BMW Concept Active Tourer Outdoor: avontuurlijk, zeg

Auteur: , 27 Reacties

BMW heeft een nieuwe variant van zijn Concept Active Tourer onthuld, die ik qua uiterlijk op het eerste gezicht niet kan onderscheiden van de in Parijs gepresenteerde eerste variant. Het grootste verschil zit dan ook van binnen.

De iets meer productierijpe Bimmer zou er avontuurlijker uit moeten zien, en als avontuurlijker betekent ‘grotere velgen onder een bestaand concept zetten’, dan kan ik ze hier alleen maar gelijk in geven.

Inmiddels heeft BMW dus twee Active Tourer Concepts rondrijden, net zoals dat met de i3 (de ‘normale‘ en de coupe) het geval is. Over een jaar of twee moet deze nieuwste variant als 2 Serie (?) Active Tourer de harten van campingbezoekende babyboomers mensen met een actieve, uitgaande levensstijl veroveren, en dus wordt het ding vandaag strategisch onthuld op de campingbeurs Outdoorbeurs in het Duitse Friedrichshafen.

Actieve fietsers zijn actief

Het studiemodel is 4.350 millimeter lang, 1.833 millimeter breed, 1.576 millimeter hoog, en heeft een wielbasis van 2.670 millimeter. Precies hetzelfde als bij de ‘gewone’ AT dus. Ook onder de kap geen verrassingen: dezelfde hybride aandrijflijn (de nieuwe 1.5 liter driecilinder icm een elektromotor) levert nog steeds 190 pk gecombineerd, drinkt 2,5 l/ 100km, en kan 30 km puur elektirsch rijden.

De kleur? Die heet ‘Gold Race’. Vinden ze grappig, die fietsliefhebbers. Van binnen is het een full moon party, met een middenconsole, afgewerkt met ‘MoonGrey’ aluminium en ‘MoonRock Grey’ en ‘MoonWhite’ leer. De bagageruimte schoonmaken is een eitje: hij is afgewerkt met makkelijk te reinigen kunststof in, jawel, ‘MoonRock Grey’. Behalve onder fietsende bejaarden kon deze auto ook nog wel eens een hit (haha) worden in het criminele circuit dus. Aan de andere kant, criminelen rijden anders nooit BMW, dus dat zou een noviteit zijn.

BMW Active Tourer Outdoor

Maar even serieus: het ziet er eigenlijk helemaal niet slecht uit, alleen zijn we nou eenmaal geen MPV’s van BMW gewend. Dit is geen garantie voor een mooi productiemodel, want als je alle dikke aankleding en velgen weg haalt, ziet zo’n auto er ineens heel anders uit. We wachten af, want dat dit model er komen gaat is onvermijdelijk.27 reacties

Gaat BMW nu Opel Zafira’s maken? Het is wat met ze…
@stijnn: Ik dacht eigenlijk met een volvo te maken te hebben, tot ik beter keek.
@stijnn: Mercedes heeft al jaren succes met de B-klasse, kan BMW niet achter blijven. Ze zijn al jaren bezig de niches op te vullen, nu de MPV’s nog…

Als een auto mooi is dan boeit het mij niet welk label er op zit. In dit geval zeg ik: goed gedaan BMW, klasse auto!
De nieuwe Kia C’eed. Zonder 7 jaar garantie.
@st3fan:
Meer een Carens dan.

Ik moest het ook even opzoeken hoor….
Ondanks een kek kleurtje is het een karakterloze eenheidsworst. Ganz geistlos of op ’n koreaans: 둔한!
Ik zie de link met wielrennen wel, net als BMW rijders, doorgaans aardig asociaal in het verkeer
@4x4wheels: Probeer je eens te verplaatsen in de BMW-rijder en wielrenner die zich een weg probeert te banen door een onafhoudende stroop van rijdende chicanes. Langzaam rijden wil niet meteen betekenen dat je je op de verkeerde weghelft of rijstrook hoeft te bevinden, moedwillig een groen verkeerslicht moet missen en andere sukkelige acties moet uithalen.
Los van die nieren krijg ik heel erg een Peugeot-vibe.. Maar goed, komende 2 jaar worden we nog platgebombardeerd met ‘spy-shots’ en ‘teasers’. Net zo lang tot het went. Veel marketing bullshit erbij zoals ‘dynamisch’ terwijl het gewoon een FWD platform is. Terwijl het gewoon de zoveelste is in het rijtje huisvadermobielen…
De buitenspiegels zijn wel designish.. maar die zullen wel niet meer op het productie model zitten..
Ik vind ‘m mooier dan de nieuwe X5.*

*Trekt kogelwerend vest aan.
@Goed_Koopman:

Bam ik schoot door je hoofd. Maar je hebt wel gelijk hij is veel mooier dan de nieuwe X5.
Geloof niet dat ik bij dit ding outdoor moet lezen als dwars door donker afrika of le dakar,
Meer tuincentra…
Je kan me voor gek verklaren maar ik vind het gewoon een mooie auto, wel in deze kleur dan :-)
Sta je als actief babyboomer te kwijlen in de showroom, blijkt ie net als de rest van de compacte hybrides je paardentrailer, caravan en jetski niet te kunnen trekken.
Volvo orange, leuke B klasse alternatief
Enig gebruik van sarcasme is begrijpelijk bij sommige artikelen, echter bij sommige stukken draven jullie er wel erg ver in door naar mijn mening.

Zo ver soms, dat het beeld ontstaat alsof jullie de fabrikanten belachelijk maken, niet alleen in dit artikel overigens.

Verder geen klachten, ga zo door! :)
Ik vind het de eerste mooie MPV ooit. Helaas zal het productiemodel er saai uit zien.
Ik hoor niemand V40 zeggen? Ik vind hem behoorlijk de zelfde lijnen hebben! Iemand dit met me eens?
@meer3713: Was nou maar naar Specsavers gegaan…
Ziet er gewoon kek uit!
Een moonshine BMW! Ik vind hem eigenlijk stiekem best wel mooi.
Is dit een afleidnig voor die spuuglelijke i3 ??

Waarom kan die i3 er niet gewoon zo uitzien BMW ????
BMW, wat doe je nu? Ik snap je niet meer!
Not Bad
Flashback naar de 90s, een typische conceptcar voor die tijd.
ff serieus ? Zie ik nou een amg kit onder een bmw ? Dat is wel een zware faal actie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).