Betaal 90 mille voor een Testarossa met 2.9 motor

Auteur: , 45 Reacties

Kom je toch 2.000 cc te kort? Gelukkig heeft deze auto twee verrassingen in de aanbieding!

Afgelopen week passeerden een hoop Ferrari’s de revue. Twaalfcilinder raspaarden met een open dak. Ondanks de behoorlijke populariteit van de Testarossa destijds, was het opvallend dat er geen cabriolet versie van was. Slechts eentje is er gebouwd, speciaal voor Gianni Agnelli, de grote baas van Fiat.

Wat we ook nooit hebben gezien is een Testarossa voor vier personen. Alle Testarossa’s zijn strikt tweezitters. Maar wat moet je doen als je heel erg graag de looks wil van een Testarossa, maar wél met vier man op stap wil kunnen gaan?

Ferrari Testarossa

Dan is er nu een oplossing. De vraag is namelijk al eens eerder gesteld. Destijds was het bij Ferrari niet mogelijk, dus dan moet je zelf aan de slag gaan. Gelukkig had Ferrari in die periode wel een vierzits coupé in het gamma in de vorm van de Mondial.

Ferrari Mondial '85

Wat ze hebben gedaan is eigenlijk heel erg logisch: pak een Mondial en pas hem dermate aan dat het lijkt op een Testarossa. Dat is precies wat er met deze auto gebeurd is. Of je het resultaat fraai vindt of niet, het is in elk geval heel erg origineel. Daarbij is er ook duidelijk veel tijd in gestoken, alhoewel die badges niet hadden gehoeven.

Ferrari Mondirossa - Testadial

Het enige nadeeltje is dat het een Mondial is en blijft. Ondanks de V12 badge (die van een Mercedes S-Klasse afkomstig lijkt te zijn), huist er een 2.9 achtcilinder onder de motorkap. Deze leverde toen ‘ie nieuw was 240 pk, dus je komt 150 Cavalino’s tekort ten opzichte van de auto die je aan het imiteren bent. Kopen? Dat is mogelijk, maar je moet wel 90 mille meenemen, alhoewel bieden van 80.000 euro mogelijk is. Let wel: het is een echte Ferrari, géén Pontiac Fiero. De advertentie check je hier.

Met dank aan Robbert voor de tip!45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Voor dat geld heb je bijna een echte, bizar.
Vergeten we nu zomaar de legendarische Straman Testerossa spiders?
@beemerjoost: Die zijn niet door Ferrari gebouwd, de Agnelli-versie wel.
Fiero,s zijn iig nog van redelijke kwaliteit ..
@lincoln: je bedoelt : als ze niet in brand vlogen of een kokende motor hadden ?
@seicilindri: de Ferrari of Fiero?
@pielemuis: de Fiero
Het is best wat vakwerk, maar het resultaat blijft een beetje zielig .
Oei… neem dan gewoon een Ferrari 400i en gooi er 40k tegenaan om hem helemaal op te knappen. Maar dan heb je inderdaad geen Ferrari -the Fast and the Furious-stijl.
@michaelknight: Oh, om nog eens een 412 te bezitten. Zo understated, zo fraai.
@vaakbenjetebang: ik koos voor de vrijwel identieke 400GT , dan heb je ook nog 6 dubbele gorgelende Webers voor extra beleving .
@seicilindri: Ja, dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Tot je het zaakje moet gaan afstellen. Word nog wel eens zwetend wakker bij de herinnering aan de Sei-met-Busso-op-carburateurs. 6 enkele… allemachtig.
@vaakbenjetebang: Nee joh, geinige uitdaging. Ding loopt nu als een zonnetje. Nu met de 308GT4 bezig . Ik zou bijna willen zeggen : vaak ben je te bang ….
@seicilindri: Kijk eens aan, bezig met mijn favoriete Ferrari! Nog bijna dagelijks sla ik mezelf voor de kop dat ik anno 2008-ish de kans heb laten lopen om mijn gedroomde 308GT4 te kopen. Een donkerblauwe, met zo’n middenbruin interieur. Destijds waren ze niet zo gek duur. Stom genoeg heb ik toen een dagje te lang getalmd en weg was de kans. Nu kosten ze zomaar 2, 3 keer zo veel. Ach ja, gemiste kansen…

Zo’n Busso op carbs goed krijgen is natuurlijk wel leuk om te doen, dat ben ik met je eens. Je moet alleen wel geduld hebben, en daar sta ik niet echt bekend om.
@vaakbenjetebang: Ja dat soort aankoopfouten heb ik ook gemaakt en blauw staat er geweldig op. Rood vind ik niks. Maar gelukkig heb ik ook vaak wel doorgezet. Dit is het resultaat https://m.youtube.com/watch?v=645xVvBJWaw. Zo’n Busso is ook een geweldig stuk machinerie. Ik had er een in mijn 75 en recentelijker in de 166 maar dat was uiteraad ook electronisch.
@seicilindri: Veel toffe voertuigen in de video! De Gordini alleen al maakt me blij. Het is overigens niet vaak dat je een giallo 308GT4 ziet, het is even wennen maar het staat wonderwel goed!
@vaakbenjetebang: Dank je wel. Ik word van te veel auto’s blij, vandaar dat het ook zo uit de hand is gelopen….
@vaakbenjetebang: middenbruin? Middenbruin? Ik word een beetje bruin in ’t midden van dit design! 🙁
Ik vind een Pontiac Fiero mooier. Wat is dit een pauperbak en dan 90K………… ik heb even een wegtrekker
“Achterin zitten”

Yeah right, alleen als je been benen hebt..
@ghost: nou is een been met benen sowieso al gek, dus dan achterin zitten is dan ook wel een aparte beleving.
@rhellema: mss bedoelt ie dat je benen hebt die op been lijken? 🤔
Het eind resultaat;
Roeien met de riemen die je hebt..
Wat een gedrocht. Lijkt op stoelhoezen voor en enkel plek voor kinderen zonder benen achter. Absoluut het geld waard wat er voor gevraagd wordt…
Owww neeeee!
Vergane glorie, dus laat maar
Heel erg triest dit
Why?
In mijn beleving de erg fraaie, door Bertone getekende, 308 GT4, speciaal voor Italië 208 GT4!
@agnelli: je bedoelt Gandini in dienst van Bertone . Voor de rest ben ik het helemaal met je eens en heb er daarom ook 1 in mijn collectie
Zonde van die mondial …

De advertentie is van een particulier met verzameling. De andere auto’s op de foto’s zijn dus ook van de beste man?
Staat best leuk ander spul tussen moet ik zeggen … misschien een leuke ‘Autoblog op de koffie’ item?
@verplicht: een ‘bijzondere’ smaak. Een Camargue, een Bentley met zes koplampen, een SM uit de VS. Een Lagonda met vinyl dak. Pfoe.
De Mondial is met afstand de minst populaire en waardevolle Mondial. Als je voor een Mondial gaat wil je sowieso de Mondial T en niet deze 2.9. Dus van de ongewilde Mondial is dit de meest ongewilde versie die je voor 30 – 35 k koopt. De body kit die niet weet of het een Testa Rossa of een 288GTO wil voorstellen verminderd die waarde nog eens extra. Als je dan 80-90 K durft te vragen ben je moedig. Als je er dat voor uit wil geven ben je ronduit dom en erger nog : heb je ook nog eens geen ( goede) smaak…..
@seicilindri: edit de Mondial is de minst waardevolle Ferrari
@seicilindri: Geen smaak hebben bestaat niet. Of het een goede of slechte is ook niet want dat is persoonsafhankelijk…iets wat jij slechte smaak vindt kan een ander goede smaak vinden. Jij en niemand bepaalt dat.
@skinny058: je hebt gelijk, wansmaak is ook smaak. Als je als individu denkt een Pininfarina ontwerp te kunnen verbeteren moet je van goede huize komen. Gezien de reacties hier op het forum is dat niet het geval. Als je vervolgens dan ook nog denkt dat hij 2 tot 3 x zoveel oplevert als een originele ben je een rasoptimist. Juist in Ferrari kringen wordt originaliteit enorm belangrijk gevonden. Dat krijg je als je een indivuduele “smaak” wilt verkopen.
@seicilindri: ach je kan nog altijd zeggen da ’t een heuse Ferrari One-off is hè. Schiet ie zomaar in prijs omhoog. 😊
Ik vind het zeer gaaf project!
Testarotzooi
Koop ik wel een mooie en originele vierzits Ferrari, met V12 voorin, de 456GT. Houd ik nog geld over, met een beetje mazzel, voor de autovakantie.
De verhoudingen zijn niet zoals bij de echte…
@daniel1975: joh? Serieus?? 😂 🤣 Sorry. Maar je maakt een goed en duidelijk punt.
@drdre1: haha, ik bedoelde meer dat alle TestaRossa looks mislukken en het geeft aan hoe lastig het is die vorm mooi te maken, want alleen de TestaRossa en 512 TR waren geslaagd.
@daniel1975: helemaal mee eens. Oh en mss ook de foute Koenig-uitvoeringen, maar die tellen eigenlijk niet.
Ik geloof dat de Duitse firma Zender in de jaren’90 zulke ombouwprofielen aanboden voor de Mondial.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).