BMW iNEXT krijgt volledig nieuw stuurwiel

Auteur: , 16 Reacties

En dat heeft uiteraard een goede reden.

Volledig nieuw stuur voor BMW iNEXT

De dagen van normaal gevormde stuurwielen lijken ver achter ons te liggen. Steeds meer merken plaatsen allesbehalve ronde exemplaren in hun nieuwe auto’s. BMW plaatst zichzelf nu ook weer in dit rijtje door de binnenkort te onthullen iNEXT een onconventioneel stuur te geven. Dit blijkt uit een teaserfoto die BMW vandaag heeft getoond.

BMW heeft vandaag bekendgemaakt dat de iNEXT het eerste model zal zijn met het nieuwe soort stuur. Het wiel heeft een zogenaamd ‘polygonal design’, ofwel een veelhoekig ontwerp. Hoewel hij er rond uitziet, zijn de boven- en onderkant iets platgeslagen. Dit moet de bestuurder een betere controle geven over de auto, omdat het beter in de hand ligt. BMW heeft het idee overgenomen uit de autosport, waarin het wereldwijd zeer actief is.

Volledig nieuw stuur voor BMW iNEXT

Het nieuwe stuur is overigens ook voorzien van allerlei functies die handig zijn voor autonoom of geassisteerd rijden. Door middel van nieuwe functies, knoppen en zelfs kleuren zal de bestuurder zijn auto beter moeten kunnen gebruiken.

Wel is het vreemd idee dat BMW een stuur heeft ontwikkeld dat geoptimaliseerd is voor bochtenwerk, terwijl deze terechtkomt in een auto die – volgens BMW zelf – symbool staat voor “the start of the age of highly automated driving”. De Duitse autofabrikant legt echter uit dat het een logische zet is geweest. Wanneer de bestuurder de controle over zijn voertuig moet overnemen, kan hij door de eigenaardige vorm van het stuur bijvoorbeeld direct herkennen hoe hij zijn handen dient te plaatsen.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
nee is gewoon afgevlakt zodat die dikke duitsers makkelijker in en uit kunnen stappen
Dikke Duitsers zijn niks anders dan dikke kaaskoppen of welk ander dik volk dan ook. Dat Germania bashen moet ook maar eens ophouden, begint afgezaagd te worden zo langzamerhand ….
@autodrome: dik!? Je bent zellef dik! ‘K heb gewoon zwoar botten.
@pielemuis: ah, vandaar die pielemuis…
Dik?!?! Welnee ik ben gewoon te klein voor mijn BMI..
@autodrome: Oké Fuhrer
@autodrome: # never forget
@autodrome: Schweijnhund! Dat bepaal ik zelluf wel!!1!
Tja, een formule 1 stuurtje is ook al een poosje niet mee rond, dus zo gek is het niet.
@dutchdriftking: je trapt in de marketingval.
@dutchdriftking: Met een F1 hoef je niet over te pakken.
Kopieert BMW nu ook al de Austin Allegro?
Ik zou wel een stuurtje willen van een Audi DTM. Met lichtgevende knopjes en lichtgevend logo, super vet. Dit stuurwiel is maar saai.
@zeilboot: een Audi stuur zal BMW wel niet zo snel inzetten.
Veranderend design, andere prioriteiten. BMW vindt stuurgevoel niet meer zo belangrijk, iets anders weegt zwaarder.

Je móet het stuur vasthouden, want de autonome systemen moeten weten dat je nog stuurt. Als bestuurder moet je immers aansprakelijk kunnen worden gesteld als er iets mis gaat.

Dus je handen op de ingebouwde sensoren ja.
Devon en zijn Knight Industry Two Thousand waren hun tijd echt ver vooruit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).