Cappuccino te gaan rijden. Ze zijn heeeeeel klein, niet erg snel met hun 660 cc–torretjes, allerminst ‘mannelijk’, behoorlijk aan de leeftijd en specifieke onderdelen moet je van ver halen want de auto was hier nooit officieel te koop. En dan vergeet ik nog dat je per definitie rechts zit, want alleen voor de Japanse markt bedoeld. Aan de andere kant rijd je wel iets bijzonders, iets opvallends, iets waarvan je zeker weet dat je buurman (of -vrouw) hem niet heeft. Dit exemplaar past -met een beetje smoemelen- redelijk binnen budget.

Wil jij ook advies over je volgende auto? Mail dan naar tips-apenstaart-autoblog-punt-nl met het onderwerp Autoblog-Advies. Voorzie ons dan van de gegevens in deze tabel en eventuele andere zaken die relevant zijn! Wie weet vinden wij jouw volgende droom-auto!142 reacties

Natuurlijk, een Alfa 159 😉
@james82: yeah sure out of the box
@james82: Zou inderdaad mooi zijn als dat voortaan als standaard antwoord toegevoegd wordt. Wie dacht dat 42 het antwoord op het universum is heeft het mis, 159 is het antwoord op alles.
@james82: there we go again😂
@james82: totdat je een koopt. Mijn zus heeft een 159 gereden terwijl mijn schoonbroer een brera had. Beiden de deur uitgeschopt. Ze hebben er niet lang plezier aan gehad, bleef miserie aankomen…
@nasty: tuurlijk de broer van de zus van de zwager borrelpraat.
@eelco74: nope, ik heb die wagens zelf gezien. Zo meteen ga je nog beweren dat het een betrouwbaar merk is…
@nasty: uhh.. ja daar komt het wel op neer XD
je weet toch wel regel 1: Alfa Romeo’s zijn Heilig, en gaan nooit kapot.

onze hele familie rijd Alfa’s en de problemen zijn heus ziet gekker of vaker dan de andere auto’s die wij hebben gehad..
onze slechtste was een splinternieuwe saab 93 die als het regende automatisch de achterruiten open deed :S raar ding
@dymf: 5 jaar 156: selespeed, krukas (gebroken), stoel afgebroken (90kg valt mee) om vervolgens vast te lopen dus nieuwe motor. Toen weggedaan omdat weer versnellingsbak en andere elektronische problemen.
en toch.. hij reed fantastisch als hij reed
@nasty: jazeker, en niet van mijn zwager zijn broer, maar gewoon uit eerste hand. Ik heb er 5 in de lease gehad (145, 156 2x) 147 en 159) en een aantal privé. Tussen 1997 en nu misschien 2x stilgestaan.
@eelco74: dat is wel veel, mijn aantal keer stilstaan met vag producten staat nog op nul sinds dat jaar;) (En nu wachten op de reacties van vag haters)
@flos: veel hangt af van het onderhoud en hoeveel kilometers je maakt. Ik leverde ze meestal rond de 150.000 km in. Overigens was de eerste keer een defecte accu. De tweede keer met een los ontluchtingsachroefje in de koeling. Waardoor het koelwater wegliep.
@nasty:
En mijn beste kameraad heeft een 1.9JTD van 150.000km naar 450.000km getrapt zonder noemenswaardige problemen en is nu aan een 2.4JTD bezig. Zonder problemen.
Zoveel mensen, zoveel feiten.
@sabrerator: de 2.4 is behoorlijk onverwoestbaar vermits regulier onderhouden. Er rijden 166’s rond met meer dan 550.000 km op te teller. Mijn 159 2.4 met qtronic wordt dit jaar 10 en staat pas op 218.000 km.
@nasty: Zelf 6 alfa’s gehad allen nooit wat mee geweest enkel onderhoud, de Duitsers die ik erna heb gehad stuk voor stuk duurder en meer onderhoud, nu jij weer ;)
En ik praat uit eigen ervaring , jij van horen zeggen.
@eelco74: die heeft een hond. En de hond z’n baasje z’n zus
@nasty: en toen? Wat gebeurde er toen?
@nord: nieuwe Mazda 6 full option voor de schoonbroer, en mijn zusje kocht een tweedehands Ford Focus 2011 model. En ze leefden nog lang en gelukkig :)
@nasty: fantastisch zeg, grote fantast!
@nord: ik heb geen reden om te liegen. De mazda is een firmawagen en de ford hun tweede wagen. Als ze nu twee amg’s hadden gekocht, dan kon je eraan twijfelen, maar een ford kan iedereen kopen. Of ben je stiekem jaloers?
@nasty: wees maar niet bang, ik heb niet de intentie je te ontmaskeren. Ik vind het gewoon mooi wat je allemaal verkondigd..
@nasty: saai leven dan ;)
@james82: voor 7500…..
Daihatsu Copen?
@dcg: nee dank je ik heb al een auto
@smoothoperator: smooooothhhh
Gilera Citta + je snor laten staan
@whoppie: En een tray’tje Schülten Brau op het bagagerekje!
Man man man. Het grote “concessies-doen” lijstje…
Boxter met 200.000+ kilometers
Vind het advies een beetje tegenvallen dit keer maar het is ook een lastige.

Moest het allemaal zo klein? De Smart Roadster vind ik dan de beste van allemaal Dat is gewoon nog een lekker bakje om te zien en ze rijden heel niet verkeerd. Alleen is het motortje niet de beste.
@sketcher: p.s gewoon een 944 scoren en het onderhoud zelf doen. Je weet wel, zoals echte mannen.
Daihatsu YRV Turbo. Zeer ondergewaardeerd en heerlijk snel (en betrouwbaar!)
@mobieler: Die zijn er wel alleen met automaat :)
Wel echt een super tof wagentje!
Deze anders wat? Fiat Barchetta met bizar weinig kilometers, goeie kleur, ruim binnen budget (nog 2 mille over om de laatste kleinigheden te laten doen, als dat nodig is): http://ww3.autoscout24.nl/classified/274119544?asrc=st|as
Fiat Stilo of Ford Fiesta ST past daar ook wel mooi tussen.
Ik zou voor een doorsnee C segmenter gaan. Leuk kleurtje en fraaie velgen doen heel wat met een auto.
Hmm mijn eerste optie: Toyota MR2 ZZW30 (laatste generatie) of misschien links gestuurde S2000. Maar dat is denk ik boven het budget
@arnoldh: voor een beetje nette S2000 ben je zo al 18k kwijt…
Skoda roomster
Een mx5 is toch niet echt onalledaags. Het is natuurlijk geen grijze Audi maar het is toch wel een best vaak gezien autotje
Onalledaags vervoer voor 7500€? Jaar abonnement op de NS eerste klas?
@str8six: I chuckled👌
@str8six: niet alledaags?
peugeot 205 gti.
@xiran: Of een gewone 1.6 XT en de automaat eruit slopen :D
Uit ervaring kan ik je vertellen dat die ZF 4HP14 zo maar de helft van de pk’s van de 1.6 weg snoept (zo voelt het althans). Rijdt wel lekker soepel :)
Zelfs een 1.4 Géneration (heb ik hiervoor gehad) kwam serieus rap van z’n plek af. 0-100 in 10,6 maar heb ’t een keer onder de 10 sec. geklokt!
ja HALLO wel wakker blijven de Suzuki Cappuccino
was wel officieel te koop in Nederland, het waren er echter niet meer dan
25 stuks, the car with the most smiles to the gallon :-)
Wat dacht je van een 944?
FIAT Multipla! Perfect… Die streetka is van mijn buurman!
@Dizono: De Ka is in juni 2015 geimporteerd en heeft in NL nog nooit op naam gestaan, dus hoe zeker is hij ‘van de eerste eigenaar’?
@Henk_he: een auto is altijd van een eerste Eigenaar geweest ;)
Toyota Celica, zit er leuk uit, veel rijplezier en inclusief Toyota betrouwbaarheid. Alleen niet echt zuinig.
Niet heel exotisch, maar wel heel wat vlotter dan een Citigo is deze Italiaanse vriend (vraag Wouter waarom!). Zeker als blackline versie met 17 inch jetsers eronder best een lekker hapje:
http://ww3.autoscout24.nl/classified/282237207?asrc=st|as
Als ik moest kiezen tussen de adviezen van deze heren, zou ik gaan voor de Smart Roadster. Erg leuke auto, ook om te zien. Je bent vrij uniek want je ziet ze echt amper.

Maar binnen jouw budget en eisen is er eigenlijk genoeg leuks te vinden.
Ik kwam bijvoorbeeld een Renault Megane RS tegen uit 2006. Echt een heel erg mooi exemplaar en zo in het zwart met zwarte velgen vind ik er erg lekker uit zien. Hij heeft de nodige luxe met o.a cruisecontrol, mooie sportstoelen en een cd-wisselaar. En check die rode gordels, tegenwoordig bij de grotere merken een optie tegen een meerprijs!
Hij is wel iets hoger dan je budget, maar met een beetje handelen moet het wel te doen zijn denk ik.
http://ww3.autoscout24.nl/classified/283476622?asrc=st|as

Ook deze is net boven je budget, maar met handelen lukt het je vast. Een Mercedes CLK200 Coupe. Dit exemplaar heeft naast de nodige opties ook andere mooie dingen aan boord. Denk aan een navigatiesysteem en een schuif/kanteldakje. Let er wel op dat het een Benz is, als er iets stuk gaat zijn de reparaties vaak erg duur. Maar he, je rijdt wel in een Benz. http://ww3.autoscout24.nl/classified/279920920?asrc=st|as

Met deze Twingo RS ben je zeker anders dan de anderen. Net als de Smart Roadster zie je ze erg weinig wat eigenlijk best jammer is want het zijn leuke autootjes om te rijden. Met zijn 133pk op een leeggewicht van 1024 kilo is het een erg rappe auto. Samen met het kleurtje, mooie velgen en bumpers ziet hij er erg strak uit en is het een ideale en snelle stadsauto.
http://ww3.autoscout24.nl/classified/281777431?asrc=st|as

Met een Mini Cooper S zit je eigenlijk al vrij snel goed. Met zijn 170 PK ben je ook echt vlot zat. Let er wel op dat deze het bekende THP blok onder zijn kapje heeft, hier wil wel eens wat mee mankeren. Maar met de juiste behandeling en liefde kan ie nog jaren mee gaan. En Mini’s zijn vaak waardevast omdat ze zo gewild zijn. Qua afschrijving is dit een erg goede keuze. Dit exemplaar ziet er erg strak uit met zijn witte details. Hij heeft ook mooie opties met o.a half lederen bekleding en bi-xenon verlichting. Strak bakkie!
http://ww3.autoscout24.nl/classified/282593921?asrc=pl|as

Als je graag cabrio wilt rijden kan je met jouw budget niet om de Z3 heen. Als je niet groter bent dan, pak ‘m beet, 1,85 meter is dit een prima keuze. Met jouw budget zijn er genoeg Z3’s te vinden, maar dit exemplaar is net iets duurder maar zo op het oog een heel mooi exemplaar. Wellicht valt er wat over de prijs te bespreken. Met zijn lederen bekleding, airco en hardtop heb je alles wat je nodig hebt. Ook heeft ie een prima 2.2 liter motorblok die 170pk levert.
http://ww3.autoscout24.nl/classified/283401457?asrc=pl|as

Erg veel succes met de keuze, ik ben benieuwd wat het gaat worden.
@viezefreddyw: op zekers de megane RS.
Clio Sport, 7th gen Civic Type S (zonder Halfords opsmuk) Saxo VTR, 106 Rallye, 206 RC.
@silverarrow: Ik lees net dat het op moet vallen, dus die opmerking over Halfords opsmuk kan geschrapt worden.
Suzuki ignis sport
Toyota MR2

Mijn keuze niet kapot te krijgen die dingen
Suzuki swift sport
@dirkiii: heb er 2 weken geleden 1 gekocht, ignis sport, kende de auto niet echt maar het is echt n tof wagentje, ga ik nog een hoop plezier aan beleven 👍
Alfa Romeo gtv/spider. De mannelijkheid valt er bij de spider een beetje af, maar goed je rijdt wel een Alfa, altijd +1.
Bij target staan mooie Japan import e39ers weinig kms leuke en lekkere auto’s. Verbruik is ook niet bizar. Gewoon geen onzin auto kopen voor je geld 😁
Vooe dit bedrag kun je een hele mooie Alfa Spider kopen, of een Renault Clio RS, zelfs een Alfa 147 GTA of een GT. In mijn ogen toch leukere opties dan die kleine japanse hokjes.
Out of the box

-Jaguar s type lpg( ja concessie op km stand)
-Mercedes sl(c). Oldtimer. Lpg. Geen wegenbelasting, amper verbruik. Ja; wel meer gelopen.
– mini cooper s. ( oude, voldoet aan alle eisen?)
– Saab 9-3 cabrio. Voldoet aan geen van de eisen. Maar ik vind hem tof. Net als een c70
@basbasbas: amper verbruik bij de Mercedes bedoel ik uiteraard dat de kosten van het verbruik door de lpg-installatie mee zullen vallen
@basbasbas: ik had eerst ook de 9-3 cabrio. Maar achteraf vind ik dat zo’n auto voor een biologieleraar
@87sandyd: wel een biologieleraar met een pijp en een affaire met de lerares frans. Dus ik blijf fan;)
Audi TT’s zijn er genoeg voor deze prijs. Onalledaags? Nee. Leuk? Ja, vraag anders ff @wouter voor meer info.
Deze kocht een goede vriend van me , update voor de versnellings bak en een beetje tjoenen en de motor geeft nu ongeveer 125 peeka, ander grilletje en hele speciale originele velgen maken er een bommetje vanhttp://www.autojunk.nl/2015/11/nieuwe-auto-van-een-goede-vriend…Eigenlijk ben ik stik jaloers maar zeg het niet tegen hem :)
@norge: http://www.autojunk.nl/2015/11/nieuwe-auto-van-een-goede-vriend
Pas er ook niet in ….Jammer genoeg…
@norge: En deze is mooier dan die van de foto die jullie gebruiken …Gemiste kans?
@norge: ik heb net zoals die goeie vriend 3 van die machientjes gehad. Brabus, roadster en een roadster coupe. Fijne auto’s en de Brabus was het meest fijne van de 3.
Koop een nette onverprutste Peugeot 106 rallye.

Niet groter dan de huidige auto, maar aan de eisen “mannelijker, krachtiger, zuiniger, opvallen, anders zijn, km-stand en budget” wordt wel voldaan.
De Smart vind ik nog wel cool. De MX-5 is een beetje de Alfa 159 onder de roadsters. Fun auto? MX-5. Cabrio? MX-5. Praktische diesel voor het gezin? MX-5.. Ja t’is een leuke auto. Maar wil je echt elke keer zwaaien als je er een tegen komt? Wordt je moe van hoor. Las hier boven Porsche 944, vind ik een leuke optie. En omdat het volgens sommige geen eckte eckte Porsche is hoef je ook niet met 911 eigenaren te praten!
@E34M5Touring: Je bent echt levensmoe als je met Porsche 911 eigenaren gaat praten. Of je meurt na het gesprek naar sigarenlucht
@87sandyd: Alfa Spiders zijn altijd +1, inderdaad. Kiezen maar:
http://ww3.autoscout24.nl/classified/284075146?asrc=st|as

http://ww3.autoscout24.nl/classified/282163569?asrc=st|as

http://ww3.autoscout24.nl/classified/283279331?asrc=st|as

1.8 of 2.0: allebei prima. Modelserie 2, vanaf 1998, liever met handbediende kap, elektrisch gaat gauw kapot. Rijdt geweldig!
Honda Del Sol ..
Opel Tigra ..

Zou je budget halveren ..
Zat leuk on alledaagse meuk voor weinig ..
Voor 7,5k kun je veel betaalbare lol kopen. Als je een open auto wilt zijn de meeste opties al benoemd. De Fiat Barchetta ontbreekt, en dat is zonde, want het is een heel erg leuk autootje. Rijdt echt fantastisch (zeker voor een FWD) en ze hebben gewoon een bepaalde charme. Daarbij blijft het design behoorlijk vers ontwerp. Voor 7,5k heb je een laat model met weinig km’s.

Als je niet zo nodig sportief hoeft, maar wel fun, is de Citroen C3 Pluriel een leuke optie. Het is gewoon een C3, dus je kan er met 4 man in plus bagage, maar je hebt wel een cabrio! Ga voor de 1.4, de 1.6 was er alleen met sensodrive halfautomaat. Brrr. En met een kale 1.4 heb je het ware eend gevoel. Toegegeven, het is meer een tweede auto, maar dat geld eigenlijk voor alle open autootjes, toch? Zie het als een moderne eend.

Andere leuke optie is de MG TF135. Een brits sportwagentje met middenmotor. Fijn blokje trouwens, de K-Series motor. Klinkt ook lekker. Voor 7,5 heb je een exemplaar met zeer weinig kilometers. Net als bij de Barchetta nog altijd een heel vers model. Het is best een straffe auto, de MGF was aanmerkelijk zachter.

Maar ik zélf gaan voor de Toyota MR-2 MkIII. Een auto die echt griezelig perfect is. ok, hij ziet er een beetje uit als een Boxster kopie, maar of dat nou zo erg is: een Boxster is toch een mooie auto? De wegligging is magistraal: zelden een auto gereden die zó makkelijk controleerbaar dwars te zetten is. De 1.8 VVT-i motor is met 145pk sterk genoeg, zeker omdat de MR2 nog geen 1.000kg weegt. Betrouwbaarheid is ook top, evenals het comfort. je kunt er prima langere tijd in zitten. Enige nadeel: de kofferruimte is beperkt.

Hoeft het niet per se open maar wel fun, dan is de Suzuki Swift Sport een leuke auto. Net even iets volwassener dan de Panda 100HP (die erg leuk, maar plankhard is). Qua gebruikskosten zal een dikke versie van een Clio te duur zijn (zijn ze ook). Een alternatief is kijken naar een auto die gewoon erg goed stuurt met een kleinere motor. De Mini One en Mini Cooper zijn gewoon erg puike auto’s om te rijden, en voor 7,5k heb je veel keuze. Qua uiterlijk saai, maar bijzonder vermakelijk is de Ford Fiesta in 1.6 Sport uitvoering, misschien zelfs leuker dan de ST. Zelfs het nieuwe model valt in het budget. De door Yamaha gebouwde 1.25 is overigens ook een pareltje. Niet supersnel maar loopt gewoon briljant.

Helaas zijn er geen compacte coupe’s die in je budget vallen, de meeste zijn al te oud (de markt bestaat bijna niet meer). Dat werden allemaal CC’tjes. De Peugeot 206 CC en Opel Tigra TwinTop zijn niet zo spannend, maar voor 7,5k heb je een jong exemplaar met weinig kilometers. Ook wat waard.

Yoloadvies: De beste voorwielaandrijver aller tijden. Namelijk deze Honda Integra Type-R DC2. Niet de goedkoopste in de verzekering en onderhoud, maar de afschrijving is nihil. En het rijdt hemels.

Succes met de keuze!
@gtwillem: Pluriel zou ik niet snel aanraden. Kapconstructie is onnodig ingewikkeld en zeker niet vrij van storingen en lekkages. Dat bogensysteem is geinig maar eigenlijk veel te zwaar om er steeds op en af te halen. En de eerste Sensodrives zijn ook geen toonbeeld van betrouwbaarheid. Wel een grappige auto om te zien.
@E34M5Touring: Nooit geweten dat de bogen eraf konden!
@Tuono: Ja kun je verwijderen. Moet je wel zeker weten dat het mooi weer blijft want je kan ze niet meenemen en zonder bogen kan het schuifdak niet dicht. Nederlandse constructie, dat wel!
@E34M5Touring: Klopt, die dakconstructie is niet geheel foutloos, echter wel gemakkelijk te fiksen volgens mij. Las de ‘Citroexpert’ waar toevallig een koopgids voor de Pluriel in stond, en waar je op moest letten bij het dak. Qua kosten valt zo’n C3 namelijk erg mee, ook niet onbelangrijk. En ergens vind ik het wel een charmant wagentje. Die 1.4 blokjes zijn erg sterk en hebben de handbak (idd die automaat ontwijken).
@gtwillem: Zeker een charmant ding, vooral in oranje of lichtblauw. Rubbers en het railsysteem zijn de grootste boosdoeners. Vervelende is, mensen die de bogen er vaak afhalen krijgen vaak problemen met die geleiderails, dat sluit dan weer net niet helemaal lekker. Helaas ook allemaal vrij kostbaar om te repareren. En als je vuil in die rails krijgt wil het canvas nog wel eens scheef trekken. Wel echt Frans karakter, comfortabel en een prima cruiser. Ook een vrij ruime kofferbak, wel handig aangezien z’n andere auto een kleintje is. En de 1.4 is een prima blok. Niet de nieuwste techniek maar wel degelijk.
@gtwillem: of deze: http://www.autowereld.nl/peugeot/307-cc/2-0-16v-sport-177-pk-16003005/details.html

Fijne auto en niet te duur. Zuiniger dan de 140pk versie.
@gtwillem: Ik had toch wel verwacht dat je de Alfa Spider zou noemen! Justin heeft hierbij de keuze tussen een 1.8-16V TwinSpark en een 2.0-16V TwinSpark. Persoonlijk zou ik voor de 2.0 gaan, maar dat heeft met deels met de kleurcombinatie te maken. ;-) Zoals al in een eerder advies door @desjonnies aangegeven: dit wordt een klassieker (of is het eigenlijk stiekem al).

Weliswaar iets boven Justins budget, maar deze Renault Megane RS 224 F1-team is ook een optie. Dit is de versie die je wilt hebben, want sperdiff. Laat wel even de koplamp aan de bestuurderszijde nakijken (of ding hierop af bij de prijsonderhandeling).

Tot slot nog een BMW-tje; een E21 318. Rood, dus niet bepaald onopvallend. En grotendeels uit het straatbeeld verdwenen, dus ook nog eens “anders”.
@dizono en @autoblogger: kan dat kroontje niet zorgen voor een “gelijk doorrijden” in het filter…? ;-)
@e1000bmw523i: Zo, volledig mee eens dat dat wel eens kan. Ik snap ze wel, maar het is vaak om gek van te worden.
@e1000bmw523i: lastig…
@e1000bmw523i: de E21 is er trouwens eentje met inspuiting, i.p.v. carburateur… (my bad).
@e1000bmw523i: Die Alfa Spider 2.0 is inderdaad een plaatje, alhoewel die 1.8 er ook zeer netjes uitziet. De reden waarom ik hem niet benoemde is vanwege het gewicht. De Fiat Barchetta is bijna 300 kilo lichter, toch een aanzienlijk verschil (de barchetta is op basis van de Punto en de Spider op basis van de 145/Bravo). Aangezien de kosten niet te hoog moesten zijn heb ik mij beperkt tot de wat kleinere en lichtere auto’s. Sowieso goedkoper in de wegenbelasting en ook qua verbruik. Desalniettemin erg mooie Spiders!

Die BMW is trouwens ook een pareltje!
@gtwillem: Stuur aan de verkeerde kant, dus afschrijving is gigantisch, niet te slijten later weer. De best FWD dat valt te betwisten, wil hem wel eens in actie zien tegen een nieuwe megane RS rondje ring.
Iets anders dan Celica kan ik niet verzinnen, die tenminste nog een beetje mannelijk.
Simpel,

Neem de Smart Roadster. Neem dan een Coupé uitvoering met de 60kW-blok. En niet een ‘gewone’ roadster zoals op de afbeelding.

Deze kan eenvoudig naar 100 pk gebracht worden en met een gewicht van 800kg, valt het nog best mee qua snelheid. Een door de tuning zijn de schakelmomenten ook een stuk beter van de halfautomaat.

[Mocht je interesse hebben, weet ik er nog wel een te koop :P]
Km-stand misschien hoog maar niet voor een Volvo.
Lief kijken en 7,5 bieden.
http://link.marktplaats.nl/m1011957955?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=84131
@turboboy: en reken maar dat je een straatraketje hebt met dit blok, maximale koppel al vanaf 1500 toeren en als je ‘m op topvermogen laat chippen is 270 pk haalbaar.
Uit dit lijstje zou ik de Smart of de Panda kiezen, afhankelijk van wat je zoal moet meenemen…. tip voor de redactie/adviesvragers: neem ook een maandbudget mee in de afweging, want alleen aanschafprijs zegt eigenlijk niets… verbruik, afschrijving, verzekering, onderhoud… daar zitten de kosten in. Natuurlijk heb je een “budget” om te kopen, maar dat je een auto kan kopen betekent niet dat je hem kan betalen (en vice versa…)
Het Yolo-advies = beste advies in dit geval
een mx-5 1.6 zuinig? die van mij doet 1 op 11 (max!). ik snap niet hoe ze het doen met zo`n klein blokje, maar ik ken er maar weinig die zuiniger dan 1 op 12 doen…

ik vindt dit: http://link.marktplaats.nl/m1017869894?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=84131 wel redelijk out of the box. niet vaak de eerste auto waar je naar kijkt, (ook niet de tweede om eerlijk te zijn), maar wel een heel apart onalledaags wagentje.
@jorn_v_v: Goeie! Altijd al een knappe auto gevonden maar sta er geen moment bij stil.
@2wheeler: dat heb ik dus ook, kan me nog herrineren dat ik er voor het eerst twee tegelijk zag op de autobahn. Beide in het zwart, en met die spoiler echt een hele apparte verschijning. Was toendertijd aardig onder de indruk van de crossfire!
Mercedes-Benz slk
http://www.autowereld.nl/cadillac/de-ville/7-0-6-cd-47-coupe-zeer-mooie-auto-16650393/details.html

Onalledaags, betrouwbaar, bijzonder.

Alleen dat verbruik is mogelijk een puntje….
@ronnys: en de wegenbelasting. En het onderhoud (een oude auto is nooit goedkoop).
Speciaal voor @martinus:
http://www.autowereld.nl/opel/rekord/1700-15739697/details.html

Degelijk en voordelig en toch wat anders.
Om in YOLO en Japanse sferen te blijven. Toyota Sera, af fabriek geleverd met vlinderdeuren of een Honda Beat.
@deora: Zal een FWD Sprinter Trueno import met Blacktop motor moet ook mogelijk zijn voor 7,5k? Ook een leuke en zwaar onderschatte auto.
@gtwillem: die rijden inderdaad ook erg leuk!
Damn, dit is tenminste een leuke uitdaging. En het leukste, voor een aantal ook lekker herkenbaar (als je nog maar in de lente staat van je auto-carriere staat).

Mijn kopje thee:

Toyota MR2 MKIII. Hierboven ook al genoemd, maar daarom niet onrelevant. Heerlijke wagens zijn het. Zoek er eentje met hardtop, en je kunt er het hele jaar rond mee rijden.

Mitsubishi Colt CZT. In de basis-trim niet super spannend, maar wel spannend te maken. Het bewijs hiervoor is dat er een junior-cup was met deze CZT’s in het NL-kampioenschap rally.

Renault Twingo RS. Heerlijk wagentje om te hoeken. Ja, nog steeds een A-segmenter, maar wel met een fantastisch onderstel. Zelfs met Cup-onderstel te krijgen voor als je echt een heerlijk gooi-en-smijt wagentje wilt. Iets anders met een RS logo van renault kan ook hoor, maar is meer afhankelijk van wat je aan andere kosten er aan uit wilt geven. (verzekering, onderhoud, belasting etc.)

Opel Tigra Twintop, en dan de 1.8. Flink blok voor zo’n klein auto’tje. Maar laat je tegelijkertijd niet voor de gek houden, hij heeft dit ook nodig voor een vlotte rijstijl. Ondanks z’n buitenmaten namelijk nog steeds erg klein.

Daihatsu Copen. Het liefst wil je de 1.3, maar het kan zijn dat je voor de 660cc moet gaan (incl stuur aan de verkeerde kant) ivm je budget.

Alfa Mito 1.4. Die blokjes zijn tot grote hoogten te brengen (Abarth Punto EsseEsse), dus daar moet Sam van Lingen je wel mee kunnen helpen (Beginnen met een goede chip). Je rijdt in ieder geval niet in iets dat de buurman/vrouw ook rijdt.

Persoonlijke aanbeveling: ga voor een leuke variant van een ‘gewone’ auto. Ik denk dat je daar uiteindelijk het meeste waar voor je geld krijgt. Enige nadeel, je rijdt dan minder ‘uniek’ omdat het in de basis niet zo speciaal is.
Misschien een Nissan Figaro?

Hier staan er een aantal te koop: http://www.figarospecialist.nl/Aanbod/

Leuke wagentjes met betrouwbare techniek.
Een oudje: Kadett B. Hier in de buurt woont iemand met 3 Btjes: een sedan, een coupe en een stationwagen. Ik vind ze hartstikke charmant. Opvallend? Ik kijk er in ieder geval graag naar.
http://ww3.autoscout24.nl/classified/265887944?asrc=st|as

Ietsje nieuwer, maar retrotastisch: Nissan Figaro. Geinig toch?
http://ww3.autoscout24.nl/classified/279455470?asrc=st|as

Of recent, met opvallende stickers en leuk rijdend: Twingo RS.
http://ww3.autoscout24.nl/classified/281777431?asrc=st|as
Alfa GTV
De smart roadster coupe overweeg ik ook…
Of terug een tweewieler…
@tjorque: tweewieler heeft iig meer CC’s… muv de mijne dan, kom er 40 te kort
Talbot Matra met de 2.2?
waarom hebben ze die ford street ka, niet gewoon ford ka-brio genoemd..
MR2 ZZW30 die vind je al vanaf 2500 euro maar dan heb je een olie boot voor 7k heb je wel een nette met hardtop
Als je het dan toch over opvallen hebt… Je moet alleen wel een beetje onderhandelen
http://www.gebruikteauto.nl/details.php?aid=884935
Een vriend van een goede vriend heeft deze te koop…
http://auto.autoscout24.nl/smart-roadster-07-affection-Benzine-Zwart-282837702
Perfect toch?
@norge: Als Coupé eigenaar kan ik het natuurlijk niet perfect noemen. Er mist wat aan de achterkant. Maar het is een zeer mooie Roadster! Alleen wat heeft ie met de koplampen gedaan?

Als hij nou ook nog lederen stoelen, de turbodruk en temperatuur ‘klokje’ en stoelverwarming zou hebben dan is het een perfecte Roadster!
@Flapkees: Originele Hella Bi-xenon verlichting systeem (xenon dim- en grootlicht gecombineerd, CE goedgekeurd) Staat in de advertentie ..Maar voor deze prijs is het toch een gaaf ding?
@norge: Gezien zijn vraagprijs zal hij hem ook nog wel even te koop hebben staan
@norge: bagger automaat dus niet perfect.
@bofkont: Daar zijn updates voor die bij deze bolide ook gedaan zijn…Geen punt dus..
@norge: Dan nog steeds traag, lost weinig tot niets op.
De streetka heb ik al vaker genoemd. Top auto is het. Ziet er leuk uit en hij rijdt ook grappig.
Nissan Skyline R33
http://ww3.autoscout24.nl/classified/281700961?asrc=st|as

Alhoewel je wens wat betreft een redelijk brandstofverbruik niet vervuld gaat worden met deze auto,
BMW 318ti? Ikzelf ben een maandje rond aan het kijken met een krapper budget en kom toch vaak terug bij zijn minder bedeelde broertje (316 ti). Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat het een mooie auto is, maar in de juiste kleur met leuke velgjes is hij nog aardig te doen. Wel zou ik voor de facelift gaan die gelijk liep met de E46 (2000-2004). Duitse betrouwbaarheid uit een periode dat Duitsers nog betrouwbaar waren en binnen heb je alle luxe die je kunt verwachten van een auto van die leeftijd. Last bu not least heeft de 318ti een 2.0 blok met 170PK als ik het goed heb.
@2wheeler:
E46 betrouwbaar? Ik zou maar beginnen met sparen voor onderhoud als ik jou was…
Heb weleens mogen carten in een smart crossblade. Alsof je in een funauto zit die tussen elk schakelmoment buiten adem is en zich moet herpakken om weer door te gaan. Enorme afknapper van een verder prima vehikel.
Met een vriend een keer naar een Mercedes dealer gegaan voor een proefrit in een roadster maar we hadden, kennelijk niet de juiste kleren aan. Zou zo maar kunnen zijn dat de roadster beter schakelt😉
Misschien is het leuk om, indien mogelijk, later op het advies terug te komen? Met het resultaat van de koper? :)
@Dizono: de Suzuki Cappuccino is wel degelijk officieel hier verkocht. In Nederland en het VK als enige Europese landen. Een beetje net als de Daihatsu Copen, die hier in het begin ook alleen met het stuur rechts werd geleverd.
Niemand? Nee? Niemand!?
Mazda RX-8! (Voor de juiste prijs kan je het onderhoud en de benzinekosten nog wel betalen)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).