BMW geeft de X7 een luxer interieur

Auteur: , 16 Reacties

Op CES in Las Vegas laat BMW een voorproefje zien.


De X7 is BMW’s vlaggenschip als het gaat om de SUV’s. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het Duitse merk alles uit de kast trekt om het meest luxe aan te bieden op dit model. In de praktijk valt dat wel mee. De X7 voelt vooral als een grotere X5 aan. Er zijn de nodige luxe zaken zoals bijvoorbeeld een tablet achterin, maar de 7 Serie zit nog altijd een niveau hoger.

BMW lijkt daar nu op terug te komen met de introductie van de ZeroG Lounger. Dit is een nieuw concept van het automerk. In Las Vegas heeft BMW een studieconcept meegenomen in vorm van de X7. Op foto’s is te zien hoe de SUV onder andere een luxere bijrijdersstoel heeft gekregen.

De stoel kan 40 tot 60 graden naar achteren worden versteld. Daardoor kun je als het ware bijna liggen. De X7 ZeroG Lounger is maximaal gericht op comfort voor de inzittenden. De gordel is bijvoorbeeld ook aangepast zodat deze niet in de weg zit. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat als de auto betrokken raakt bij een verkeersongeval en jij ligt lekker te chillen? Ook daar heeft BMW over nagedacht. De stoel heeft zijn eigen airbag en omhult de inzittende in een cocon ter bescherming.

Hoewel het nieuwe interieur is gedemonstreerd op de X7, is ZeroG Lounger niet exclusief voorbehouden aan dit model. BMW zegt het ZeroG Lounger concept binnen enkele jaren in productie te willen nemen. We gaan het dan mogelijk ook op andere modellen zien.16 reacties

Als dit super de luxe en chillen moet zijn waarom zit er dan een tandartsstoel in?
@mashell: Deze stoelen zitten lekker voor een lange zit. RR heeft deze stoelen ook optioneel.
@barry355gtb: mijn jarenlange ervaring leert me dat je nooit lekker zit in een tandartsstoel.
@mashell: bij die van mij hing de tv schuin aan het plafond. Dan lig je ook niet lekker…
Het zal wel aan mij liggen, maar dan haal je toch gewoon de derde zit-rij er uit en monteer je twee van deze stoelen achterin? Alle ruimte en luxe van de wereld, gordijntje er voor, en je hebt ook geen last meer van straatverlichting.
Lijkt een beetje op een maxi cosi voor volwassenen zo.
@rezi: heerlijk
En dan heb je een klapper, schiet je mooi uit je ligstoel onder je gordel door, dwars door de voorruit, heerlijk :)
@antielectrischeautos: Moeite met lezen?
@exotic: als dat zo is heeft het ook geen zin om dit te typen… 😂
@antielectrischeautos: daarom zijn de bovenbenen ook mee omhoog gedraaid zodat je niet onder de gordel door schiet.
Dat is lachen, gordel aan de verkeerde kant! :-)
Luxer?
@pvg100: mag blijkbaar! Ik zou ook opteren voor luxueuzer
Zero G is waarschijnlijk gebaseerd op de houding die je aanneemt als je in een staat van gewichtloosheid verkeert. Hebben Tempur-bedden ook. Ligt prinsheerlijk.
Zo zat ik vroeger in mijn Golfje II met Scirocco zetels, alleen dan achter het stuur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).