Bizar: deze perperdure auto’s staan zomaar te vergaan

Auteur: , 40 Reacties

Op de 'parkeerplaats van tirannen' sterven dikbolides een langzame dood.

Bentley-Planten

Dit sneue tafereel speelt zich niet af in de stoffige zandbak, waar dure auto’s wel eens vaker worden achtergelaten, maar in het lommerrijke Chinese Chengdu. Zo’n 200 auto’s staan hier zielloos verlaten en overwoekerd door de lokale flora te wachten op een beslissing van de overheid over wat er met hen moet gaan gebeuren.

Chinese-planten

Zoals te zien is op de foto’s van ifeng news staan er tussen de auto’s ook dure bakken zoals twee vrij recente Bentley’s, een Audi, Land Rovers en een handjevol Mercedes. De twee vrij recente Bentley’s hebben beide een prijs van ongeveer drie miljoen Chinese Ekker-男人, volgens de huidige wisselkoers een kleine vier ton in onze welbekende valuta. Wat is het verhaal achter deze auto’s, die door de plaatselijke bevolking aangeduid worden als zombie-cars?

Land-Rover-Planten

Het meerendeel van de auto’s is direct dan wel indirect betrokken bij criminele activiteiten, waardoor de eigenaren ze niet kunnen claimen. Je kent het wel, je hebt weer eens een lijk achter in de kofferbak liggen en je parkeert heel even snel verkeerd voor die koffiebar omdat je zin hebt in een cronut en toch zo weer buiten staat. Zul je altijd zien, wordt nét op dat moment je auto afgesleept door de autoriteiten. Iedereen heeft wel eens zo’n dag. Sommige auto’s zijn ook achtergelaten op het terrein omdat de eigenaren niet over het juiste papierwerk beschikten.

Mercedes-GL-planten

De lokale partijbonzen zitten flink in hun maag met stalen zombie’s. Een klein deel is goedgekeurd om geveild te worden, maar dat proces gaat kennelijk zo langzaam dat de de eclectische verzameling ondertussen gestaag door blijft groeien. Net als de planten die eromheen staan, overigens.

Bedankt Nick voor de tip!40 reacties

Ik heb nog een hele grote lege oprit, daar mogen ze nog wel een aantal parkeren, mits ik er gebruik van mag maken natuurlijk ;)
Van Land Rover naar Plant Erover
@volvologisch: wie had dat gedacht…
Misschien is het geen normale gedachte voor een veertiger..

Maar iets aan dit soort ‘parkeerplaatsen’ doet mij een ‘heist’ willen organiseren. Des nachts de mooiste exemplaren op een vrachtwagen laden, exporteren, opknappen en weer laten gebruiken.
@martinus: klinkt als een plan.
@poulehh: Wie heeft er een flinke boot om ze in te vervoeren?
@poulehh:
Ja als een heel SLECHT plan.

Of je moet dol zijn op iedere dag lauwe bami met rat of kakkerlak en als hobby het aloude gootscheiten beoefenen of zeepjesrapen
@martinus:
Meuk dat gelinkt is aan criminele activiteiten weghalen van terrein dat door de Chinese overheid wordt ‘beheerd’, dat dan het land uit smokkelen, vervolgens voor meer dan de restwaarde opknappen en het nooit op een kenteken kunnen krijgen.

Jup, dat klinkt als een uitmuntend plan. Hou ons op de hoogte, dit is materiaal voor uitstekende tragi-komedie!
@Rob: Discovery heeft daar een leuk programma over toch? “Locked up abroad” haha
@archiebald: daar spelen naïeve mensen toch een hoofdrol in?
“Kwabe bood aan om 2 tassen voor me te kopen om mijn spullen te vervoeren”….
@archiebald: dat programma wordt bij ons uitgezonden op national geographic
Niemand durft ze hier weg te nakken.
Nou, ik wil ze best van die last in hij maag afhelpen hoor….
Wat is dit voor horror scene..
Doe mij er maar een paar, als ze daar toch niet nodig zijn :D
Ongelofelijk dat het bestaat, geen omkijken meer hebben naar een Bentley o.i.d. Hier droomt 9/10 mensen van!!? (Uitzonderingen daar gelaten ;-))
Bijna zo erg als die F40 van Uday Hussein die in de zandbak staat te verbranden.
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/Ferrari-F40-Uday-Hussein-2.jpg
@cossiekiller: bijna? Een f40 ‘levend’ laten verbranden vindt ik ik miss wel net zo erg als poging tot doodslag op een kind, foei gekke sultan!
Kan je niet gewoon die auto’s weghalen zonder dat ze het merken, dan heb je voor weinig een bentley. Zie dit ook vaak in Dubai.
@mrrallycross: Gepakt worden met gestolen waar. Goed idee in landen zoals China en VAE.
Misschien moet BVA ze ophalen. Ze hebben ook een veiling lopen van op Aruba (volgens mij) in beslag genomen auto’s. Kunnen deze moeiteloos bij.
De barn finds van de toekomst. Niet in een schuurtje bij een boer in Europa maar in de zandbak in het Oosten of een bos in China…
Die mogen ze wel aan mij geven
Is het misschien handig om de auto’s op een parkeerterrein (of iig een betonnen ondergrond) te zetten ipv ze in een bos te plempen? Als je er überhaupt nog wat voor wil krijgen bij een veiling lijkt het me prettig als het hout op je dashboard daar niet zelf naartoe is gekropen.
@Gulli: “als het hout op je dashboard daar niet zelf naartoe is gekropen.”

Ik verslikte me bijna in mijn koffie :) (ga dan maar uitleggen aan je collega’s wat er zo grappig is)
@jaapiyo geen bedankje voor de tip?!?
@pinut187: Jawel heur, was ‘m even vergeten my bad. Maar bedankt voor de tip en blijf ze vooral sturen!
@pinut187: bedankt voor de tip!
Beslissing van de overheid lijkt mij vrij duidelijk: gewoon weg laten rotten. Kost geen geld. En wat maakt het nu helemaal uit, is toch maar ordinaire meuk van criminelen… Kun je ze wel netjes opslaan en veilen (zoals in Nederland), maar ik heb het idee dat dat meer kost dan het oplevert….
Doe mij er maar een.
@martinus, wie zegt dat dat niet dagelijks gebeurd? (Hier blijkbaar niet)

Het is verder net zo zonde als een derde van je eten weggooien of een HSL aanleggen en een stel Fyra’s bestellen zonder enige kwaliteitscontrole of exitstrategie tijdens het bouwen.
En ook niemand die daar denkt, ‘Goh laten we ze eens in een loods zetten dan rotten ze tenminste niet weg voordat ze geveild worden’ 🙈
Ik dacht dat er een Land Wind stond eigenlijk…
Het is niet bepaald slim van die overheid. Ze laten die wagens blijkbaar liever wegrotten dan dat ze ze verkopen en er nog een paar stuivers aan over houden…. Dan toch die heist van @martinus maar. Het lijkt me lastig om die auto’s ongezien uit China te krijgen maar hé, met een beetje goed planning moet The Chinese Job wel lukken.
Sterkte mijn vier-wielige vrienden. Dat zevenblad is een hardnekkig plantje
Ik vind dit wel fijn.
Er staat niets tussen dat ik betaald heb
Prachtig, hier zie je hoe de natuur zich geen reet aantrekt van de hoogmoed der mensheid.

‘The planet is fine, there’s nothing wrong with the planet, the people are fucked !’

George Carlin, Amerikaans comedian en bon-vivant 1937 – 2008
Waarom worden auto’s die hier gebruikt worden gejat.. en daar staan ze te staan.. en worden ze niet gejat.
Simpel, ofwel meteen recycleren, en dus crushen.

Ofwel laten staan, als archeologische vondst voor over 3000 jaartjes…
U bent Li, de eigenaar?
Wat staat er links vooraan op foto 1?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).