België: terreurcamera’s die toevallig ook je snelheid meten

Auteur: , 26 Reacties

"Maar wat nou als we de kosten van die camera's gewoon terug kunnen winnen?".

Trajectcontrole

260 nieuwe en zeer geavanceerde camera’s op de snelweg. Ze zijn de uitkomst van het federale antiterreurplan van onze zuiderburen. Bedoeld om terroristen mee aan te wijzen, alleen kon men de tweezijdige functie niet laten liggen. De ANPR-camera’s scannen de nummerplaten van het voorbijgaand verkeer en dienen op enkele locaties ook als trajectcontrole. Ook zouden ze sneller zijn met het identificeren van de gescande auto.

Minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon heeft uiteraard talloze hoedtikken ontvangen van zijn superieuren voor zijn scherpe, dubbelzinnige en financieel gunstige plan. Echter zal het volk er minder blij mee zijn (of toch wel?). Volgens Nieuwsblad verkoopt Jambon het als “investeren in de verkeersveiligheid”, maar burgers zien enkel een regering die het volk bij iedere gelegenheid een oor aannaait.

Toch moeten de Belgen geloven dat terreur nog steeds de eerste prioriteit heeft. Buiten het plan van de camera’s zijn ook andere maatregelen getroffen, bijvoorbeeld extra blauw op straat.

In totaal werd 8,5 miljoen euro uitgegeven aan de camera’s, maar men moet nog beslissen waar de camera’s komen te staan. Vermoedelijk zoveel mogelijk aan de landgrenzen.

Met dank aan Joël voor de tip!26 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Graag gedaan.
Hahaha, lijkt wel Nederland….
@dutchdriftking: lijstje met trajectcontroles in Belgie??? 15km voor antwerpen op de E19 staat zo’n setje als op de foto, maar daar heb ik nog nooit een foto van ontvangen…. of komt dat door de vriendelijke <20 overschreiding regel??
@dutchneon: of dat ze het te druk hebben, en de helft gewoon niet behandelen
Allemaal een druppel op een gloeiende plaat ideeën. Mensen remmen even af, hobbelen er netjes onder door en hup… gaan weer gas geven. Het is net als die verhoogde grenscontroles tegen illegalen. Die smokkelaars gaan allemaal binnendoor.
@venividivici: euhm ik zou als ik jou was eens opzoeken hoe trajectcontrole werkt…
@nofxke: Snap ik, maar bij de grens staat nu nog maar 1 geraamte met camera’s eraan. Zou betekenen dat er nog meerdere achter elkaar gebouwd moeten gaan worden.
@VeniVidiVici: Als ja van Nederland naar België rijdt in Postel, kom je wel degelijk 2 “bruggen” met camera’s tegen…
Als ze dat nou ook eens aan de grens bij nederland doen maar dan zonder de snelheidsmeter
Een lachertje voor de criminelen, een extra controle en kostenpost voor de hard werkende burger….
@bergmm: exact! Ze gebruiken de actualiteit om hun eigen (vieze) plannen te realiseren. Binnenkort durft niemand de deur uit…
Ik dacht dat de camera’s zoals op de foto diende voor de kilometerheffing voor vrachtverkeer die in april start.
En zo gebruikt elke overheid terrorisme als middel om alles maar te mogen controleren
@rainman: Dystopia. V for Vendetta achtige praktijken.
Dankzij Jambon heeft de Belg straks geen plakje ham meer op het brood…
@E34M5Touring: Haha goeike ze :) Ik was ff kome kijken in de comments of iemand em gemaakt had :p Random anecdote: op school had ik een leerkracht die ook Jambon heet. De clue van het verhaal: zijn echtgenote heet Van Espe. I shit you not.
Laten we eerlijk zijn het is wel slim.
Jaja en dat allemaal voor onze veiligheid, wij hebben echt geluk.
Weet alvast ook dat België de meest rigide en meest complexe regelgeving heeft van gans Europa met het Europees Parlement, en volgens een recent verschenen rapport zouden we voorts de lijzigheid zelve zijn : http://ims.mediafin.be/optiext/optiextension.dll?ID=s6XsZsc0fKU3o1Ga1ksJhUU2vgx0HGuyv4gC2Xlh%2BtoFxGwIA5NGFYGyf1xM_O85PW3EP5GlECClpJlhvw1IWihR1mRQg
Ik ben hier zo blij mee, nu voel ik me echt veilig. Terroristen worden gesnapt met een camera en dan?
In Nederland hebben we die dingen al overal aan de grens staan. En bij grote steden. Overigens zag ik ze in België ook al, tussen Eindhoven en Turnhout hangen ze aan beide kanten van de grens.
Een tip voor waar ze camera’s moeten plaatsen: bij de grens.
Dat zijn pas echte terreurcamera’s
Miselijke mensen dat het zijn, er is toch geen enkel gevaar zo groot dat het zulke camera’s rechtvaardigd?
Achja ik heb er geen woorden meer aam vuil te maken ik heb die belachelijke bananenrepubliek gelukkig op tijd se rug toegekeerd.
Met de dag wordt dat hier meer en meer een land die zijn inwoners als kleuters en melkkoeien behandeld. Misbruik van de angst rond terreur om meer boete’s te kunnen innen.
Blijkbaar hebben ze dan een lijst met nummerplaten van terroristen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).