Bengala Bentayga is alles behalve een PC Hooft-speeltje

Auteur: , 19 Reacties

Deze brute Bentley Bentayga is niet alleen een tof idee. Het gaat daadwerkelijk gebeuren.

De Bentley Bentayga is een alledaagse super-SUV voor de rich & famous. Van boodschappen doen en IKEA-kasten ophalen tot en met meer dan driehonderd kilometer per uur over de autobahn knallen. En dat alles in maximale comfort met het hoogwaardige materiaal dat de Britten gebruiken voor het interieur.

Vergeet alles wat je associeert met de SUV na het zien van de Bengala Bentayga. Het Spaanse designhuis, gespecialiseerd in het luxere spul, gaat de Bentley aanpakken. Bengala Automotive is van plan er een serieuze offroad machine van te maken. Om er ook echt iets kwalitatiefs van te maken werkt Bengala samen met een Spaans rallyteam die wel weten hoe het is om zand te happen. Men zegt onder meer te gaan kijken hoe ze luxe en performance kunnen combineren zonder dat de creatie een (nog) zwaarder bakbeest wordt.

Het gepresenteerde concept is helemaal zwart, maar het is aan de klant hoe de Bentayga er uit moet komen te zien. Bengala Automotive zegt 15 exemplaren te gaan maken van de bizarre SUV. Welke motor de Spanjaarden gaan gebruiken is niet bekend, de Bentayga is te krijgen met een W12 (benzine) of een V8 (benzine en diesel).19 reacties

Is ie niet een beetje zwaar voor off-road?
@dutchdriftking: zeg dat maar tegen een discovery of defender
@dutchdriftking: hummer H1 doet het ook heel goed in de bagger. Is ook niet bepaald een federgewichtje
Tja gooi er wat geld tegen aan en het kan.

Maar ik ben wel benieuwd wat voor banden ze gaan gebruiken die dit zouden moeten aankunnen. Banden met een grof profiel die offroad nog wat doen, maar die ook nog 300km/u moeten kunnen, zonder dat de banden klappen of net zoveel herrie als een vliegtuig maken.
Dat is amper op de markt geloof ik.
@fanboy: Nee dat lijkt me ook kansloos. Zou als ik dit bedrijf was ook lekker begrenzen op 210 ofzo om echte claims te gaan voorkomen.
Hierbij moet ik gelijk denken aan Forza Horizon 4, daar kan je je Betayga ook uitrusten met zulke wielkasten, offroadbanden en bullbar-spul.
@dubcars: Je was dus niet de enige😁
Ik zag alleen het plaatje en dacht dat het om een LEGO-projectje was 😜
@sirprize: *ging
@sirprize: ff langs ene Hans gaan dan….
Nutteloze wagen
Dit is toch gewoon de bekende PC Hoofttractor?
Lelijk !
Veul mooier dan het origineel… gewoon omdat alles wat ik lelijk vind weg gestoken wordt achter vette off-road shizzle…
verder net zo nuttig als een Lamborghini tracktor met 2 miljoen Swarovski kansparels en bedreigde walvissoort penislederen zetels (je rijdt echt voor lul dan)
@tjorque: ”bedreigde walvissoort penislederen zetels” whahah geniaal
@20klepper: maar het bestaat ook echt.
Het lijkt wel of de veredelaars ineens het licht hebben gezien. Ipv suvs te gaan verlagen ontstaat er een trend met verhogen en juist wél terreinvaardig te maken. Heel goed!
Op foto 3 lijkt het wel een stoer Amerikaans busje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).