Porsche 911 Targa 4S Exclusive Edition is een NL-primeur

Auteur: , 21 Reacties

Jup, weer een actiemodelletje, maar wel een heel lekkere. En het is een heuse primeur voor 's lands autobeurs. Of heb je liever een Opel Adam S Rocks?

De Porsche 911 Targa bestaat 50 jaar en dat moet gevierd. Dat doet Porsche met een heerlijke 911 Targa 4S in de kleur ‘Gulfblauw’, zoals je die vroeger ook op je 911 Targa kon krijgen, en 20-inch velgen met het klassieke Fuchs-ontwerp. En omdat de meeste mensen hun auto niet in de woonkamer kwijt kunnen, krijg je er nog een fotoboek over de auto en het productieproces bij. In het interieur plaatst Porsche Exclusive -daar wordt deze special in elkaar geschroefd- adaptieve sportstoelen, bekleed met zwart leder en een stofje gebasseerd op de bekleding van 911’jes uit de jaren ’60. Verder hoef je ook de sportuitlaat en het Sport Chrono Pakket Plus niet meer aan te vinken, da’s allemaal standaard. Voor keramische remmen, een Burmester-audiosysteem en de Powerkit die het vermogen van 400 naar 430 pk opkrikt moet wel worden bijbetaald.

Slechts 15 exemplaren worden er gebouwd van de 911 Targa 4S Exclusive Edition, maar het goede nieuws is dat deze allemaal voor de Nederlandse markt bestemd zijn. Voor de lieve som van 223.230 euro zet je zo’n speciale Targa met PDK-bak voor de deur. Wil je zelf schakelen, dan mag je 229.500 euro in een koffertje naar je Porsche-dealer brengen. Om even de Hollander uit te hangen: deze special edition is 65 ruggen duurder dan een ‘gewone’ 911 Targa 4S…21 reacties

€65.000 meer dan een “gewone” Targa 4S is wel erg veel…
@Traxxas:
Zeker als.je bedenkt dat er nog minimaal 295 andere “special” (lees uitmelk) editions van de 991 zullen volgen….

Dus, well played Porsche….
Echt een mooie auto maar voor 65 ruggen extra… Dan stel ik wel gewoon een standaard samen die ik daarna wrap in deze keur.
@mrrallycross: Inderdaad, gewoon een Targa GTS (inclusief 430 pk goodies etc.) en dan een leuke wrap laten vouwen.
Lekker kleur
@filip696: neem aan dat het “lekkerre kleur” is
@power369: lekkere
Moet eerlijk zeggen dat ik er niet kapot van ben. Er zijn genoeg stijlvollere kleuren en ook als je hem lekker sportief wil kan ik wel wat mooiers verzinnen. Zoals die rode GTS van gisteren.
Ik ga voor de Opel Adam S Rocks, absoluut!
Like !!
Wauw! Lekkere kleur! Eens wat anders dan al dat zwart/grijs/wit!
Doe mij maar een mooie sport classic, als je toch absurt veel geld aan een 911 moet uitgeven, doe het dan goed
Ziet er leuk uit hoor maar het is weer zo’n slappe special edition die vooral special is door de prijs. Komop man een ander kleurtje, andere velgen, een fotoboek en wat opties die gewoon op de optielijst staan. Wat hebben we toch weer een geweldige primeur hier in Nederland.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
“Voor keramische remmen, een Burmester-audiosysteem en de Powerkit die het vermogen van 400 naar 430 pk opkrikt moet wel worden bijbetaald”

Dat is minder.Voor de rest echtwel een auto die ik een dagje zou willen lenen:-)
Wouw! Mooie bak!
Doe maar een rode Targa GTS en wat wisselgeld over aub.
Ik vind hem werkelijk wonderschoon, maar bij dat prijsverschil zou ik voor de Targa GTS gaan!
Kek ding. Alleen die Fuchs wielen hadden wat meer ‘fuchs’ kunnen zijn… Er zijn betere retro 20 inch fuchsen te krijgen.
Das wel heeeel veel extra, maar het is wel een heel gaaf ding. De kleur, de velgen, helemaal top!!
Ik vind hem echt mooi. Maar voor die 65k meer zou ik hem zoals hier al een paar keer gezegd Is laten staan en een. Gewone nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).