Autoblog Garage: Casper koopt een Porsche 911

Auteur: , 95 Reacties

Het heeft even geduurd, maar daar is 'ie dan: de Porsche 911. Mijn Porsche 911. Maar voordat ik over de auto zelf ga vertellen, ga ik jullie eerst even vervelen met wat persoonlijke historie. Te beginnen bij mijn jeugd.

Autoblog Garage: Casper koopt een Porsche 911

Zoals velen van jullie had ik als kind al een voorliefde voor auto’s. Volgens mijn ouders begon ik na ‘papa’ en ‘mama’ vanaf de achterbank van de auto de merken van voorbij rijdende auto’s op te noemen. Toen ik iets ouder was en een Sony Walkman had met tiptoetsen (gekocht van mijn spaargeld of gekregen voor mijn verjaardag, dat weet ik niet meer zeker) werd dit mijn stuur op de achterbank. Deze walkman had een vergrendelknop die de bediening uitschakelde, zodat je niet per ongeluk je bandje doorspoelde in je broekzak. Met de vergrendeling ingeschakeld kon ik dus de toetsen indrukken zonder dat er iets gebeurde. Ik hield vanaf de achterbank mijn vader nauwlettend in de gaten, en de Walkman hield ik netjes met twee handen vast terwijl ik de handelingen van mijn vader spiegelde, ik draaide de Walkman om te sturen, had een tiptoets voor het gas (play), één voor remmen (stop), één voor opschakelen (doorspoelen) en één voor terugschakelen (terugschakelen), enzovoorts. Ik denk dat je je er wel een beeld bij kan vormen. Tenzij je jong genoeg bent om het fenomeen Walkman niet te begrijpen, in welk geval ik je wil doorverwijzen naar het fenomeen Google.

‘Casper, lul niet zo dom’ zul je misschien denken, maar ik wil een beeld schetsen. Je moet begrijpen dat auto’s altijd soort van in mijn bloed gezeten hebben. Dat geldt echter niet direct voor het merk Porsche. Ik had posters op mijn kamer van een eerste generatie Dodge Viper, mijn lievelingsauto als kind was de Ferrari F40 en ik had ook ergens een foto van een Porsche 959 hangen maar die was veel kleiner. Ik kan ook niet ontkennen dat deze op een bepaald moment moest wijken voor Tiffany Amber Thiessen in haar vroege Baywatch-jaren. Het zou kunnen dat de F40 op een bepaald moment ook verwisseld werd voor Carmen Electra. Ok, nu dwaal ik wel af.

Autoblog Garage: Casper koopt een Porsche 911

Maar goed, Porsche was zeker een merk dat ik interessant vond, maar zeker niet mijn absolute droom van kind af aan. Dat kwam later pas, toen mijn vader na een aantal jaren sparen besloot dat hij zijn droom moest waarmaken. Hij kocht een goed gebruikte Porsche 911 Targa, een voormalige auto van de Rijkspolitie, overigens alleen nog herkenbaar aan een extra blinde knop in het dashboard en het weggewerkte gat op de aluminium Targa-beugel waar ooit de zwaailamp had gezeten. Velen van jullie kennen het verhaal misschien al, maar voor de mensen die het nog niet weten: mijn vader verkocht die auto (tot mijn ongenoegen, al had hij er goede redenen voor) en een paar jaar later dook hij op als volledig Rijkspolitie uitgedost verzamelaarsitem. Voor een belachelijke prijs, maar dat is nu eenmaal wat er gebeurd is met klassieke Porsches.

Toch was die auto uiteindelijk de reden dat ik écht van het merk ging houden. Dat had deels te maken met de ritten met mijn vader. Eerst als passagier, later mocht ik af en toe rijden of zelfs de auto meenemen voor een dagje of weekend weg met mijn (toen nog) vriendin. Maar het waren met name de momenten met mijn vader die me bijbleven. Hij had een bepaalde trots, een bepaald geluk op zijn gezicht als hij in die auto reed. Die auto werd onderdeel van de familie en ik baalde enorm dat ik niet het geld had hem van hem te kopen toen hij besloot hem van de hand te doen. Nog steeds trouwens, maar inmiddels kan ik wel stellen dat deze auto definitief buiten bereik is door de belachelijke prijsstijgingen van klassieke Porsches. Bovendien zijn er een aantal zaken wezenlijk veranderd aan de auto waardoor hij minder als ‘de 911 van mijn vader’ voelt.

Autoblog Garage: Casper koopt een Porsche 911

Het was echter die oude 911 die mijn liefde voor de Porsche 911 definitief aanwakkerde. Toen ik mijn vriendin ten huwelijk vroeg werd de auto zelfs een prominent onderdeel van de uitnodiging voor de bruiloft en ik ben uiteindelijk (omdat de 911 inmiddels van eigenaar gewisseld was) in een andere Porsche 911 getrouwd, die mij geleend werd door Porsche Centrum Gelderland. Dat bedrijf is mede verantwoordelijk voor het verder aanwakkeren van de liefde voor het merk. Voor mijn werk als fotograaf kwam ik er toen al regelmatig en ik werd meer en meer verliefd op alles wat Porsche was, terwijl ik ondertussen de markt voor gebruikte Porsches volledig onbereikbaar zag worden. De prijzen gingen sky-high en het leek wel of ik voor elke euro die ik op mijn spaarrekening zette, twee euro prijsstijging zag op de auto’s die ooit bereikbaar leken.

Mijn vader kocht ondertussen zijn tweede Porsche (een rode 996 Carrera 4) en hoewel deze auto niet zo speciaal voor hem lijkt te zijn als die eerste, was er toch weer dat gevoel dat het zo hoorde. Een dagje op en neer knallen naar Antwerpen met die auto sterkte me echter nóg meer in mijn overtuiging dat ik ook een 911 wilde. Liever gister dan vandaag. En dus spaarde ik nog harder, nog gerichter voor een Porsche 911 in de hoop dat ik harder kon sparen dan de marktprijzen konden stijgen.

Gelukkig stabiliseerde de markt op een bepaald moment een beetje, maar een andere, nóg grotere wens ging ook in vervulling: ik werd vader van twee prachtige meiden. Die geven me meer dan een Porsche me ooit zal kunnen geven, maar tegelijkertijd zijn de onderhoudskosten ook niet mals. Maar goed, ik zal jullie niet vermoeien met Excelsheets vol luiers, kosten voor kinderopvang en fruithapjes. Er zat maar één ding op: harder werken en streng zijn voor mezelf op financieel vlak. Mensen die mijn kennen, weten dat dat niet mijn best ontwikkelde talent is, maar ik wilde dit, dus het moest lukken.

En nu, een paar jaar verder, kan ik zeggen dat het me is gelukt. Een klein jaar geleden bereikte mijn spaarrekening (die als ‘Porsche Fonds’ staat aangeduid in mijn bankapp) een bedrag dat de aankoop van de goedkoopste 996’en van dat moment mogelijk moest kunnen maken. Toen was het nog een kwestie van wachten tot de juiste auto voorbij kwam.

Autoblog Garage: Casper koopt een Porsche 911

Iets meer dan drie weken geleden kwam er een auto voorbij waarvan ik dacht ‘dat zou hem wel eens kunnen zijn’ en ik besloot contact te zoeken met de verkoper. Niet veel later deed ik een proefrit. De verkoper had de auto niet heel lang in zijn bezit gehad maar moest er door omstandigheden vanaf dus vroeg niet de hoofdprijs. Bijkomend voordeel was dat hij een aankoopkeuring had laten doen. Die heb ik geverifieerd bij Derek van Porsche specialist Guldenberg Motorsport in Delft. Aanvullend hebben zij nog een compressietest gedaan, en toen die uitslag goed bleek besloot ik de verkoper de hand te schudden en nam ik de sleutels van mijn eigen Porsche 996 Carrera in ontvangst.

De auto is uitgevoerd in Basalt Black met een Graphite Gray interieur. Liever had ik een kleur gehad, maar iedereen die wel eens 996’jes zoekt op de occasionsites, weet dat de gekleurde auto’s minder vaak voorbij komen dan een Sinterklaas zonder Zwarte Piet-discussie, en als ze voorbij komen zijn ze flink duurder dan grijze en zwarte exemplaren. Kortom: zwart is het nieuwe rood. Andere opties zijn het schuifdak en de 18 inch Turbo wielen. Sinds de auto in februari 1999 de fabriek uit rolde lijkt hij netjes verzorgd. Er staan net geen 150.000 kilometers op de teller, die overigens is omgeprogrammeerd, omdat de auto origineel in de Verenigde Staten geleverd is. De verkoper deed er voor een zeer bescheiden meerprijs nog een setje winterbanden op 997-velgen bij. Die zitten er inmiddels overigens onder, de foto’s die je bij dit artikel ziet zijn vlak na het ophalen gemaakt en tonen nog de 18 inch Turbo wielen.

Het is geen perfecte auto, met een aantal krasjes en andere gebruikssporen binnen en buiten. Het onderstel voelt een tikkeltje vermoeid en de IMS-, AOS en koelingsissues die de 996 berucht maken, zijn nog niet verholpen. Daar moet ik dus achteraan, maar de kosten daarvoor had ik van tevoren ingecalculeerd. Bovendien is de 996 van ’99 nog voorzien van het Dual Row IMS, dat een stuk minder snel stuk gaat dan de Single Row die later werd gemonteerd. Het interieur (sorry, ik heb er nog geen fatsoenlijke foto’s van) is bovendien voorzien van de standaard stoelen, die ik graag zou wisselen voor een net setje Turbo-stoelen of iets anders met iets minder hoge zit en iets meer zijdelingse steun. Kortom: het wensenlijstje is er. En groeit ook gestaag door, zo gaat dat met dit soort auto’s.

Autoblog Garage: Casper koopt een Porsche 911

De komende tijd ga ik de 996 grondig aanpakken om hem helemaal naar mijn eigen wens te maken. Mocht je alleen fabrieksoriginele 911’s kunnen waarderen dan adviseer ik je volgende berichten en video’s over mijn 996 te mijden, want er gaat echt het één en ander aan wijzigen. Wil je daarvan op de hoogte blijven dan kun je hier wachten op artikelen, of mijn Instagram-account in de gaten houden, aangezien daar iets meer in real-time de wijzigingen in beeld zullen komen.

En dan wil ik tot slot van dit artikel nog even iets ongebruikelijks doen. Dit is namelijk een droom die uitkomt voor mij. En daarvoor moet ik bovenal mijn vrouw bedanken. Zij heeft me namelijk altijd aangemoedigd mijn dromen na te jagen, hoe onbereikbaar of onverstandig mijn dromen soms ook zijn. Ze had ook verstandige suggesties kunnen doen voor dit spaargeld, zoals het aflossen van de hypotheek of andere volwassen beslissingen. Maar dat deed ze niet, waarschijnlijk omdat ze weet hoe graag ik dit wilde. Of omdat ze heel even niet oplette, maar dan ben ik haar daar dankbaar voor.

Ik kan het nog steeds bijna niet geloven, maar ik heb een Porsche 911. Binnenkort een video uiteraard, maar ik ga eerst even een paar rondjes rijden.95 reacties

Mooie auto, Casper you handsome man!
Veel en veilige KM-pleziers gewenst.
Gefeliciteerd man! Geweldig! Ik weet hoe het voelt je droom waar te kunnen maken en dat is helemaal vet als je vrouw het er volkomen mee eens is, het je gunt en je niet vermoeid met alle verstandige dingen die je er ook mee had kunnen doen.

Bij mij allemaal wat bescheidener met een Daf 66, maar daar gaat het niet om. Dat is ook het leuke van Autoblog, we zijn allemaal liefhebbers maar van zeer verschillend pluimage en dat is gewoon tof.

Veel plezier en veilige km’s!
Wat gaaf dat deze droom is uitgekomen, gefeliciteerd! En goed om te horen dat zulke vrouwen bestaan 🤪👍
Gers ding Casper!
Gefeliciteerd! Heb ook een 996 gehad en ze zijn echt tof, ondanks het slechte imago.

Qua stoelen zijn de sportstoelen uit de Turbo niet zo spannend, beter een mooie Recaro in leer uitzoeken. Daarna langs Madeno voor nieuwe rubbers in de draagarmen en Ohlins dempers en je bent het mannetje. Dat laatste is er bij mij niet meer van gekomen, de 996 moest weg vanwege gezinsuitbreiding dus ingeruild op een Cayenne GTS. Baal er nog steeds van!
@toospee: ik vind de Turbo’s erg fraai en lekkerder zitten. Maar Recaro’s oid is zeker een optie
Goed verhaal met happy end 😇😊 geniet van de achievement en van de auto!
Leuk om te lezen! De (Porsche) liefde spat er van af 😄
Gefeliciteerd! Heel fraai 👍
👍 mooi verhaal! Veel plezier met je eerste eigen 911!
Profociat!
Dochters kunnen ook mee op de achterbank of is die net te klein?

Fijn dat je je vrouw even uitvoerig bedankt, is belangrijk. Juiste prioriteiten wat mij betreft, maar ook zien dat je leuk gezelschap blijft en weet wat je op hobbyvlak leuk vindt. Voor ons zijn dat uiteraard (ook) auto’s…
@Onehp: dat gaat passen, even de juiste kinderstoeltjes scoren maar het is mogelijk :)
@casperh: Volgens mij heb ik nog een verhoging van Porsche liggen. Als je interesse hebt…
@laptom: voorlopig mogen ze nog niet op alleen een verhoger :( maar dank voor het aanbod!
Van harte gefeliciteerd! Ook ik overwoog ooit een mooie 996 te kopen. Donkergroen, beige interieur. Goede km stand, handbak en aantrekkelijke prijs. Het was geen èchte droom, dus ik deed het niet. Het werd iets totaal anders, een Quattroporte. Alleen aan onderhoud besteedde ik in twee jaar meer dan het volledige aankoopbedrag van de 911 . . .
@pignon: moraal van t verhaal, de 996 is betaalbaar geworden
Gaaf Casper,

Ik ga het op de voet volgen 👍
Heel veel plezier ermee en ik weet hoe bijzonder het is om je eerste 911 te kopen/bezitten want ik heb er sinds een halfjaar ook 1.
@casperh: Gefeliciteerd met ein-de-lijk de zo felbegeerde Porsche, heb het artikel met plezier en veel herkenning gelezen, me kort verplaatst in het gesprek dat we tijdens de opname van ‘mijn auto’ hadden in de RS en moet bekennen dat ik een gek emotionele blijdschap voelde tijdens het lezen. Supergaaf, follow your dreams is geen holle frase maar een tegeltjeswijsheid die 100% klopt. Heel veel plezier met je nieuwe (derde) schatje!!!
Goed verhaal Casper. Met jou zijn er hier honderden mannen met jongensdromen die wachten op budget, de loterij, een promotie, en/of een onoplettende vrouw 😉.

Dit is wat petrolheads doen, dromen, sparen, uitstellen, sparen, doel aanpassen, sparen en ooit op een dag staat er iets waar je kippenvel van krijgt.

Gefeliciteerd, rij je suf, geniet van het realiseren van een belofte aan de jongere versie van jezelf, pak een stoel, trek een biertje open en kijk naar je auto. Mooi werk! 👍🏼
@rs001: dat!
Mooi verwoord :)

Casper, genieten van je droom die werkelijkheid is geworden. En hier hopen we natuurlijk allemaal dat die twee meiden van jou straks óók het Porsche virus te pakken krijgen!
@ukbob: daar wordt aan gewerkt natuurlijk ;)
Mooi verhaal! En: een eigen Porsche!!! Ik wou dat ik dat kon zeggen. Fideel ook dat je je vriendin nog even noemt. Ze heeft groot gelijk over najagen van dromen. Deed mijn ex maar zoiets destijds…..🤪😂
Leuk verhaal, heel herkenbaar met de kosten van de kids en zo! Veel
plezier met je 911👍🏼
Wat mooi. Je verhaal en natuurlijk ook de 911. Want dat is het, en een fijne rijdersauto is het. Ja imago hoor je natuurlijk roepen door de wannabees en wannahaves. De 996, redder van de 911: hulde. Heel veel plezier ermee!
Lekker hoor! Je hebt hetzelfde interieur als ik, zelfde kleur ook. Zwart of bruin is inderdaad mooier maar bij occasions heb je niet altijd keuze. De standaard stoelen vind ik overigens meer dan prima. De koplampen is ook niks mis mee en in deze uitvoering is hij lekker clean. Wel jammer dat de wielen links en rechts niet gespiegeld zijn. Hopelijk zie ik je eens rijden en zwaaien we naar elkaar (donkerblauwe 986).
… en had je niet ook een 205 GTI? Ik heb jaren een 205 CTI gereden. En mijn eerste ervaring met een 911 was ook een oude (gehuurde) Targa, uit ’78.
@mynameisjeroen: zeker! De 25 GTI is er ook nog.
Kijk, zo lees ik het graag. Het is niet altijd even goed, maar het is zo fijn als het hart het even mag winnen van het verstand. En als je vrouw er ook nog eens achter staat dan is dat helemaal het juiste om te doen.

Casper, van harte gefeliciteerd met het kunnen aanschaffen van je droomauto. Zo op de foto’s ziet het exemplaar er heel mooi uit. De wielen zijn prachtig en de zwarte details staan hem goed. Ik wens je veel plezierige kilometers tezamen met je vrouw en kinderen. Dat ze het autovirus maar gauw krijgen overgedragen van hun papa. Ik zal je nauwlettend volgen.
Mooi geschreven, komt herkenbaar en heel geloofwaardig over en dat maakt het extra goed!
Mooie context en positief dat je je vrouw even meeneemt; dat doe je goed. Heel veel plezier gewenst en leef die droom!
Tof verhaal, heel veel plezier gewenst!

Ik had het beetje hetzelfde met de E39 5 serie (en nog steeds). Zo trots als op mijn eerste auto ga ik niet meer zijn, een mooie LCI E39 530i. De auto die ik het langst gereden heb maar inmiddels al 7 jaar niet meer in mijn bezit. Denk er nog wel eens aan terug, prachtige tijd.
Gefeliciteerd hoor met deze schitterende aankoop. Veel plezier en veilige km’s toegewenst.
Mooi exemplaar👌🏼
Mooi verhaal. Veel plezier!
Gefeliciteerd, ben erg benieuwd naar je ervaringen met deze auto.
Eindelijk een rede om een account aan te maken.. Kerel gefeliciteerd! We mazzelen maar met mooi werk waarmee we onze dromen kunnen waar maken en de fantastische vrouwen in ons leven! #porschemetpeuters
@doodle: goede nickname gekozen vriend ;)
Mooi verhaal, vooral het stukje vooruit spoelen (gas geven), achteruit spoelen (remmen) op de walkman herken ik :)
Gefeliciteerd @casperh! Sinds 2 jaar heb ik ook een 996 (4S), was ook een jongensdroom. Geniet er iedere dag van, ook van de evenementen die je nu met je eigen auto kunt doen.
Onderstel heb ik trouwens een upgrade gegeven naar KW (Manthey set), enorme aanrader en ook mooi laag in te stellen.
Ik heb dit jaar ook mijn eerste 911 gekocht – het blijft bijzonder.
Mooi verhaal van een gepassioneerde liefhebber die zijn droom verwezenlijkt, kan ik alleen maar waarderen. Ik vind het zelf geen mooie 911 en had dan of even doorgespaars naar een 997, misschien dat ik er overheen gelezen heb maar toch wel eentje met een handbak hoop ik?
@maarten020: volgens mij moet je om van 996 budget naar 997 budget te gaan, je spaardoel stevig ophogen, zoniet verdubbelen
Wat een held, mij is het nog steeds niet gelukt en als ik zo doorga lukt het ook nooit meer😂. Als je hetzelfde modvirus als Martijn hebt dan word het een dikke auto👌
Mooi verhaal en ook voor mij een droom. Alleen niet de 996 wat ik 1 van de minst mooie 911 vind. Veel plezier ervan!
Proficiat, mooi dat je je droom najaagt. Ikzelf begin steeds te veel te rekenen en laat het idee dan maar weer gaan, helaas, want zo blijft het een droom voor mij.
Kwam er laatst een tegen bij Renes. Dacht: wow die wordt eigenlijk best mooi oud!
Mooi en herkenbaar verhaal!
Voor een vakantie in Engeland eind jaren zeventig kreeg ik een fotocamera met 1 rolletje. Bij terugkomst bleek ik bijna alleen maar auto’s te hebben gefotografeerd. Het zit er van klein kind af aan in…
Met Porsche had ik weinig maar heb nu een oude Targa en snap nu waar men het altijd over heeft. Veel fun en ik kan het sleutelen/upgraden zelf doen.
Geniet er van!!
Top! Proficiat en veel plezier met de nwe aankoop!
Feli, blijft een iconische auto. Maaruh…Tiffany Amber Thiessen heeft nooit in Baywatch gespeeld. Daar gaat je jeugddroom :)
@duderuud: Yasmine Bleeth bedoelt ‘ie denk ik, die werden wel vaker met elkaar verwisseld. 🙈
@hippopotamus: verdulleme! Ze hingen er allebei trouwens op een bepaald moment :)
Echt een fantastisch artikel. Heel mooi beschreven hoe je je droom naleeft op automotive gebied. Chapeau
Mooi verhaal! Vooral erg leuk om te lezen hoe de passie voor auto’s in je jonge jaren ontstaan is om ook nooit meer weg te gaan.

En dat die Porsche niet zomaar is aan komen waaien maar je er echt moeite voor hebt moeten doen maakt het alleen maar mooier om er uiteindelijk één voor de deur te hebben staan.

Wens je heel veel plezier met deze gave bak. Hoop dat we nog vaker mogen genieten van mooie artikelen over het Porsche avontuur. Erg leuk en interessant om te lezen, net als de artikelen van @Willeme over zijn 159. Met dit soort artikelen heeft Autoblog goud in handen, dat blijkt wel uit alle reacties.
RWB the hell out of it damned :-D
Gefeliciteerd Caspar. Het is je gegund. Iedereen die zijn dromen probeert te verwezenlijken met hard werken wordt op den duur beloond. Veel veilige km en als het de mijne was zou ik winterset op zolder leggen en hem uit het zout houden…
Dankbaar voor toestemming van de vrouw..

Dat klinkt suf zeg, en riekt naar een flinke laag plak.
@jagftype: jij overlegt niet met je vrouw als je een behoorlijk bedrag voor jezelf apart zet terwijl dit ook voor andere zaken kan worden ingezet? Klinkt behoorlijk narcistisch..
@rutger97: precies dit.
@rutger97: jagftype is zelf vrouw, en duidelijk erg gelukkig met zichzelf als je de posts zo leest.
@rutger97: @rutger97: euh nee, zoals je zelf al aangeeft: voor jezelf apart zet. Dus dat is voor jezelf. Dus dan is het meer zo van: Lieve schat ik heb eindelijk het geld bij elkaar gespaard om mijn droom auto te kopen dus dat ga ik nu lekker doen. En het is maar een paar duizend euro. Zeker gezien het een een zwarte 996 betreft, de 911 die vrijwel niemand wil. Het is niet alsof je zomaar een huis voor jezelf koopt.
@emping: als je echt langs elkaar heen leeft kan je dat lekker doen ja. Ik overleg liever gewoon met m’n vriendin waar we ons geld aan uitgeven. Als ik vrijgezel was zou ik ws ook wel wat dikkers rijden dan een 10jaar oude Swift. Maar ja dan gaan de maandelijkse kosten ook weer behoorlijk omhoog en soms moet je prioriteiten stellen. Zeker als je in deze bizarre huizenmarkt een huis wil kopen. Maar prima als jij t anders doet.
Normaal gesproken zou ik zeggen : “goed verhaal …… “ maar idd tis een goed verhaal!!!
Heel leuk om de beleving/droom van iemand te lezen en te begrijpen.
Heel veel (veilige) rij kilometers gewenst Casper!!!!
Gefeliciteerd met je porker, het is je gegund. Bovendien een erg leuk stuk om te lezen ☺️
Op zich een mooie auto. Anderzijds, 20 jaar oud, 150.000km, USA import. Ik vrees het ergste.
@johnwaters: vaak ben je te bang. Maar los daarvan: ik heb niet alleen gespaard voor de aanschaf maar ook een beetje vooruit gedacht ;)
@casperh: strak plan, het zal nodig zijn. Veel plezier gewenst met je mooie auto.
@casperh: Leuk om te lezen dat je op jonge leeftijd al geïnfecteerd was met het auto virus. Ik kreeg hier last van rond mijn 5e, en dat uitte zich in het natekenen van diverse dashboards (de tekeningen van toen heb ik nog steeds!!!) van bijv de Ford Escort lll en de Peugeot 205. Dat natekenen was het standaard begin van iedere schooldag. Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst en veilige km’s toegewenst, en geniet vooral van!!!.
Leuk verhaal, én gefeliciteerd!
De aanschafprijs is nu redelijk maar nu het onderhouden dat is pas duur.
@cappie: Onderhoud is niet goedkoop maar het is ook niet zo dat het onbetaalbaar is en mega veel onderhoudskosten heeft.
Natuurlijk zijn alle onderdelen duurder dan bij een golf maar het standaard onderhoud is om de twee jaar dus dat valt best mee.
Er staan er tegenwoordig onderhand meer te koop die al volledig zijn gemodificeerd dan originele ploffers voor bijna hetzelfde bedrag. Dan zou mijn keuze toch op daarop vallen, ipv zelf weer het wiel te moeten uitvinden voor duizenden euro’s.
@berrybentley: de modificaties zijn ook weer niet zó duur. Dus je keuze beperken tot de auto’s met modificatie is onzinnig.
@casperh: Ik vind juist alle modificaties enorm duur voor Porsche.
Ook mijn droom om op een dag eigenaar te zijn van een 911,Casper van harte gefeliciteerd met je prachtige 996.
Mooi verhaal. Heel herkenbaar. Volgens mijn ouders zat ik ook automerken opnoemend op de achterbank. Of stond ik tussen de voorstoelen, dat kon toen ook nog.

Gefeliciteerd met het realiseren van je droom en geniet er van!

Mijn oog is nu gevallen op 996 cabrio’s. Kan ook een Boxster worden. Hoeft geen rijdersauto te zijn maar een ‘leuk alternatief’ voor ernaast.

Gefeliciteerd, wat moet dat een geweldig gevoel zijn, na hard werken je droom te kunnen vervullen!
Elke dag feest als je hem ziet staan als je naar je wagen loopt of thuiskomt en even omkijkt! En als je hem als daly gaat gebruiken, elke rit naar werk of de buurtsuper zal een feest zijn! Daar mag je trots op zijn!
Gefeliciteerd Casper. Altijd mooi om je droom te kunnen verwezenlijken. Bedankt voor het delen.
Heel veel plezier er mee! Mooie auto met veel potentie.
Proficiat met de 911 . Ik herken mij in uw verhaal . 3 jaar geleden kocht ik mij een 997 4S , een van mijn jongensdromen die uitkwam . Vorig jaar kocht ik een Ferrari 348 erbij , dat was mijn andere jongensdroom die realiteit werd . Iedere keer als ik er met eentje rij , geniet ik met volle teugen . Elke keer opnieuw …
Zo gaaf. Het is je enorm gegund! Nu al benieuwd naar de mods!
Gefeliciteerd Casper!! Geniet ervan. Je leeft maar 1 keer. Hobby’s kosten geld :)
En mooie auto om te zien. Ben erg benieuwd naar de onderhoudskosten van deze auto. 1,5 ton gelopen en wat zijn dan de kosten als je zo’n auto koopt? Is interessante info mochten mensen (zoals ik) eventueel in de toekomst ook met de gedachte spelen om een Porsche 911 te kopen van circa 20 jaar oud.
Mooi verhaal Casper, de posters klinken herkenbaar haha (oreca Viper FTW). Heb zelf ook een aantal jaar geleden zoiets mogen meemaken, gelukkig was mijn droom iets betaalbaarder (E46 M3 competition). Veel rijplezier!
Mooi dat je je droom waar maakt. Veel plezier met je mooie aankoop!
Ik heb dochters en dus geen Porsche…
Proficiat. Ook 1 gehad 996 C4. Topauto’s en was net dezelfde droom met ook een begripvolle vrouw.
@CasperH Wat is de instagram account?
@flyerbunch: hetzelfde als hier: @casperh
Herkenbaar verhaal, ik heb een paar maand geleden ook een mijn droom waargemaakt en een 911 gekocht. Ik moest er wel de MINI van mijn vrouw voor verkopen, en dat had ze voor mij over.
Het is je van harte gegund Capser. Gefeliciteerd.
Wat een heerlijk enthousiast verhaal, word er helemaal vrolijk van ! Hoop, dat de auto je alles gaat brengen wat je er van verwacht. En meer.

@ tenaci : niets mis met een DAF66 (heb er ook één gehad, een coupé). Misschien kan je eens een mooi verhaal vertellen over (de aanloop naar) de aanschaf van de jouwe. Off topic : kwam vanwege een a.s. verhuizing nog een stapeltje oude ‘Variomatics’ (clubblad van de DCN) tegen. Mocht je er interesse in hebben : AB ff mn email adres vragen. Ze zijn uiteraard gratis.
Heel ergh gaaf Casper! Gefeliciteerd en veel veilige km-ers!
Gefeliciteerd Casper! Mijn eigen 996 avontuur begon 2 jaar geleden ook met een aankoopkeuring bij Derek. Dankzij hem valt onderhoud me ook alles mee. Zeker vergeleken met de BMW E60 530d die ik ooit had en “net ingereden” zou zijn.
We hebben in de buurt een groepje Porsche enthousiastelingen waarmee we op mooie dagen een stukje rijden. Zin om een keer aan te haken?
Je gaat een leuke tijd tegemoet. Geniet ervan. Indien je zelf twee rechter handen hebt en tijd overhoudt, zullen de aanpassingen een aangenaam tijdverdrijf worden.
Maar koester vooral de liefde die je vrouw voor je draagt.
Heel tof Casper, enjoy!
Mooie blog, mooie auto en mooi dat je droom uitkomt. Fijne en veilige kms gewenst!
Maaruh: 1 dingetje: een automaat? H6 wordt de eerste upgrade ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).