BMW i8 Coupé is eindelijk onthuld. Mooi of lelijk?

Auteur: , 43 Reacties

Jarenlang heeft de PR machine van BMW ons gek lopen maken met teasers, conceptcars en andere ongein met betrekking tot de i8. Het ding is nu eindelijk officieel onthuld en dus wordt het tijd om te roepen wat we er echt van vinden.

BMW i8 Coupe @ IAA 2013

Zo in een donkere kleur ziet de i8 er nog wel redelijk sinister uit eigenlijk. Het zilveren exemplaar dat ook te vinden is in onderstaande gallery komt toch net wat minder aantrekkelijk over. Of niet? Hoewel BMW nog niet bevestigd heeft dat er ook een i8 Spyder komt ligt dat wel voor de hand. We hebben die auto immers al gezien als conceptcar.

BMW is trots op het feit dat de i8 beschikt over een laag zwaartepunt dat ligt op 460 millimeter, gemeten van het wegdek. De 1.5-liter TwinPower driecilinder turbomotor en een elektromotor leveren samen 362 pk en 570 Nm waarmee je in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten. De topsnelheid ligt op 250 km/u.

Veel belangrijker bij deze groene sportauto is het verbruik. Volgens BMW ligt het gemiddeld verbruik op slechts 2,5 liter/100 km en is een CO2-uitstoot van 59 g/km haalbaar. Dankzij het ruime gebruik van aluminium en CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic) is het gewicht beperkt gebleven tot 1.490 kilo.

De introductie van de i8 Coupé staat in de planning voor de eerste helft van 2014.
43 reacties

Mooi!
Laat ik het houden bij “apart”.
Met een NA 6 in lijn zou ik hem best willen hebben, zo in die Playstation uitvoering wordt ik er niet echt hebberig van.
Lelijk
@rickvdiss:
Jij bent echt gestoord
Het design is niet heel bijzonder maar wel een mooie wagen, helaas doet deze zogenaamde “onthulling” me niets omdat we een aantal jaar geleden al wisten hoe dat ding eruit zou gaan zien
BMW heeft laten zien dat je mooi én lelijk nog in 1 en dezelfde auto terug kan vinden. Vind de voorkant en zijkant echt geslaagd, in tegenstelling tot de achterkant met die rare flapjes langs het raam, vreselijk.
“Wennen” en “Anders” zou ik hem omschrijven, maar zeker niet lelijk.
Gave auto! Zie ik meer in dan de BMW i3
Mooi. Want gedurfd/gewaagd en toch meer automobiel dan een Nissan Leaf of een Renault Twizy. En ook de techniek is top. Ik heb het al eerder gezegd: erg leuk dat dit een hybride is maar wat deze i8 met zijn 231pk 1.5 driecilinder vooral bewijst is dat de verbrandingsmotor nog lang niet is uitontwikkeld.
Een donkere kleur staat deze auto niet vind ik, in het zilver of lichtblauw/blauw vind ik hem wel erg geslaagd.
Mooi. Sportief en scherp. Hopen dat met deze design richting een 8 serie misschien weer mogelijk wordt.
@E34M5Touring: Ik denk het, jij zegt het!
Ik vind het in ieder geval niet mooi
Ik vind ‘m lelijk noch mooi. Het is zeker wel vooruitstrevend maar er is geen wow-effect voor mij.

Weet ook niet precies waar ik deze auto moet plaatsen. Specs zijn zeker goed maar als je de auto ziet dan verwacht je eigenlijk meer. Nu kun je met een M3 of M5 dit ding helemaal zoek rijden terwijl je, zo naar het uiterlijk kijkend, verwacht dat dat andersom is. En dan de prijs. De prijs is naar mijn mening veel te hoog voor wat je er voor krijgt.

Ik weet niet. Vind het zeker wel moedig van BMW om deze weg in te slaan, maar er zit naar mijn gevoel meer in. Ze hoeven er geen V8 in te gooien, maar als je wilt aantonen dat je groen bent en dat groen ook spannend kan zijn, had dan een lijn 6 er ingegooid, en had dan vervolgens daarmee de M3 en M5 naar het tweede plan gestuurd. En had direct de concurrentie aangegaan met de SLS. Nu hangt het overal maar een beetje tussen. Zonde.
Kijk t is een BMW. Daarom vinden de meesten mooi
@saxoke:
Ehhh. Nee…
@Original_Arnoud: Ehh. Ja. Iets met merkentrouw.
Een beetje vreemd, maar wel lekker. Alleen die velgen :-( Net zo’n goedkope look als die van de Opel Ampera
Vet, achterkant ziet er alleen een beetje gaar uit.
Een 1,5 3-Cilinder, dat zou lekker klinken.. Of wacht, bij BMW deden ze toch het motorgeluid via de speakers ? Of was dat een ander merk?
@Corrado16v: Dat doen ze bij redelijk veel auto’s tegenwoordig. Jammer maar helaas
@Corrado16v: ferrari, lexus en eigenlijk bijna elk merk ja..
Ik vind hem mooi. Dikke bak. Snap alleen niet dat ze altijd de zooi zo mogen belazeren met dat verbruik… 2,5 liter per 100 km.. dan rijden ze dus eerst de accu’s leeg de eerste 35 km, daarna de motor aan en met start/stop freewheelen met 50 km/h naar die 100 km.. tsja.. dan kom ik ook op 2,5 liter. En dan gaan we normaal rijden.. en dan is het 10x meer.
Lelijk.
Hoe lang zou zo’n blokkie meegaan? Vast geen 200.000 km
@loekie125: Inderdaad. Fabrikanten testen motoren niet meer hedendaags.
@SimonMc:
Er bestaan fabrikanten waar ik daar ernstig aan twijfel.
Gooi maar in de shredder
En blijf vooral de 6 serie maken!
Nu die Playmobilblauwe kijk-dit-is-een-hybride-accentjes er nog af en dan staat er een fraaie, moderne sportwagen.
Bijzondere auto, maar in de VS gaat ‘ie al 135.700,- dollar kosten. Dan ben ik benieuwd wat hij hier moet gaan doen. Voor dat geld kan je heel veel ander leuks kopen.
Ondanks dat ik de concept heb gezien en echt mooi vond, moet ik nu weer echt wennen, vooral die bavianen kont met dat licht blauw en rood vind ik toch wel tegenvallen. Er zitten prachtige lijnen in de voorkant en de zijkant. Zal helaas wel onbetaalbaar worden in Nederland. Degene die het kan betalen en koopt het wel wat aparts. Model is zondermeer meer gewaagd dan een Tesla.
Nein danke!
“is het gewicht beperkt gebleven tot 1.490 kilo.” Hoe doen ze dat toch mijn 66 Mustang woog op de weegbrug ongeveer 1375kg en die heeft de afmetingen van een moderne sedan, is van dik plaatstaal en heeft een giet ijzeren 5L V8.
@shiva: tot dat je met je ford mustang een ongeluk krijgt. Dan begrijp je opeens waar dat extra gewicht vandaan komt.
not done
Laten we het op een twijfelgeval houden tussen mooi en lelijk in.
Deze i8 heeft hetzelfde euvel als veel andere elektrowaggies, nl. dat het design vooral anders is om het anders zijn. Blijkbaar moet je aan de buitenkant meteen kunnen zien dat er iets met elektriciteit gebeurt onder de kap.
Voor mij is dit teveel over-the-top.
Lelijk dus.
Ik neig naar “nee!”
Buitenkant: lelijk
Binnenkant: mooi
zum kotzen
@power369: hoezo dat? Is zijn mening.
Mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).