Bliksems! Dit is de unieke Pagani Huayra Lampo

Auteur: , 25 Reacties

Maar wie heeft deze creatie in hemelsnaam bedacht?

Jawel, het is weer zover! Lapo Elkann, de spraakmakende Italiaanse erfgenaam van de eigenaren van Fiat, is weer in het nieuws, maar ditmaal niet door een van zijn rare fratsen. Naast zijn neus rijkelijk te verwennen met het witte goud, heeft Lapo er namelijk nog een eigen tuningshop bij, waar hij verschillende exclusive auto’s voorziet van zijn eigen flair. Voornamelijk door ze op een onfatsoenlijk extravagante manier door zijn ‘tailor-made‘ programma te trekken.

In het meest recente geval werkte Elkann samen met het team van Pagani, met als doel een auto neer te zetten die de Italiaanse stijl, elegantie en high-tech tot zijn recht kan laten komen. Het resultaat is een one-off Pagani Huayra die de naam Lampo draagt. Volgens Lapo is deze naam buitengewoon toepasselijk, omdat het duidt op de voorbode van het onverwachte. Hoewel je zou verwachten dat hij zichzelf hier beschrijft, is het in werkelijkheid Italiaans voor ‘bliksem’.

De one-off is hevig geïnspireerd op iconische wagens als de Fiat Turbina, die in de jaren ’50 fuore maakte door zijn creatieve design en opvallende kleurstelling. Wie een vlugge blik werpt op de Huayra Lampo, ziet direct dat dit op eigentijdse wijze is nagebootst. Elkann wijst erop dat zijn fascinerende livery een ode is aan de wagen en het lijnwerk van de Huayra er extra door uitspringt.

Daarnaast heeft Garage Italia Customs de Huayra voorzien van nieuwe aerodynamische stukken, waardoor de wegligging verbeterd is. Verder hebben zowel de Huayra BC als de Huayra Tempesta een bijdrage geleverd, door specifieke elementen als carbon voor het chassis en luchtinlaten over te hevelen naar Lapo’s project. Motorische upgrades zijn er niet, maar bij een Pagani is dat allesbehalve nodig.25 reacties

Misschien dat Stevie Wonder dit kan waarderen…
@goodolddays: Is ‘ie dan ook in ebony en ivory te krijgen?
De Huayra vind ik prachtig. De Zonda vind ik een absolute parel. Maar dit exemplaar? Nee, too much van het goede.
‘Lampo’ is qua woord niet heel ver van ‘Leepu’. Wat het uiterlijk van deze auto betreft had Elkann er beter een eerbetoon aan die laatste van kunnen maken
@germancarsftw: haha zegt de gast met de vorige E-klasse als profielfoto. Haha get the f$ck outta my face man.
@esprit84: Zo, u voelt zich aangesproken? Wat is er mis met de vorige generatie E-klasse?
@esprit84: en wat probeer je nou eigenlijk te zeggen?
@esprit84: Hij heeft zich tenminste de moeite genomen om een profielfoto in te stellen… En dat je een E-klasse lelijk vindt, soit, ieder zijn mening. Maar is het dan echt nodig om zo te reageren?
Geen SOS-injectie in het inlaattraject voor een tijdelijk extra boost? Gemist kans Lapo.
Flinke lap opgegeven…
Als dat wit-rode vervangen zou worden door zwart zou die perfect zijn
De buitenkant kan ik wel waarderen maar van binnen is het allemaal een beetje te veel van het goede. Zeker die speakers in de stoel die je blijkbaar een orgasme kunnen bezorgen. Laat die maar weg want deze auto produceert al genoeg geile mechanische geluiden.
@dirkv: Ja, zijn dat echt speakers? Ik dacht dat het ventilatoren waren. Dat zou best logisch zijn, want wanneer je op flink aan het stampen bent met zo’n Huayra wil je natuurlijk niet met je klamme bilnaad uit de stoel glijden. Speakers in je stoel is toch wel heel erg nutteloos.
@edge: Met een goede beat krijg je een zakmassage.
@dirkv: Dat is een draaiknop om de hoogte van de stoel in te stellen
@autojunk: & @edge, bedankt dat had ik even niet gezien. Wel bijzonder om daar de stoelverstelling te hebben, leuk als er een dame met je mee rijd en haar stoel niet helemaal naar wens staat;)
Maar even los van dat, net een filmpje van die auto op YouTube gevonden.
Deze auto is een ode aan supersportwagens, wat een bruut apparaat!
https://youtu.be/LZHUS9WDcYA
@dirkv: dan zegt de dame “Ohh Dirk wat doe je nou”? En pakt ze haar telefoon en met 1 twitter bericht #metoo ben jij alles kwijt.
Bij de vraag “Maar wie heeft deze creatie in hemelsnaam bedacht?” was mijn eerste gedachte: iemand die aan de lsd heeft gezeten. Ik zit er blijkbaar dus niet ver vanaf.
Heel hoog bizar steam-punk gehalte dat interieur. V Muller zal stiekem binnenpretjez hebben.
Zijn er ook nog mensen die een Pagani bestellen in fatsoenlijke kleurcombinaties? Man, wat een gedrochten komen soms van de band gerold.
Het rechter achterwiel is anders best mooi. Het linker achterwiel kan er ook mee door. De voorwielen zijn iets minder mooi. De rest is bepaald niet mooi met als dieptepunt het interieur.
Les 1 voor de beginnende automobilist: Koop nooit een auto in het donker.
Heren het maar een kleurtje dat de spuiter om de hoek wel kan fixen of een gangsta wrapper in de buurt
Lampie, Lapo, Leipo, het is voor mij synoniem aan elkaar
Gek apparaat, maar verdomd die Zonda blijft maar mooier worden zeg. Kan dit zelfs bijna hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).