Bank steelt Subaru WRX STi

Auteur: , 20 Reacties

Too big to fail, yo!

WRX

Banken zijn tegenwoordig officieel de vijand. Jarenlang konden en moesten we in Nederland blij zijn met onze financiële instellingen. ING blies internationeel een flink toontje mee en ABN deed het ook wel aardig. Daarnaast hadden we natuurlijk nog de uiterst betrouwbare Rabobank, founded by farmers. Een CriSAS!!1! en verschillende (soms simpelweg domme) affaires later kijken we tegenwoordig met een iets andere blik naar banksters, of dat nu terecht is of niet. Het is allemaal de schuld van…

Im Großen und Ganzen motten we waarschijnlijk niet zo zeuren. Over het algemeen voegt ‘de sector’ nog steeds veel waarde toe aan ’s lands economie en daarmee ook de beurs van iedere Nederlander. Bovendien zijn er ons nog geen verhalen bekend van Nederlandse banken die auto’s jatten. Dat ligt in Canada toch net wat anders.

Het was daar, in Canuckistan, dat Tage Kendalls Subie WRX STi ontvreemd werd door de Royal Bank of Canada (RBC). Tage, een noeste arbeider in een van de lucratieve mijnen van Canada, kreeg van de beheerder van de parkeergarage waar zijn auto stond te horen dat een repo-bedrijfje toegang wenste tot zijn auto. Op dat moment was de 29-jarige aan het werk aan de andere kant van het (vrij forse) land. De Subie werd, zo heette het, opgehaald om een schuld te vereffenen. Maar dat vond Tage maar gek, want hij had de auto gewoon netjes volledig betaald met zijn hard earned coin.

Kendall vloog terug en sleepte RBC voor de rechter. Uiteindelijk bleek dat er een ‘administratief foutje’ gemaakt was. Per ongeluk was de verkeerde auto (van de verkeerde eigenaar) op een of andere manier aangemerkt om in beslag te nemen. Tage claimt dat hij vervolgens de auto zonder enige vorm van excuses terug kreeg. De kous is daarmee nog niet af, want Kendall wil geld zien van de bank. Hij moest immers zijn werk laten liggen, het land overvliegen en emotionele pijn incasseren door de hufterige move van RBC. Omdat het Canada betreft en niet Amerika, blijft het bedrag dat Tage graag wil ontvangen beperkt tot 35.000 Canadese Dollars. RBC geeft inmiddels wel toe dat er een domme fout is gemaakt en dat het wil meewerken aan een goede oplossing.

Bijft de vraag over: wat zou jij doen als de Rabobank je auto komt ophalen (via CBC news)?

Image-Credit: de rode WRX uit Baby Driver (zelfde model als Tage’s WRX) ter illustratie.20 reacties

Dan geef ik hem gewoon mee, ik vind wel ergens een nieuwere zonder alarm.
Ik denk dat ik wel weet wat ik zou doen als de Rabobank morgen mijn auto kwam halen…

Gelijk mijn aandelen Rabobank verkopen voordat ze net als ik failliet gaan door dat geldverslindende wereldwonder uit Engeland.
@moveyourmind: aandelen rabobank verkopen 🤣
@moveyourmind: nooit geweten dat een coöperatieve instelling aandelen uitgeeft.
Dat mag dus niet in nederland.. alles wat jij hier koopt al is het met een lening of hypotheek is jouw eigendom.. de bank kan dan via een gerechtelijke weg proberen hier beslag op te leggen. Klein addertje in het gras… overheidsinstellingen als de belastingdienst en het cjib mogen zonder tussenkomst van een rechter wel beslagleggen en zelfs grondbeslag leggen
@soulmaster: als je niet betaalt dan komt de deurwaarder beslag leggen op je auto hoor
@wildewesten: fout, ook een deurwaarder mag zonder gerechtelijk bevel geen beslag leggen, enkel de belastingdeurwaarder mag dit doen.
@Soulmaster: hoezo is jouw naam bij de eerste comment zonder hoofdletter en nu met hoofdletter?
@Soulmaster: Wat wildewesten zegt klopt in principe (meeste mensen zien het zo).

Wat jij zegt klopt ook natuurlijk, wat meer diepgang ;). Conservatoir/executoriaal beslag voor wie de termen wilt weten.

On: Ik zou sowieso even iemand van bijzonder beheer willen spreken, ze de tyfus willen wensen en gevolgschade op hen.

Voor alle ondernemers hier; neem alle gesprekken/afspraken op, indien je een lening hebt afgesloten met persoonlijke aansprakelijkheid. En dan ook echt alles, ook in goede economische tijden.

@unknown234: Gewoon geen lening afsluiten met persoonlijke aansprakelijkheid.
Ze mogen een pand als onderpand hebben, waar ze zelf dan ook een hypotheek op hebben lopen. That’s it.

Als het niet met eigen vermogen kan moet je je als ondernemer goed afvragen of het niet te hoog gegrepen is. Crowdfunden of een onafhankelijk investeerder is nog een optie – meestal heeft die ook echt affiniteit met wat jij als ondernemer aan het doen bent.
@soulmaster: nog is goed nalezen, de bank staat in nederland boven de rechter…
Het enige waar de Rabobank bij mij beslag op mag leggen is op cake
Bellbottoms! Bellbottoms! Bellbottoms!
Waarom is dit nieuws? In de VS e.a. vindt dit dagelijks 5000x plaats
Wanneer komt Baby Driver nou eens op Netflix!?
@kenner: zag hem gisteren bij de laidol liggen
De grote schuldige is Bill Clinton. Wat hij onder druk van 3 US Senatoren gedaan heeft in 1999, heeft geresulteerd in onze gewijzigde perceptie van het bankwezen in het algemeen. Netscape of Edge/Bing eens Glass-Steagall act 1933. Vriend Alan Greenspan is schuldige #2.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).