Auto’s van Ford krijgen een stukje McDonald’s

Auteur: , 26 Reacties

Koop nu een Focus en krijg een gratis hamburger? Nee de vork zit anders in de steel.

Auto's van Ford krijgen een stukje McDonald’s

Bij een overheerlijk wegrestaurant denk je misschien niet meteen aan de McDonald’s. Of juist wel en is de fastfoodketen een guilty pleasure van je. Of je nu fan bent van de Mac of niet: Ford en het Amerikaanse restaurantketen gaan samenwerken.

Je kunt bij de McDonald’s niet alleen terecht voor een maaltijd of een snack, maar ook voor een kopje koffie. Tijdens het roosteren van koffiebonen komen koffieschillen vrij. In plaats van al die schillen weg te gooien, gaat Ford het gedroogde vlies gebruiken voor hun auto’s. De schillen komen van pas bij het verstevigen van voertuigonderdelen.

Auto's van Ford krijgen een stukje McDonald’s

Eerst worden de schillen verhit op hoge temperatuur. Vervolgens mengt Ford dit met kunststof en andere toevoegingen tot een pellet. Vervolgens kan het materiaal in vormen worden geperst. Uiteindelijk gebruikt Ford het materiaal voor versteviging van koplampbehuizingen, komt het terug in onderdelen van het interieur en voor onder de motorkap. McDonald’s en Ford willen samen blijven zoeken naar manieren om restafval als bron te gebruiken. Het broodje van je McKroket met saus op je oren plakken zodat je de gillende kinderen op de achterbank niet meer hoort bijvoorbeeld.

Nu moet je dit artikel even bookmarken. De volgende keer als je wederhelft een kopje koffie neemt bij de Mac heb jij een mooi verhaal te vertellen. Schat…26 reacties

Kost het proces niet veel meer afval dan koffieschillen? Zal wel aan mij liggen… Koffieschillen zijn ook nog eens natuurlijk afbreekbaar.
Het zou schelen als McDonalds in het restaurant gewoon borden, glazen en bestek ging gebruiken. Nu heb je er een burger en wat frietjes met een plemp cola gehad en ligt heel je tray vol met McVuilnis. Dat kan slimmer.
@mashell: waar verreweg het meeste van gerecycled wordt
@soulmaster: en de rest gedumpt wordt in de natuur.
@bernoulli: Inderdaad, liever wat giftig vaatwasmiddel in de natuur dan gerecycled karton in de rekken.
En al die klanten die spullen lopen te jatten. Ze doen nu al alsof ze in een dierentuin zijn.
@RickB: volgend mij wordt het afvalwater in Nederland netjes naar een AWZI geleid.
@bernoulli: Klopt, maar die instantie moet ook hard eraan werken om die bende uit het water te filteren, hoe meer erin zit, hoe meer eruit moet. Dat kost ook de nodige energie en dat is ook niet goed voor het milieu. Hoe dan ook, McDonalds zal het het toch niet goed doen volgens vele. Op deze manier laten ze alleen zien dat ze een deel van hun afval een bestemming geven waar ze wat een hebben. Vervolgens legt mem hun vergrootglas op wat anders.
@RickB: McD doet het prima. Het zijn de klantjes die het verzieken.
@bernoulli: wat zoveel mogelijk door het personeel ook weer uit de natuur wordt gehaald.
@Soulmaster: helaas komen die beste mensen handen tekort om het afval van die McIdiots overal vandaan te trekken. Regelmatig zie je op een rondom parkeerplaats dat mensen gewoon de complete zak met inhoud uit het raam hebben gegooid. Werkelijk onbegrijpelijk 🤦🏻‍♂️
@soulmaster: en weer geproduceerd moet worden
@mashell: het zou helemaal schelen als ze alles vóór verkoop al als afval zien
Mijn schatje is autoliefhebber (en overtuigd BMW rijder) maar als ik dit verhaal aan haar vertel, ben ik haar aandacht bij de tweede zin al kwijt 😄
@mpgc: “schatje” 🤮🤮🤮
@gio_goedhart: mijn vrouwtje is nog erger.
@grasvreter: ‘me moppie’ is ook verschrikkelijk
@grasvreter: ‘wijffie’ is ook zo’n fraaie. Of uit de film ‘Escort’: ‘sletje’.
@gio_goedhart: mee eens hoor, maar ja. Ik reageer ook maar op het artikel “schat….” 😄
@mpgc: ‘Schatje’, het koosnaampjesequivalent van ‘Gio’…
Me meissie
@baklava: @mpgc. Godver waar blijft die edit knop
@baklava: Ja echt irritant zeg…
@baklava: prutser
Dus je gaat van restafval wat biologisch afbreekbaar is iets maken wat nooit meer te recyclen is door er plastic aan toe te voegen? Ergens klinkt het niet zo slim
@imaginenl: het idee is dat je minder plastic benodigd bent. En daardoor dus minder olie hoeft te winnen.
@rubend: uiteindelijk is dat dus niet waar omdat je met de mix van materialen iets creëert wat alleen nog maar verbrand kan worden. Kunststof is in principe te recyclen en koffiebonen zijn biologisch afbreekbaar, houd die 2 dus gescheiden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).