Kia Niro Concept: kleine crossover met vleugeldeuren

Auteur: , 25 Reacties

Kijk eens aan, Kia wil de strijd aan gaan met de Nissan Juke. Daarom presenteren ze in Frankfurt tijdens de IAA volgende maand deze guitige crossover met vleugeldeuren.

Volgens Kia is de Niro een voorproefje op een eventuele crossover voor het zogenaamde B-segment. Je zou wellicht verwachten dat deze auto is ontworpen door designer Peter Schreyer, maar niets is minder waar. Het ontwerp is afkomstig van Gregory Guillaume, Chief Designer Europe, in Kia’s ontwerpstudio in Frankfurt.

Deze auto zal volgende maand dus niet alleen in Frankfurt te zien zijn, maar ontworpen zijn in dezelfde stad. Technische details heeft Kia nog niet vrijgegeven.25 reacties

Funky maar blijft een Kia helaas.
@razzie: Wat is er precies mis met KIA, of leef je nog in 1996?
@sketcher: De naam. Een volledige rebrand was beter geweest maar dan valt die buiten het huidige segment natuurlijk. Met de auto’s is niks mis maar het blijft een KIA. Zeeman kleding wordt ook nooit cool…
@razzie: onzin. Een budget merk kan prima cool worden en zelfs een cult status krijgen. Denk aan de Lada NIVA, maar ook aan de Zeeman Boxershort.
@razzie: ben het helemaal met je eens. Kia is waardeloos ze gaan lang niet zo vaak stuk als een superieure duitse auto
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Stoelen verzetten is er niet bij zo te zien. Niet erg praktisch met m’n 2 meter…
@EFB: Je kunt waarschijnlijk gewoon de pedalen en het stuur verstellen.
Doet me ook wel aan de Renault Captur denken.
De nieuwe KIA Tonka
Ik word die mini SUV’s kotsbeu.
@bsxc2: want?
Ik vind ze namelijk hélémaal te gek. Eindelijk weer eens wat andere modellen op straat. Niet allemaal even geslaagd, dat geef ik toe, maar wel een geheel nieuw segment. Alle Mercedessen, Audi’s en BMW’s lijken tenslotte sprekend op elkaar.
waarvoor zijn die groene driehoeken op de achterbumper?
@dotternetta: Dat is om je er uit te slepen.
@sketcher: uit de blubber bedoel ik.
Hé, leuke knopjes op het dashboard.
Kia rio 4×4 quatro offroad!! :(
En de uiteindelijke productieversie is gewoon een kopie van een Rio die hoog op zijn poten staat en waar wat extra plastic tegenaan is gesmeten.
lekker hoor. Zet zo maar voor deur.

Maar de productie versie zal wel weer balle zijn:(
Nice!
Nu nog ballen zo groot als hunebedden en zetten ze hem op de markt…
Zonder die vleugeldeuren, dat dan weer wel.
Even een beest van een motor er in een paar goede schokbrekers eronder mischien een paar andere bandjes, muziekje aan en crossen met die handel!! Echt een gaaf ding. Ben benieuwd hoe het uiteindelijke model er uit gaat zien.
Ziet er inderdaad best wel stoer uit, en dat interieur al helemaal! Maar goed, het productiemodel zal inderdaad wel weer heel wat minder gedurfd zijn. Altijd jammer wel bij concepts, zeker wat betreft de interieurs. Ik bedoel, zelfs de CS1 Concept van BMW had een voor BMW (en naar mijn mening, toch ff bijzeggen alvorens ik hier een karrenvracht fanboys over m’n dak krijg) hoogst ongebruikelijk en zéér mooi interieur, om dan in de uiteindelijke 1-Serie zo’n standaard, klinisch en bovendien ook nog ‘ns uitgekleed BMW-interieur te krijgen. Zeer jammer altijd.

Ow enneh, @ AB : in de 20 jaar dat ik internet heb ik nooit problemen gehad met sites die reclame serveren, maar jullie beginnen zo langzamerhand meer en meer op warez-sites van begin jaren 2000 te lijken. Echt erg. Kan dat allemaal niet wat subtieler?
Tja, SUV’s wat moet je er eigenlijk mee.
http://www.youtube.com/watch?v=Prvu4RifEQ0
Benieuwd! En hopelijk verkoopt het beter dan de Soul… Zonde dat de Soul niet echt loopt. T is echt een leuke wagen om te zien!
En wat is er gebeurd met de Kia Provo concept die een paar maanden geleden werd gepresenteerd???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).