Bentley gaat racen met de Bentayga

Auteur: , 18 Reacties

Jazeker, echte racepedigree voor deze edele Brit

Bentley Bentayga

De Bentley Bentayga (rijtest) is een enorm polariserende auto. Je haat de Bentayga of je hebt een Bentayga. Een tussenweg lijkt er niet te zijn. Het is een enorm schaamteloze auto. Nergens probeert de Bentayga te verbloemen dat het een onbescheiden auto auto is. Prima gedaan: want de gemiddelde klant van deze auto wil ook geen bescheiden auto. Die willen indrukwekkend, veel chroom, veel leer en te grote wielen. Prima, regelt Bentley voor ze met de Bentayga. Gezien de verkoopcijfers een juiste keuze, met name voetballers zijn er gek op.

Voor de liefhebber blijft er weinig over om van te genieten, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. De Bentayga gaat namelijk meedoen aan een van de meest prestigieuze heuvelklim wedstrijden, namelijk die van Pikes Peak. Jazeker, de Opper-Ayatollah der Asobakken gaat daadwerkelijk sportief doen. Hoe is nog niet precies duidelijk. Bentley heeft nog niet veel vrijgegeven, alhoewel onderstaande afbeelding voldoende zegt:

Bentley

Ok, 24 juni even vrij houden om te zien hoe een enorm logge SUV naar de top raast. De race-uitvoering van de Bentayga krijgt 8 pk minder vermogen dan de straatvariant: precies 600 pk. Het koppel van 900 Nm is wel gelijk. Waar Bentley waarschijnlijk de meeste tijd mee gaat winnen is het gewicht: waarschijnlijk wordt de hele auto gestript. Verdere details over de auto en wie ‘m gaat besturen wordt binnenkort bekend gemaakt.18 reacties

Alles op Pikes Peak is langzaam als je het vergelijkt met de recordrace van Sebastian Loeb: https://youtu.be/Y20CLumT2Sg
@ghengiskhan: toevallig las ik vandaag een stukje over de voormalig Duitse rallyerijder Armin Schwarz. Die zei: the state of mond required to go fast, I mean really fast, does not have room for the possibility of crashing. It simply doesn’t enter the mind.
Vind ik dit wel een mooi voorbeeld van.
@ghengiskhan: die Armin spreekt een aardig mondje Engels.😉
@ghengiskhan: Dan is het ritje van Ari Vatanen een stuk indrukwekkender in zijn 405… Geen geasfalteerde weg en elektronica…. Gewoon gaan, grote stenen ontwijken en een handje omhoog tegen de felle zon ;)
@thomas20vt: ja, Sundance heet die film toch, die is ook absoluut schitterend. Andere tijd ook, met dat onverhard. Niet te vergelijken, eigenlijk. Maar als het om pure snelheid gaat…..
@ghengiskhan: Ik vind de run van Walter Röhrl veel imposanter dan die van Loeb.
Röhrl deed het op gravel Loeb op asphalt.
Verder gaat alles goed bij Bentley of moeten wij ons zorgen gaan maken?
@robert110: Vergeet niet dat dit dezelfde mensen zijn die besloten om een GT3 racer te bouwen op basis van de bijna twee en een halve ton wegende Continental GT. Zo gek is een Bentayga racer dan niet.
@robert110:
Bentley staat anders van oudsher bekend om hun zware lomperiken als racewagen, werkte destijds uitstekend:
https://500px.com/photo/181310263/bentley-4-5l-blower-1929-by-marc-catherine

Volledig historisch correct dus, zo’n Bentayga.
Qua formaat kunnen ze de volgende editie van Dakar ook wel met de trucks meedoen…
@joostie: ah joh, gerebatchete Q7 en Audi heeft natuurlijk wel wat mooie dingen op Pikes Peak laten zien in t verleden.
@str8six: o reactie op verkeerde zie ik nu. Handig..
@str8six: Ik zat al te huilen in een hoekje van de kamer…
Het zou mij niks verbazen als dit zo’n wagen wordt als die 208 waarmee Loeb zijn Pikes Peak record mee reed. Gewoon een volledig nieuw racechassis bouwen, dat perfectioneren voor Pikes Peak en er vervolgens een shell in de vorm van een Peugeot 208 eromheen. Maar dan nu dus met de vorm van een Bentayga.
@Edge: precies dit, net zoals nascars die eruit moeten zien als normale straat auto’s terwijl het alleen een omhulsel is
Bij de titel dacht ik gelijk DAKARRR!! Helaas..
Ze zouden ook zomaar een buizenframe kunnen bouwen met daar omheen een Bentayga body.
Ik besteed mijn aandacht wel aan Vanina Ickx in haar Gillet Vertigo 25 year Heritage die ook meedoet aan Pikes Peak, 600 kg, 600 pk :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).