BMW 7 Serie Facelift: is dit het laatste lek?

Auteur: , 68 Reacties

Niet driemaal, maar viermaal is scheepsrecht.

In de afgelopen weken hebben we de aankomende facelift van de 7 Serie al verscheidene malen in beeld gekregen. Nu, welgeteld één dag voordat BMW de auto plant te onthullen, lekt de Life Cycle Impulse wederom het internet op. Zij die nog enige hoop hadden dat de gigantische varkensneusgaten van de auto een bijster slechte PR-stunt van BMW waren, kunnen dit bij deze in de prullemand gooien. Dit gaat ‘m gewoon worden.

Desondanks moeten we opmerken dat het nieuwe gezicht van de BMW 7 Serie toch eigenlijk helemaal niet zo dramatisch is als we in eerste instantie beweerden. Ja, de nieren zijn inmiddels van een bijna fataal formaat, maar nu het beeld enkele weken in ons collectieve brein heeft kunnen rondspoken, zijn we er enigszins aan gewend. In die zin kunnen we de ononoplettende stagiaires en spionfotografen bedanken voor hun bijdrage – immers, de schok is nu minder groot.

Overigens, waar de aanpassingen voor de facelift aan de buitenkant van de 750Li tamelijk ingrijpend zijn, blijkt BMW de binnenkant van de 7 Serie grotendeels met rust te hebben gelaten. Naar verwachting zal het interieur van de Siebener eigenlijk alleen worden onderworpen aan softwareupdates. Morgen horen we meer.68 reacties

Dat interieur klopt in ieder geval niet. Dit is nog van de 5 serie van 2 jaar oud. Die nieuwe X5 en 3 serie zijn al anders!
@erickson: het is gewoon het interieur van de huidige 7. Alleen wel raar dat ze daar niks of nauwelijks iets aan hebben aangepast. Het zelfde geldt voor de achterkant…
@jaapies: dat vind ik dan weer helemaal niet erg. Ik hoop dat BMW je nog lang de keuze geeft of je de iDrive controller gebruikt in plaats van te dwingen alles via touchscreens te doen. Ik vind dat in moderne VAG producten namelijk lang niet altijd mooi, soms niet functioneel en sowieso zitten er na een tijdje vette vlekken op. Niet erg op een f00n maar in een auto graaf ik dat op een of andere manier een stuk minder.
@jaapiyo: ben het helemaal met je eens. Ik zat vandaag in de nieuwe M850i en ik moet zeggen dat het interieur me positief heeft verrast. In het echt zoveel mooier dan op foto’s.
@jaapiyo: Die vingervlekken op die schermen zijn vreselijk. Ik heb op de IAA in de A8 gezeten met die schermen. Man man dat zag er niet meer uit nadat iedereen overal op had lopen drukken.
@jaapies: kleine details zijn anders. De middenarmsteun is anders bekleed (in de Nappa variant althans). Daarnaast zal ook de 7 over de verbeterde spraakbesturing en Idrive 10.0 beschikken.
@erickson: idd. Lijkt wel een. Chinees restaurant!
@porker: of in ieder geval een Chinese kopie van een 7 serie. Ik heb overigens wel hoop voor zo’n Chinese kopie, zal vast mooier zijn dan dit origineel.
@erickson: dit is niet het interieur van de 5 serie wanr daarvan zijn de Verwarminsknoppen zwart. Ook niet van de huidige 7 omdat deze meters een lay-out hebben vergelijkbaar met de 3-,8- en X5 versie
Noem me een fanboy, noem me gek, noem me wat je wil maar ik vind ‘m nice!
@jaapies: je bent een gestoorde fanboy…
@jaapies: ja man, lekker dik gewoon.
@str8six: Ik behoor ook tot jouw mening! Ik ben precies een van de weinige die de grote nieren ontzettend gaaf vind. Mijn buurman heeft de nieuwe x5 en ik heb de nieuwe x7 ook al eens zien rijden in antwerpen en het front is echt machtig, stoer, ziet er echt goed uit met van die grote nieren. Wel met m-pakket nemen best, want anders passen de grote stoeren nieren niet echt bij het softere niet-m pakket uiterlijk
@gt1804: bij een dikke auto horen dikke nieren.
@str8six: mening
@str8six: De M1 heeft het tegendeel al heel lang geleden bewezen… Ook gewoon een mening natuurlijk…
@gt1804: opvallend zijn ze zeker, en machtig… ik schrik me elke x de pleuris en denk meteen aan angry birds.
@gt1804: nooit een M pakket nemen op een BMW, dat is de versjonnieficering al meteen bij bestellen. Gewoon een frisse kleur nemen dan storen die “nieren” in Audi formaat niet zo.
@mashell: M pakket op de 7 heb ik sowieso nooit gesnapt.
@jaapies: #nierfalen
Lijkt wel zo’n mislukte chinese kopie.
@aarsgewei: jammer, je was me voor. :-)
@aarsgewei: heet ook al Li
Zo ziet ie er wel fraai uit
Zo jammer dit, op foto twee is het toch een prachtige statige bak. En dan op foto een en drie wordt dat helemaal teniet gedaan.
Op foto 1 is hij gewoon mooi (vind ik)
Lijkt precies op de phantom
@room850: joj solliciteert naar een verblijf in room101 …
Iemand zei het laatst al, de bovenste 5 cm(bij de knik) eraf halen en hij is af.
@piquet1986: v/d de nieren natuurlijk
@piquet1986: van voor de LCI dus. Dat formaat nieren op de x-modellen gaat nog wel maar ik weet niet welke gek dit bedacht heeft. Totaal geen statige chique limousine meer, heel erg jammer!
Die gaten in de voorkant zijn zo groot dat je bijna kan denken dat het een tuinhek is
Ik vind de nieren wel wat aan de forse kant.
Mooier dan verwacht. Hoge neus heeft iets van Rolls-Royce. Statig hoor.
Grappig Autoblog.
Een E90 interieur in de gallery..

De achterkant vind ik overigens wel geslaagd
Told you so dat ie gewoon nasty lekkee zou worden, interieur had idd een upgrade kunnen krijgen … maar het is altijd nog meer chique dan de gemiddelde VW golf
@ajackie: Mag ook wel voor een ton denk ik?
Als ik de hockeystick weg denk en de nieren wat kleiner bedenk.. Ja, dan vind ik hem wel heel erg mooi!
Eerst maar eens in het echt zien…

Denk dat die neus in real life nog best wel eens mooi in balans kon zijn met de rest van de auto. Net zoals de huidige Audi A8 in het echt ook veel statiger is dan je op basis van alleen de foto’s zou vermoeden. En ook de gril van de A8 is in het echt net iets minder aanwezig dan op foto.
Verbouwereerd toen ik de eerste foto zag. Tweede ronde was de shock al minder en oogde het ook beter. Nu moet ik zeggen dat ik het helemaal niet slecht vind. De nieren misschien iets te groot maar voor de rest vind ik het er beter uitzien dan de huidige.
Zet hem zo maar voor de deur! Ik vind het zeer geslaagd.
In China vinden ze dit vast stijlvol.
Kun je die nieren ook als badkamer radiator gebruiken?
@shibby: nee, er blijft geen handdoek in hangen
De nieren discussie doet mij een beetje denken aan de 750i e32. Dat was toentertijd ook best wel schrokkend te zien dat de nieren zo breed waren. Het moest vooral aantonen dat er een V12 in lag. Als je er nu naar kijkt dan denk je waar heb je het over? Maar ik weet nog goed dat mensen er ook niet zeker waren of ze het mooi vonden zulke grote nieren. Als je die nieren afzet tegen de nieren die op de e32 met minder motorisering of elk ander BMW model van die tijd dan zie je hoeveel dat scheelde.
Ooit herkende je een Bmw aan de prachtige angel eyes… helaas vanaf nu aan een grill
@porscheboy: Buffalo Grill > BMW grille
Van alles wat BMW wat kunnen kopiëren van Oldsmobile, kopiëren ze de grille van 1974 modellen…
Ouch…
http://4.bp.blogspot.com/-Fmlrz-y4bx8/U0lt8gysRkI/AAAAAAAAKqs/wTn_OZz5OI8/s1600/1973+Oldsmobile+Omega+Sedan+_The+Street+Peep+2.jpg
Die varkensneus doet zo’n afbreuk aan de rest van de auto.
Het interieur lijkt zo gedateerd ten opzichte z’n concurrenten. Los of idrive of touch schermen worden gebruikt. Werd er eerder al op gewezen dat BMW nooit heeft voorgelopen op design gebied. Maar het valt mij zeker bij de laatste modellen pas voor het eerst op.
@airditude: dat is een keuze, BMW is een uiterst conservatief merk. Innovaties zijn ofwel extreem (de eerste iDrive was nogal onhandig, de i3 vergt wel wat gewenning) of miniem, verborgen en laat.
Audi en Lexus rijden in navolging van Mercedes al jaren met die enorme ornamenten voorop rond en pas nu is ook BMW zover.
@ikschrijfookoverautos: “zijn we er enigszins aan gewend” uhh… spreek voor jezelf aub!
Botox, ik vind het dermate grappig en derover dat ik een Q7 ga bestellen.
Zo lang hij niet zo’n lelijke grote Audi grill heeft (en dan hebben we nog een lange weg te gaan gelukkig) vind ik het een top ontwerp!
Ik snap niet zo goed waarom BMW die grille als maar groter maakt. Dat ziet er echt niet uit. Ik denk dat BMW ook een hele mooie auto had neer kunnen zetten met kleinere nieren en roostertjes tussen de lampen en nieren. Zoiets ongeveer: https://i.imgur.com/jCmhF0U.png
Stel je dat voor, maar dan uitgevoerd door iemand die wel overweg kan met photoshop en je hebt gewoon een hele nette wagen.
@Edge: Dat heet ‘saai’ en ‘veilig’. BMW durft tenminste. Zo ook in de Bangle-periode. Love it! En vind de grote grille eigenlijk wel meevallen.
Dus ze hebben de voorkant verneukt? Het interieur hetzelfde gelaten( wat al slecht was) en als enige de achterkant hetzelfde gelaten? (Die naar mijn mening wel erg strak is)
Gelukkig! Dat interieur heeft in ieder geval wel echte knopjes! En geen vette vinger touchscreen.. alleen de verhouding van koplampen/nieren klopt niet maar goed het is minder erg dan ik dacht
Oh oh oh die grille word echt niet om aan te zien. Bmw waar zijn jullie mee bezig?….
O kijk, hoe origineel! Een doorgetrokken achterlichtunitreflector! 👍🏻
Het lijkt de neus van Droopy …
Ik vind hem een stuk meer statig! De pre-facelift vond ik niet bijster mooi, maar deze neus is ff wennen. Alleen die hockeystick aan de zijkant, is iets teveel van het goede.
Ik vind mijn Photoshop op Autojunk beter maar moet eerlijk zeggen dat hij er op deze foto’s minder lelijk uitziet dan verwacht.
Zo jaren 80 , zo Audi 200, die doorlopende achterlichten, trouwens Audi die er op de A8 opnieuw mee gestart is. Desalniettemin achterkant beter geslaagd dan die beverkop voorraan. Bmw not very good busy for the moment.
Prachtige auto. Een statige neus zonder dat het zo pompeus is als bij Audi A8 en niet zo kitscherig als de Mercedes Maybach versies. Het interieur was sowieso al strak en functioneel zonder allerlei digitale spielerei en overbodige glimmers. De doorlopende achterlichten hadden van mij niet gehoeven. Ongetwijfeld zal ook deze BMW weer de best rijdende auto zijn van de Grote Duitse Drie, dus BMW Chapeau!!!
Het zou toch geniaal zijn als tuners nu massaal met ombouw kits komen voor kleinere nieren?
Jammer, de koplampen vind ik juist erg mooi en strak, een bijpassend setje nieren van kleiner formaat zou de wagen daadwerkelijk mooi gemaakt hebben.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik die spyshots echt vreselijk vond, maar dit vind ik om de een of andere reden best mooi. Oke, de nieren zijn aan de enorme kant en dat de koplampen doorlopen tot aan de nieren vind ik ook niet geweldig, maar het went. Het ziet er in ieder geval wel erg dik en imposant uit en dat mag van mij ook wel in dit segment.

De rest van de auto vind ik echt fraai. Achterkant ziet er dik uit en het interieur oogt heel prettig en rustig. Niet zo kitsch als de Mercedes en niet zo steriel als de Audi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).