BMW mag de BMW i3 niet ‘schoon’ noemen

Auteur: , 44 Reacties

Was soll denn das?

i3-i8

Zwaar nieuws voor BMW: het moet in Engeland een reclame terugtrekken waarin het claimt dat de BMW i3 ‘clean’ is en ‘teruggeeft aan het milieu’. Volgens de Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority (ASA) geven die claims de klant namelijk een verkeerde voorstelling van zaken.

De waakhond stelt dat de term ‘clean’ kijkers het idee geeft dat de auto geen emissies heeft, maar dat is niet het geval bij de i3 (rijtest) met Range Extender. BMW werpt tegen dat ze met ‘clean’ eigenlijk ‘green’ bedoelden en dat die classificatie wel door had mogen gaan, maar de ASA wijst dit verweer onverbiddelijk van de hand.

De tweede claim in de advertentie, dat de i3 ‘teruggeeft aan het milieu’, is natuurlijk nog mooier. Maar de ASA ziet er de humor niet van in. Volgens de Britse Reclame Code Commissie zou die claim namelijk impliceren dat de i3 over zijn hele levenscyclus een positieve bijdrage aan het milieu zou leveren. Ook dat is uiteraard niet zo en wordt door de ASA beoordeeld als ‘misleidend’. Voordat je het vraagt: tevreden i3-rijder @nicolasr heeft tot nu toe nog niet laten weten of hij zich misleid voelt of niet.44 reacties

Terecht toch?
Beter verbieden ze die hele i3, wat een gedrocht. Gelukkig is de markt het met me eens, zie ze gelukkig bijna nooit rijden.
@aarsgewei: Scheelt van land tot land. Ik woonde tot enkele weken geleden in de UK en daar zie je ze wel (vrij) regelmatig op de weg.
@aarsgewei: Geen idee in welke regio je woont maar in de Randstad zie ik ze dagelijks
@aarsgewei: Want de VW Golf is een beauty omdat hij op iedere straathoek te vinden is?
@toniominestrone: golf is gewoon mooie auto hoor. Zoon fiat multipla dat is lelijk.
@freekje: @freekje: Of je een auto wel of niet mooi vindt is persoonlijk. Ik kan alleen wel zeggen dat een Golf een ongeïnspireerde auto is, mooi of niet. Dat is een Multipla absoluut niet.

@toniominestrone probeert bovendien iets anders aan te kaarten dan of je een Golf wel of niet mooi vindt.
@aarsgewei:
Wat een nutteloze bijdrage, had er eentje van bofkont kunnen zijn.

Dat geschreven hebbende, het zou mij niet verbazen als dat je vorige alias was.
Ik kom ze in iedergeval dagelijks tegen en naar mijn bescheiden mening zijn ze een leuke aanvulling op het saaie grijze straatbeeld.

Misschien toch eens onder die steen in Noord Oost Groningen vandaankomen boffie.
@jdeboer: Die reageert tegenwoordig via een BMW motorcode.
@aarsgewei: Een aarsgewei, das pas lelijk.
Maargoed ik kan de i3 juist wel waarderen, vooruitstrevend karretje, mooie techniek en gemaakt van mooie materialen. Maarja voor de gewone man te “spannend”.
@trustmeiamanengineer: ik vind m niet mooi maar ook niet echt lelijk. Het woord is denk ik apart. Maar iedere keer kijk ik er toch ff naar dus heeft het wel aantrekkingskracht
@trustmeiamanengineer: spannend? 😂
Ja vooral motorisch is de i3 enorm spannend!
@aarsgewei: lucky you, m’n buurvrouw heeft er 1 dus ik zie meerdere malen per dag dat gedrocht langs rijden.

Gedrocht slaat op de auto én op de buurvrouw…
@phevtreb: Dankjewel Bert! Als je ooit nog een kopje suiker komt vragen, dan flikker ik die in de tank van je Outlander! Lekkere buur ben je!
Ik vind ‘m wel mooi….
@postzegel: Stinkt dat nou?
@connielingus: wat?
@postzegel: Poep in je ogen!
Neuh. Stinkt niet. Ruikt eerder naar roosjes eerder. Vers bemestte roosjes. Dat dan weer wel.
@postzegel: ik vind hem ook fantastisch en hij rijdt nog beter.
Hij is alleen zijn tijd te ver vooruit, ik denk niet dat iedereen dit ontwerp al kan waarderen.
@postzegel: NEE! De i3 is niet mooi. Iedereen vindt de i3 niet mooi dus jij ook niet! Begrepen!!!!! Zo, dat moest er ff uit. Fijne avond iedereen!
@raoufff: ok ok. Ik vind ‘m niet mooi. Schitterend dan? ;-)
Een reclame is toch altijd misleidend? Waarom is alle reclame dan niet verboden?
@robert110: misleiden is ’t pas als je verleidt met pertinente onwaarheden. De truuk is te verleiden zonder echt te misleiden. Zeggen dat je product beter is dan een ander product is niet misleiden maar slechts een waarde oordeel. Mening zeg maar. Als je echter verleidt met feiten die niet kloppen dan misleid je. Hellend vlak en grijs gebied natuurlijk. Tot je echt over de schreef gaat zoals BMW nu ( vind men, dus ’t blijft weer een soort mening, al zijn de feiten die BMW gebruikt dus weerlegd)
@postzegel: De auto is clean en geeft ook terug aan het milieu. Wat er dan clean aan is, is een tweede waar dan weer niet op in word gegaan. Dus wellicht is dat suggestief of misleidend maar dat ligt maar weer aan het denkvermogen van diegene die het ziet. Elke auto geeft terug aan het milieu, en idem, wat hij terug geeft is een tweede waar ook hier weer geen blijk van is wat dat dan is en of dat dan als goed of niet goed word gezien op dit moment. Althans, de reclame niet gezien maar dit maak ik dan op uit de blog. Dus al met al is de waakhond niet helemaal lekker bezig en kunnen ze zo wel heel veel reclames gaan verbieden.
@snel70: ik denk dat de waakhond wel een iets dikker rapportje heeft waarin ze het een en ander verantwoord. Iets dikker dan een flinterdun persberichtje. De strekking blijft het zelfde: Misleidend. Dus van de buis.
@postzegel: zoals alle reclame ; ) echter wat het rapport verteld is iets anders dan je op de buis kan zien
@snel70: nee nee. Iet alle reclame is misleidend. Verleidend.
@postzegel: dan is iedere autoreclame misleidend want ze beloven een verbruik dat met de beste wil van de wereld niet te realiseren is. Behalve die van Mazda dan…🤣
@potver7: nee hoor. De verbruikscijfers volgens de Nedc zijn verplicht. Die NEDC is NU eenmaal niet zaligmakend. Maar niet minder verplicht. Dus niet misleidend. Omdat iedere autofabrikant dezelfde test moet doorlopen zijn de verbruikscijfers niet realistisch maar wel ter vergelijking geschikt. In principe dan hè. Blijft quatsch qua cijfers.
Hij is toch van Carbon? Kan je vast veel CO2 in kwijt?!
Hoe kunnen ze zeggen dat die i3 groen is? Hij is rood.
Wat kinderachtig godverdomme
@lekkaah: De naam des Heerens onrein gebruiken. Foei.
@postzegel: Zolang het klein geschreven is wordt er geen bij naam genoemd toch?
@karhengst: Jeetje mina. (<-ook als Godslastering) Das waar ook. vandaar dat ook jouw naam met kleine letter geschreven is? ;-)
Hij geeft wel iets terug aan het milieu, namelijk de CO2 van die onzuinige range extender.
@lekkaah: vloeken is ook kinderachtig
@fromtheg: Nee, is juist fijn
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En het uitzicht word er ook niet beter van van een i3
Potverdrie. Ik voel me ontzettend misleid. #metoo #bah
Nou ben ik fan van de BMW i3. Geweldige compacte auto!
Bimmerfan for life! Freude am fahren.

Trouwens, die i8 is helemaal gaaf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).