Bevestigd: Norris en Sainz hoeven niet te vertrekken

Auteur: , 31 Reacties

U mag blijven.

Sainz en Norris

Na de hele stoelendans in de F1, waar bijna alle teams ineens één of twee andere bestuurders in hun auto’s hebben, is het dit jaar weer tijd voor minimale verandering. Althans, zo lijkt het. Door de nieuwe circuits moet er ook iets nagenoeg hetzelfde blijven. Anyway, door de hectiek vorig jaar, in combinatie met het vertrekken van Alonso, rijdt McLaren nu met Lando Norris en Carlos Sainz, twee jonge coureurs.

Voor McLaren-fans is er goed nieuws: dit blijft ook zo. Norris en Sainz hebben zich officieel een extra jaartje verzekerd bij McLaren. In seizoen 2020 rijden de twee coureurs bij de Engelse renstal. Dat laten zowel de F1 als Lando Norris zelf weten.

Sainz en Norris staan respectievelijk op plek 7 en 8 in het klassement van de F1. Dat is netjes, vergeleken met hoe McLaren het deed in de vorige seizoenen. Never change a winning team, toch? Nou wint McLaren nog niet precies, maar je moet ergens beginnen.31 reacties

Blij dit te horen! Erg goed nieuws ! Ik begin steeds meer van Lando te worden.
@gertjan2012: heeft hij je op afbetaling gekocht?
@hiostu: Waarschijnlijk private lease… Met optie tot overname aan het einde van het contract…
@hiostu: haha zeker. Wel fijn dat autoblog die edit knop heeft, zodat ik het woordje “fan” gelukkig later nog kon toevoegen. Anders had het er wel een beetje raar uitgezien.
@gertjan2012: eens! En een beetje continuïteit is ook wel prettig voor McLaren.
Nu Williams er nog bovenop helpen en het word weer wat mooier allemaal.
Cool! Totaal onverwachts zou McLaren wel eens een beetje een verrassing kunnen worden dit seizoen.. ik gun het de mannen van harte dat ze in Woking het tempo weer vinden om mee te knokken in de drukke middenmoot.
#ByeAlonso
Beide goede coureurs, zal een verademing zijn voor het team na al dat gezeik van Alonso.
Na jaren van sappelen zit er eindelijk weer een positieve ‘vibe’ in McLaren. Alleen al voor de Formule 1 zelf is het goed als dit topteam van weleer opnieuw de aansluiting met de huidige top 3 weet te maken.
@rrrobert: De vraag is in hoeverre de positieve stappen iets met het beleid te maken hebben of meer het gevolg zijn van een toevalligheid. Pat Fry heeft deze auto ontworpen en die is per toeval bij Mclaren gekomen omdat Matt Morris vertrok (omdat die niet met James Key wil samenwerken, ruzie uit Saubertijd enzo).
Seidl lijkt een goede, maar waarom is er nu pas iemand aangetrokken om dat deel van het beleid voor zijn rekening te nemen? En waarom hadden ze iemand als Seidl nodig om ze te vertellen dat er toch echt een eigen windtunnel voor elkaar moest zijn, waar ze nu twee jaar aan gaan werken?
Terecht. Prima rijdersduo voor een team dat zich weer terug aan het knokken is. Voor Norris is een uitstekende coureur van nog maar 19 jaar oud. Gaan ze nog lang plezier aan beleven.
@viezefreddyw: als hij heel goed is dan zullen ze er niet heel erg lang plezier van gaan hebben verwacht ik. Norris staat toch onder contract bij Mercedes? Dus zodra hij laat zien dat hij heel goed is zal hij misschien wel Bottas gaan vervangen.
@hiostu: Ja is hij van Mercedes joh? Dat wist ik niet. Mercedes heeft dan een mooi clubje met talenten.
@viezefreddyw: sorry, ik ben in de war met Russel die onderdeel is van mercedes jeugdteam. Norris is gewoon onder contract bij McLaren.
@hiostu: Ik dacht het ook al ja. Prima gozer voor McLaren.
@hiostu: Sowieso zien we dan eerst Ocon naar Mercedes gaan.
@sketcher: Er wordt zelfs al gezegd dat hij volgend jaar gewoon in de Mercedes zit. Kennelijk was er ook al een deal met Renault voor dit jaar, maar koos Renault uiteindelijk toch voor Ricciardo.
Terecht. Goed duo waar ze nog wel even mee kunnen doorontwikkelen.
‘Not so happy about Carlos still being around, but you can’t win them all’
Is dat grappig bedoeld of serieus? In het eerste geval zou ik eigenlijk een smiley verwachten? Die staat er niet…
@mark383: dat viel mij inderdaad ook op. Ik volg ze niet, maar in dit geval hoop ik dat een smiley ontbreekt.
@mark383: in de video grappen ze er over
@mark383: kijk de bijbehorende video… dit is uiteraard ‘banter’z
@mark383: Norris is heel erg van de grapjes, die moet je op de social media niet te serieus nemen wat dat betreft!
Als die 2 Monopoly spelen. Zou Sainz dan ook vragen waar de nor is?
Mclaren is goed bezig. Hoop voor ze dat die motorwissel met Williams doorgaat. Een Mercedes blok zal ongetwijfeld weer een extra boost geven 👊
@bluebird: of niet. Kan ook zijn dat het chassis dan weer aangepast moet worden en dat het weer van voren af aan begint met de ellende…
Mooi, ik vind dat beide coureurs het goed doen, ook al blijft het soms onopgemerkt door de TV-regie. Het zou geweldig zijn als McLaren zoch weer echt met de top kon gaan meten, en des te mooier als deze jongens daar dan nog deel van uit zouden maken.
Me broeder Norris. Hij is een lieve knul van 19 jaar oud en probeert zo zijn best te doen en het lukt ook nog is. Goeie gozer.
Kijk mooi nieuws. Zorgt voor rust binnen het team zodat ze zich op voorruitgang kunnen focussen. Benieuwd of ze het nog redden om boven Renault te eindigen…
@dutchdriftking: ze staan al 20 punten boven die gele theepotten. Nu nog vasthouden dat tempo en het komt wel goed 😊
Alonso, hoe goed hij ook is, was volgens mij ook een bron van veel onrust en negativiteit in het team. Goed te zien dat ze met deze rijders vooruitgang boeken. Beide doen het prima en hoop dat ze het goed blijven doen en het Renault moeilijk blijven maken.
Goede keuze lijkt me. De mannen doen het goed met het materieel dat ze hebben en voor de doorontwikkeling van de auto is die continuïteit wel zo prettig denk ik. De mannen gaan onderling ook prima samen door een deur volgens mij, wel zo prettig voor de werksfeer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).