Autojunk Foto Van De Maand – Maart 2019

Auteur: , 22 Reacties

Mensen met een camera maakten foto's en plaatsten deze op Autojunk.nl, wat er toen gebeurde geloof je nooit!

AJFVDM Maart 2019

KLIKBEET!!1!1 Ok, sorry voor die introductie, maar ik kon het niet laten. Want volgens mij is het voor het eerst dat we een winnaar hebben zoals deze maand, de wereld verandert! Voordat we het echter over de beste drie foto’s van deze maand gaan hebben moet ik eerst even ons gastjurylid van deze maand voorstellen. Zijn naam is @thijmenvoorhuis (wij mogen Thijmen zeggen) en hij won vorige maand met een prachtige plaat van een BMW M3. Deze maand sierde zijn foto dus de header op Autojunk.nl en hij mocht deze maand gastjurylid spelen. Tijd om te kijken wat hij ervan vond en of we het eens konden worden over de winnaar van deze maand.

Plaats 3: Porsche 911 GT2 RS
AJFVDM Porsche 911 GT2 RS
We beginnen meteen met een kleine strijd, want Thijmen en ik zijn het niet helemaal eens over de nummer drie. Thijmens keus viel eigenlijk op een Liberty Walk Aventador, maar ik vind deze plaat van een GT2 RS (rijtest) in het wild fraaier. Vooral omdat ik het sfeertje heerlijk vind, met de weerkaatsing van de lampen op de natte straat en de bizarre verzameling auto’s die achteloos langs de stoeprand staat. Het bewijs dat je niet altijd een volledige fotoshoot hoeft te plannen om iets gaafs te creëren, soms is het genoeg om op de juiste tijd op de juiste plek te zijn. Gelukkig vind Thijmen het ook een hele mooie foto, dus voel ik me niet heel schuldig dat ik deze plaat van @lenny98 de Top 3 in veto.

Plaats 2: McLaren 650S Spider
AJFVDM McLaren 650s Spider
Over de nummer 2 positie van de McLaren 650S Spider (rijtest) zijn we het wel eens. Thijmen: ‘Fijne originele plaat waar de auto goed tot zijn recht komt. De kleuren zijn ook erg goed zodat de oranje accenten goed zichtbaar zijn.’ Voeg daaraan toe dat er gekozen is voor een origineel standpunt, een fijne compositie en de nabewerking tot in de puntjes verzorgd, zoals we van @stephenotto gewend zijn. Een meer dan verdiende Top 3 notering weer, deze maand!

Plaats 1: Audi e-tron
AJFDVM Audi e-tron SUV
En dan de schok van de maand. Thijmen zegt er het volgende over: ‘Erg fraaie locatie in combinatie met de spec van de auto. Met het juiste licht blijf je naar de foto kijken zonder dat het gaat vervelen!’ Voor het eerst in de AJFVDM pakt een elektrische auto de eerste plaats. Is er dan niets meer heilig? We kunnen er echter niet omheen: de Audi e-tron SUV (rijtest) die @carsofnl op de plaat zette is keurig op de plaat gezet. Fijne locatie, technisch goede foto en bovendien niet te overdreven nabewerkt maar toch genoeg om eruit te zien alsof het zo de folder in kan: een zeer verdiende eerste plaats. Komende maand siert deze foto de header op Autojunk.nl en volgende maand mag @carsofnl meebeslissen over de winnaars. Gefeliciteerd!22 reacties

wat een banale winnaar, 13-in-een-dozijn-folderfoto. Plaats 3 mocht van mij op 1 staan.
@dromedaris: kon het zelf niet beter zeggen!
De mislukte EV van Audi met het gewicht van een vrachtwagen en de actieradius van een elektrische fiets als winnaar…
Saaie foto van een saaie auto. Foto nr3 had nr1 moeten zijn. Foto nr2 had al niet geselecteerd moeten worden omdat het eenzelfde compositie is als de fvdm februari 2019, wat ook al een saaie foto was. Volgende keer graag iets meer vuurwerk.
Autoblog gaat groen… petrolheads niet meer welkom. Zoals velen nr 3 is nr 1 voor mij
Prachtig dat het lelijkste hok wint.
Matchfixing! :)

Foto 3 is super
Dat is leuk ! Thanks !
Dit is wel de meest saaie foto die als winnaar wordt gekozen. Saaie achtergrond met een niet heel spectaculaire auto en standpunt maakt dat de foto voor mij niet eens een top 10 had gehaald.
Ik vind dat foto 1 duidelijk de relatie naar voren laat komen tussen Audi en een muur… Mis alleen nog de snelheid van de Audi tegen de muur.
Gefeliciteerd Daniel!
nr 3 heeft zoveel sfeer, dat spat er vanaf. zo groot is het contrast mer nr 1, zo gaaappp. het enige leuke is de kleur als deze ook grijs was had het een zoek foto geweest.
>Het bewijs dat je niet altijd een volledige fotoshoot hoeft te plannen om iets gaafs te creëren, soms is het genoeg om op de juiste tijd op de juiste plek te zijn.
>Fotoshoot als AJFVDM
?
Af en toe vraag ik me toch echt af wat jullie roken voordat jullie de beoordeling doen. Foto 1 is een prima foto, maar in mijn ogen geen prijswinnaar. Op foto 2 lijkt het als er een vinger voor de lens zit. Foto 3 vind ik nog wel cool. Betwijfel alleen of de weg wel nat is. Zie namelijk nergens anders regendruppels.
@berlinetta: de nummer 1 levert meer reacties op. Gebeurt wel vaker.
Als het om de auto’s zelf ging, zou ik idd ook voor (die linker op) foto 3 gekozen hebben. Maar als het om de kwaliteit van de foto’s gaat, vinnik de foto van de Audi ook de mooiste.
Mooie plaatjes maar nummer 3 is mijn nummer 1. Gewoon uit het niets in een keer goed klikken en zo’n gave sfeerplaat maken, dat is écht een kunst!
Nummer 3 is echt speciaal. Nummer 2 snap ik niet, een lege open auto midden op een plek asfalt van boven gefotografeerd, wat moet ons dit zeggen? Nummer 1 is een technisch erg goede foto, ook qua setting. Alleen de Muntstad sticker verpest de boel voor me. 3,1,2 zou ik dus zeggen.
Lekkere wagen die E-tron in die kleur!
Heeft Thijmen de winnende foto (of moet ik het een kiekje noemen?) zelf gemaakt ofzo? Was na 3 seconden al uitgekeken op het tafereel. 3e plek zou ik heel graag in hoge resolutie willen hebben om in mijn hobbykamer te hangen.
Leuk om er weer tussen te staan en de positieve reacties te lezen op mijn foto, bedankt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).