Bitter plant terugkeer met Corvette Shooting Brake

Auteur: , 14 Reacties

Dat belooft wat, jongens.

Bitter plant terugkeer met Corvette Shooting Brake

De geschiedenis van “autofabrikant” Bitter is op zijn zachtst gezegd turbulent. In de jaren ’70 kwam het merk onder leiding van voormalig racecoureur Erich Bitter ter wereld, om vervolgens een kleine twee decennia lang auto’s van andere merken van nieuw plaatwerk te voorzien. Bitter Cars, dat tegenwoordig door het leven gaat als Bitter Automotive, heeft zich nagenoeg enkel beziggehouden met auto’s van GM en ook ditmaal moet een wagen van het Amerikaanse concern eraan geloven.

Bitter Automotive werkt naar eigen zeggen aan een shooting brake-conversie voor de Chevrolet Corvette C7. Daarmee gaat het bedrijf in zekere zin terug naar zijn wortels. 45 jaar geleden kwam Bitter Cars namelijk met de Bitter CD, een shooting brake op basis van de Opel Diplomat. Destijds kreeg de Opel een dikke V8 van Chevrolet, maar nu hoeft Bitter niets van dat alles te doen. De auto heeft immers al een krachtige achtcilinder in het vooronder. Later kwam het merk met de zeer gave Bitter SC, een bijzondere klassieker op basis van de Opel Senator. Hierover schreven wij zelfs een heuse special!

Hoewel Bitter naar eigen zeggen mikt op een terugkeer, is de hoeveelheid informatie momenteel nog zeer beperkt. De koetsenbouwer heeft vooralsnog geen technische specificaties onthuld en ook echte foto’s hebben we nog niet te zien gekregen. We moeten het voorlopig even doen met een tweetal digitale schetsen die, om heel eerlijk te zijn, ook niet heel veel weggeven. Bitter heeft echter nog voldoende tijd om ons te overtuigen, want de onthulling staat pas gepland voor de Geneva International Motor Show van 2020. Dat gezegd hebbende, in het verleden hebben ze ook drie jaar op rij hetzelfde studiemodel van de CD II meegenomen naar die beurs, dus heel veel zegt dat niet. Wel beweert Bitter dat er twintig exemplaren geproduceerd moeten worden en er al twee zijn besteld. Het moet de eerste auto van het merk worden sinds de Bitter Vero, die we in 2011 te zien kregen.

Bitter plant terugkeer met Corvette Shooting Brake14 reacties

Ziet er mooi uit. Jammer dat er zo weinig Z3 coupe achtigen gebouwd worden. Imho toch een van de mooiste creaties zijn dat.
komen ze een beetje laat mee. Deze generatie Corvette loopt al op z’n laatste benen en voor degene die geïnteresseerd zijn in een shooting brake kunnen al jarenlang aankloppen bij Callaway
Ze hebben bespaard op een Class-A surface modeler zo te zien. Dat gaan we terugzien in de kwaliteit van de panelen :)
Tsja….Callaway doet deze conversie al en daar kan je ook meteen je hele motor en onderstel onder handen laten nemen als je dat wilt. Denk dat er weinig van deze creaties verkocht zullen worden…hoe bitter dat ook mag klinken.
Het ziet er best geinig uit, maar je wilt natuurlijk nog steeds niet achterin zitten!
@dutchdriftking: nee ik zit ook het liefst achter het stuur
Ik ben een fan van Bitter (mede omdat we een SC Coupe in de familie hebben), maar het is en blijft toch een merk die een hoop mooie concepts gemaakt heeft wel uiteindelijk niet het productiestatium heeft bereikt. Ben benieuwd of dit daadwerkelijk gaat worden. Een concept in pas 2020 op basis van een Corvette welke bijna met pensioen gaat klinkt mij weer niet heel veelbelovend. Maar die oude Erich Bitter blijft het toch proberen.
@chris87: *welke, * gebouwd
@chris87: Momenteel “maken” ze Adams, Mokka’s en Insignia’s.

“Maken”, in de zin van: beetje aankleden, ander logo opplakken en verkopen. Ik weet niet of we er nog veel van moeten verwachten…
@esprit_de_flandre:
Nooit geweten dat ze nog actief waren…
Dacht dat het na die Holden re-badge opgedoekt was.
Wel grappig dat ze nog steeds ‘bestaan’.
Wanneer zou die op gta uit komen? Kan ik hem lekker tunen.
@eirmakk: who cares
Noem mij azijnpisser, maar ik zie hier een poorman’s Ferrari FF/GTC4LUSSO. De vette is sowieso haar identiteit kwijt. Ze wil te veel op iets lijken wat er al is. Als een prachtmerk als Bitter hier dan op doorspeelt is dat natuurlijk zonde.
@alphadelta: Dat is juist wat Bitter altijd gemaakt heeft: poormans Ferrari 4-zitters maken. Wat dat betreft dus prima, maar dit lijkt teveel op een Corvette.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).