Bernd Schneider wint 24 uur van Spa-Francorchamps

Auteur: , 22 Reacties

En dat, nadat de Duitse coureur dit jaar ook de 24 uur op de Nürburgring, de 24 uur van Dubai en 12 uur van Bathurst won.

Bend Schneider wint 24u van Spa-Francorchamps

De 49-jarige Bernd mag dan al oud zijn voor het vak, hij presteert uitstekend. Vandaag heeft hij samen met collega’s Buhk en Götz de 65e editie van de 24 uur van Spa-Francorchamps gewonnen. Dat deden ze in de Mercedes SLS AMG GT3. Voor dat merk is het de eerste overwinning op dit circuit. In 1964 won Mercedes voor het laatst de Spa, op de oude baan.

Schneider is ook absolute recordkampioen in de DTM. Hij heeft 43 overwinningen op zijn naam staan en reed 59 keer de snelste ronde. Daarmee haalde hij 5 DTM-titels. In 2008 stopte hij met DTM, dit jaar heeft hij zich gefocust op de langeafstandraces, en met succes zo blijkt.

Leuk weetje: Als je zelf ook een SLS AMG GT3 besteld, komt de succesvolle Schneider het motorblok persoonlijk in je auto leggen. Kost maar €446.250. Een zelfde succes is natuurlijk niet gegarandeerd.22 reacties

Zou dan liever een paar rondjes met hem meerijden ipv dat hij aan mijn auto sleutelt maar goed dat probleen om 450K te spenderen aan een auto heb ik niet.
Wat een petje is die Bernd zeg. Zo vernaggel je toch geen SLS?
@alcantara: Bern een petje? Voor jou is het edelachtbare heer Schneider. voor mij en de rest ook trouwens
@cocksdriveaudi: Bernd, (verdraaid klein toetsenbord, excusez)
@cocksdriveaudi: je bedoelt: Herr Oberfeld Weber Schneider?
@alcantara: Als je nou geen gevoel voor auto’s hebt en/of autogerelateerde sporten blijf dan lekker weg hier…
@keesje1987: Als je geen gevoel hebt voor humor blijf je maar lekker weg hier..
@Yeelen: Volgens mij is die opmerking van @alcantara zonder enige vorm van humor geplaatst. Hoe haal jij het dan in je hoofd om dat te suggereren?
@keesje1987: Denk je nu echt dat @alcantara het meent als hij zegt dat Bernd de SLS die bodykit heeft gegeven om op te vallen bij de sjonnies?
-edit: nutteloze bijdrage-
Thanx mr Brown, dit zijn topics waar we wat aan hebben.
Het was zeker de eerste 6 uur een mooie wedstrijd, daarna bleven eigenlijk alleen deze Benz en de Porsche over en werd de rest gedegradeerd tot figurant.
De Blancpain serie is wel wat meer aandacht hier waard maar dat is mijn bescheiden mening. 66 GT3’s gingen er van start, waar vindt je zulke velden nog?
Dan te weten dat er volgend seizoen nog uitbreiding komt in de vorm van de Viper, Corvette C7 en de Bentley en het feest is compleet.
@jrk68: Yep! 25, 26 en 27 juli 2014 staan al rood-omrand in mijn agenda! Beetje suf dat ik er dit jaar niet was! Maar goed, iedereen maakt wel eens fouten.
@Vincegail:
Van jou als Belg en endurance freak had ik wel verwacht dat je daar zou zijn.
Ach, je kan niet alles hebben.
Ik heb hem deels op MotorsTV gevolgd, jammer dat de wedstrijd al vroeg als een nachtkaars uit ging.
@jrk68: Shit happens. De stream op dailymotion (geen Motors TV helaas) was enorm goed dus ik heb me wel vermaakt dit weekend.

Maar volgend jaar in het echt!
@jrk68: ik had de link (van 24hr live op youtube in HD) al op voorhand naar autoblog gestuurd, maar er was niet veel gehoor naar. tja…
Veel beter dan twee jarige grietjes die klaarkomen op een heftige subwoofer!

Oh wacht….
Dit doet er ten minste toe! Beter dan een meid die klaarkomt enzo;)
OK, tijd om te gaan slapen. Ik las ‘Duitse coureur’ en ‘…en de 12 uur van Bratwurst’.
Peace, out!
Die sls is echt lekker
Petje af hoor. Ook 1 van mn favo tracks
Wat een baas!
Is Bernd de broer van Gunther Schneider ? bootsjongen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).