Betaal een fortuin voor deze aangepakte Cullinan

Auteur: , 23 Reacties

Dit exemplaar is niet meer helemaal origineel.

‘Over smaak valt niet te twisten’ en ‘wansmaak is ook smaak’, twee dingen die snel bij je opkomen bij sommige modellen uit het inventaris van Hollmann International. Daarmee bedoelen we niks gemeens tegen die dealer verder, als zij dergelijke producten aan de man kunnen krijgen, vooral blijven doen. Het is voor ons echter een gratis kijkje in de wereld waar geld geen rol speelt en men dat graag wil laten zien. We willen niet een directe link leggen met een zekere balsport, we zorgen er alleen suggestief voor dat je die gedachtes zelf ook krijgt. Geloof je ons niet? Dan presenteren wij de Mansory Rolls-Royce Cullinan Billionaire voor een prikkie.

Altijd beginnen met het positieve, dat schijnt te helpen. Here goes: je kan een Rolls-Royce Cullinan uitrusten met alleen een motorkap van aluminium, die abrupt stopt bij de A-stijl en het ziet er absoluut niet uit. Dat is bij deze Mansory anders, de hele kleurstelling is zwart met aluminium over de hele ‘bovenste helft’ van de auto. Dat ziet er stiekem gewoon erg goed uit. Statig, Rolls-Royce-achtig: moeten meer mensen doen.

Cullinan te koop

Ook het interieur is niet verkeerd. Wit en zwart, lekker neutraal. Er is ook niet bepaald bespaard op opties, dus je hebt alles. De favoriete touch moet wel de starliner-dakhemel zijn, die ook kan veranderen in een panoramadak. En als laatste positieve noot: er is tot op zekere hoogte bespaard op dat achterlijke carbon met graniet-achtige look. Hebben we ook wel eens anders gezien op dit type auto.

Starliner

Is dit dan de mooiste Cullinan? Absoluut niet. De Rolls-Royce SUV krijgt al een dikke bak kritiek over zich heen wat betreft design (onze mening daarover laten we even buiten beschouwing) en de Mansory-behandeling maakt het niet bepaald minder omstreden. Een enorme bodykit die de auto optisch verlaagt, met toch wel splitters en delen in dat stomme carbon. Een enorme spoiler en zelfs zo’n kleine lip onderaan de achterruit maken het niet echt beter. Voor de kleurstelling is gekozen voor zwart/aluminium, wat zoals gezegd niet verkeerd is, mits je parelmoer-effect of metallic lak gebruikt voor het zwart. Met deze matzwarte finish gaat de auto er ook niet bepaald op vooruit namelijk. Om het uiterst subtiel af te maken staat de auto op 24-inch velgen met een hoop spaken.

Velgen

Het ergste van alles? De prijs van 648.500 euro is voor iedereen die deze auto net zo wanstaltig vinden veel te veel geld. Voor mensen die zulke bedragen elke dag op hun bankrekening binnenkrijgen is dit het summum. Dat is waarom Mansory bestaansrecht heeft. Helaas.23 reacties

Héél stiekem vind ik dit best wel dik.
@3rotorboi: scheelt dat t origineel ook pijn doet aan de ogen. Met deze uitvoering valt dat net iets minder op.
@3rotorboi: zeker, super gaaf👍
“Wansmaak” hergedefinieerd. Alweer.
Teiltje!
Grote grutten
Die dakspoiler snap ik nog wel, maar dat spoilerlipje op de kofferbakklep heeft toch helemaal geen nut?
@thomcarspotter: en het nut van een sterrenhemel en 24 inch velgen snap jij wel?
Zulke tegeltjes wil ik ook in mijn badkamer.
De velgen staan wel ok. De rest is zonde, vooral de belabberde afwerking van het interieur.
Mis de rupsbanden
Staat ‘m niet, en dan heb ik vooral over de uitlaten. Te schreeuwerig. Nu lijkt het alsof de auto 800 pk heeft. Doe mij maar zoiets
Image upload
Wel mooi dat je door het dakraam het roestige golfplaten dak ziet van de hal waar hij staat.
@janjansen: is géén golfplaat maar een warmdak trapezium profiel die voorzien is van een coating.
Deze heb ik zien staan in Genève. Super bruut. Als ik ooit terminaal ben verkoop ik alles wat heb en dan doe ik een aanbetaling. Meer niet.
Vreemd genoeg kan ik een Cullinan beter hebben dan een Bentayga. Misschien omdat die eerste niet eens bijzonder veel afwijkt van een Phantom.

Minder vreemd is dat ik geen enkel, maar dan ook geen enkel product dat de showroom van Mansory ooit heeft verlaten kan waarderen. Wat een wanstaltige smaak hebben die lui. Ik roep dan ook iedereen op mijn voorbeeld te volgen en een mailtje te sturen naar die toko met de vraag of ze asjeblieft willen stoppen met auto’s te verneuken. Ja dat heb ik serieus gedaan 😋 Helaas nooit antwoord op gekregen.
@gulli: heb je dat serieus gedaan? Lol. Ik denk dat zolang er mensen 7 ton betalen voor die hokken ze door blijven gaan ermee.
@gulli: ze zullen vast nogsteeds wakker liggen van jouw mailtje… pestkop!
Dan kan ik mijn geld wel wat beter uitgeven dan aan dit
Niet zo verkeerd
Zitten goede elementen tussen het ontwerp, op z’n minst dat dit het oog een beetje van het wanstaltige van het originele design af lokt. Ik zou de velgen in 21” nemen, spoiler weg en die uitlaten een stuk subtieler… kunnen ze vast regelen daar. Benieuwd hoe ze hun doelgroep bereiken daar, ik ben het zeker niet.
ik ga het gewoon zeggen …

*slik*

Ik vind hem mooi!
Als je had gezegd dat het van de bespoke afdeling van RR zelf kwam, had ik het ook geloofd.
Zou zo de Black Badge versie kunnen zijn. Vergelijk de Wraith Black Badge.
Als je het vergelijkt met de gedrochten van Mansory dan valt het wel mee…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).