Bernie Ecclestone gooit de Formule 1 in de verkoop

Auteur: , 51 Reacties

TEAB. Koningsklasse van de autosport vol slangen en talenten. Wordt momenteel in de houdgreep genomen door regelgeving. Geen onzinbiedingen aub.

Bernie Ecclestone gooit de Formule 1 in de verkoop

Het hoge woord is eruit bij Bernie Ecclestone. De 84-jarige patron van de Formule 1 zei vandaag op de Camp Beckenbauer-conferentie voor ‘decision makers of sports’ dat er nog dit jaar een nieuwe F1-eigenaar komt. Momenteel heeft investeringsmaatschappij CVC een meerderheidsbelang van 35,5 procent in de F1 en bezit Bernie 5,3 procent van de aandelen. De nieuwe eigenaar zou beide delen willen kopen.

Daarmee rijst de vraag: wie wordt de volgende uitbater van het F1-circus? Bernie claimt dat er drie serieuze gegadigden zijn, maar noemt geen namen. Als we afgaan op Motorsport.com dan is de Amerikaanse miljardair Stephen Ross, eigenaar van de Miami Dolphins, de meest aannemelijke kandidaat. Samen met Qatar Sports Investments zou hij de aandelen willen overnemen en in Azië en de Verenigde Staten willen uitbreiden.51 reacties

Ik bied een Euro Bernie!
Jammer, had gehoopt dat een van z’n dochters het over zouden nemen. Toch wat leuker om tegenaan te kijken dan die grijze dakduif
@rodger: Die zijn ook wel te koop, hoor. Zolang je maar diep genoeg in de buidel tast. ;-)
@rodger: beter de kale poes van Petra dan de grijze duif van Bernie idd. Zie playboy voor nader onderzoek.
Eigenlijk zou er een hobbyist moeten zijn die het koopt. Iemand met een echt race-hart. Beetje jammer dat het nogal aan de prijs is waarschijnlijk.
@lekbak: Hobbyisten en iemand met een racehart heb je niets aan, keiharde zakenmensen moet je hebben om dit circus rendabel te houden! Je kunt alles zeggen van Bernie , maar deze kwaliteiten heeft de beste man absoluut.
Trouwens mocht mijn schoonpapa wel zijn, neem beide dochters wel over ;)
@bofkont: smaak is subjectief, maar in mijn ogen heb je een belabberde smaak. Alleen voor t geld zou ik t doen. Die wijven zijn niet om aan te gluren.
@thijsj: yup jij hebt het door puur voor het geld.
Maar dit aanduwen zou ik niet erg vinden hoor, en van die andere zijn ook wel fijne foto’s
http://m.spitsnieuws.nl/foto-video/2013/03/tamara-ecclestone-in-playboy
@bofkont: Alleen jammer dat je er nu vanuit mag gaan dat er meer races in de VS en op Bahrein/Qatar-achtige circuits komen ten koste van de traditionele circuits.
@bofkont: Rendabel? Met meer races in de VS?
Quatar? Die is al behoorlijk aan het klaplopen met VAG. Knap dat ze er wat in zien..
Nog minder wedstrijden in Europa dus. Vond er toch al maar weinig tot niks meer aan.
Dit zou een lot in de loterij moeten zijn als Sjakie in de chocoladefabriek, maar nee, Bernie moet natuurlijk nog rijker worden dan hij al is, ooo wacht nee, zijn kinderen moeten dat worden.
@ghost: En wat is daar op tegen?
@ghost: Van weggeven en eerlijk zijn is nog nooit iemand rijk geworden.
@bofkont: jawel, degene die het heeft gekregen.
@ghost: lol 😋
@bofkont: tussen niet het achterste van je tong laten zien en iemand een oor aannaaien zit ook nog wel een beetje verschil .. ;)
is het ook mogelijk om een race klasse buiten de FIA te doen? man man man blijft toch niks meer van over…
Nou Jos, dit is je kans! #GoVerstappenGo
Pffft hoe erg is het eigenlijk, dat een of andere zandarabier als hij wil op een zaterdag middag even de F1 kan kopen….
@dutchdriftking: Wat nog erger is dat dit waarschijnlijk ook gaan gebeuren ook. En die mensen hebben totaal geen gezond verstand en alles moet maar groter mooier duurder en sneller. Als dit door gaat gaan we over 5 jaar met starwarsachtige spaceshuttels over de baan.
@clarkson: ik ben bang dat je gelijk hebt. Kan Rutte het niet kopen? Stuk betere investering dan Griekenland…
@dutchdriftking: op een paar Rembrandts
@dutchdriftking: De enige die ik kan verzinnen die het geld en het hart er voor zou hebben zou michael zijn. Helaas zit dat er niet meer in :(
Qatar sports? Doei f1, alles gaat lekker in de zandbak….
Laat die Amerikaan het maar kopen. Het land van de v8 brul motoren! ! Dan ga ik ook weer kijken! Weer tanken geen verplichte bandenwissel geen vleugels die open kunnen voor extra vermogen. Hopelijk weer 2 banden leveranciers. Brede achter vleugel. Weg turbo. Onbeperkt vermogen. Ik ga maar op bed en verder dromen
Waarom is er überhaupt een eigenaar?! Laat Ferrari, Renault en Mercedes de zaak maar kopen dan. En dan de hele zwik weer terug vanachter de decoder, geen races meer in zandbakken en staten van dictators, zoals komend weekend, maar gewoon weer leuke races waar de doorsnee fan voor €100 een mooi weekend kan hebben.
Ga jij Berni even bellen dan @trustmeiamanengineer: met dit top plan!
@mars: ik ben zelfs bereid om tegen een kleine vergoeding Bernie z’n baan over te nemen. Kan ‘ie eindelijk van zijn pensioen gaan genieten, heel ver weg, van alles wat met F1 te maken heeft.
@trustmeiamanengineer: over dat achter de decoder gesproken.
Er komt nieuws aan, goed nieuws. In ieder geval voor klanten van een bepaalde provider in NL… Hele F1 seizoen live, gratis.
Ik hoop dat er iemand komt met een hart voor de sport. Het lijkt me verschrikkelijk als het een nog grotere commeciele bende gaat worden. Als qatar dit gaan kopen willen ze alleen maar geld er uit halen. Doe dit alsjeblieft niet bernie :(
Ik hoorde vandaag dat Renz op zoek is naar een nieuw circus, dus misschien dat die interesse heeft.
Toch blijft het raar, kan je het voetbal ook kopen?
@norge: ja vraag maar aan Blatter
@killbugsfast: haha, inkoppertje ;)
Laat ze hier maar 80 miljoen in steken, als je met dat bedrag uberhaupt mee mag doen
Ik zet mijn geld op de QIA (Qatar Investment Authority) ook al hebben ze de afgelopen weken een pijnlijk periode meegemaakt met hun 17% aandeel in VW. Toen ik jaren geleden in Qatar woonde en werkte speelde dit ook al in de wandelgangen en zijn ze als “proefballon”in het F1 team van Williams gestapt. Bovendien willen ze de F1 ook naar hun land halen, ook in het kader van hun sportsprogramma Qatar Foundation/WK en Olympische Spelen en ze hebben geld als water…
Ik hoop dat die mensen uit Qatar en de VS het gaan worden. Dat er een groot aantal races in Europa geschrapt gaan worden, en deze in Tilke Tempels in Azië en het Midden Oosten verreden gaan worden. Ik hoop ook dat de prijzen van de abonnementen van de decoders flink omhoog gaan, evenals de entreeprijzen. En ik vermoed dat dat ook gaat gebeuren.

En dan dat de teams er en masse uitstappen en een Premier Motor Sport League oprichten. Met races op historisch verantwoorde banen. Gewoon door iedereen te bekijken. En schappelijke entreeprijzen.
Gewoon op marktplaats gooien………. N.O.T.K.
De F1 is als Linsday Lohan, ooit mooi, maar nu geen schim meer van wat het was.
Een consortium dat Briatore naar voren schuift. Klinkt niet eens heel gek…
Ik gok upc/ziggo
@2scan: hahaha, nee. Geloof me, nee.
@awesome: Wacht maar…ooit gehoord van Liberty Global? Eigenaar van UPC…
@2scan: Ja, daar heb ik zeker van gehoord. Sterker nog, ik ken het bedrijf zeer goed.
LG is een kabelbedrijf, geen opkoper van dergelijke activiteiten.
@awesome: Toch heb ik gehoord dat ze voor de zomer bezig waren de rechten over te kopen cvc…zowel van iemand die bij cvc werkte als iemand die bij Liberty werkte
Ik hoop dat als Bernie over twee jaar de pijp uit is men er achter komt dat ik z’n onwettige zoon ben en ik een derde van z’n fortuin erf…

Maar goed, als jullie willen hopen dat F1 weer spannend wordt en weer op echte circuits gaat rijden en weer het summum van autosport wordt en ga zo maar verder dan vind ik dat nobel van jullie…
@Rick-dos: check eens met uw lieve moeders devrouw..
@nord: Als jij een ouija bord voor mij kan regelen dan wil ik het wel bij mijn moeder nachecken…
@Rick-dos: oh.. :) dat gaat niet werken. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).