911-baas: GT3 TP om 911R speculanten te naaien

Auteur: , 32 Reacties

Knuppel-->hoenderhok.

911

Jawel het is officieel. Oké, de gemiddelde 911-liefhebber had het al lang door natuurlijk, maar nu heeft August Achleitner het bevestigd: De 911 GT3 met Touring Package (en de nieuwe 911T) zijn letterlijk bedoeld om ‘flippers’ die de 911R onbetaalbaar gemaakt hebben de middelvinger te geven.

August bekleedt bij Porsche de officiële functie Vice President Product Line Sports Cars, maar wordt zelfs op de perssite van Porsche ook wel gewoon aangeduid als ‘hoofd van de Porsche 911’. De man heeft dus recht van spreken. Hij was onlangs aanwezig op de Los Angeles Auto Show, waar hij bij Road & Track liet optekenen:

We did not expect this, let me say, crazy reaction concerning used car prices. Because some people are making only money with the car. We don’t like that. If [the GT3 Touring Package] helps keep the prices a little bit lower for the average customer of our cars, it’s better. Of course, there are some specific customers who are a little bit disappointed, but it’s ok, we can live with this.

Het hoge woord is er dus uit, Porsche doet eindelijk wat aan de wilde speculatie op basis van haar producten. Misschien niet op dezelfde doortastende manier als Ford, maar toch. Ze weten dat ze een aantal loyale klanten boos maken met deze moves en doen het toch gewoon.

Fun fact: kennelijk zit het feit dat er met de 911R-en nauwelijks gereden wordt zó diep bij ‘Mister 911′, dat er bij de persplaatjes van de 911T bewust voor gekozen is de auto af te beelden met wat stof erop, rijdend op leuke bergweggetjes. Ik heb de foto’s nog even grondig bestudeerd, maar ik zie het niet per se. Maar goed, we zullen August maar geloven op zijn blauwe ogen. De neatfreaks kunnen voor de zekerheid ook nog even de gallery hieronder checken.
32 reacties

Whaha wat een onzin is dit zeg. Je weet dat als je een exclusief en gewild merk bent en komt met een speciaal exemplaar in beperkte oplage dat dit gaat gebeuren. Mensen kopen het ding, stallen hem en verkopen hem met winst door na verloop van tijd. Dit gebeurt al jaren en het zal blijven gebeuren.

Als je dat niet in de gaten hebt, heb je een bord voor je kop. Een verkeersbord.
@viezefreddyw: *verkeerd bord
@viezefreddyw: Waarschijnlijk was de vraag naar die R zo enorm dat ze er op deze manier alleen maar meer geld uit halen. Mooi een beetje tof doen voor de pers met een goed verhaal en ondertussen 911R lookalikes de deur uit trappen.
@E34M5Touring: Dat is het ook gewoon. Een beetje mooi doen voor de wereld. Een slap excuus verzinnen om wat nieuwe modelletjes te introduceren. Ongeloofwaardigheid ten top.
@viezefreddyw: Als je dan echt een statement wil maken ram je die 911R meteen in onbeperkte productie. Dan is t gauw gedaan met de lol. Maar ja, een paar foto’s van een 911 met morning commute vuil is dan beter. Ofzo.
@E34M5Touring: Haha precies ja. Marketing at his best!
@viezefreddyw: gewild wel… Maar exclusief?
Waarom niet gewoon de 911R dan meer gaan produceren? Probleem ook opgelost lijkt mij.
@allesmetturbo: neeeeee hij moet natuurlijk nog een heel klein piecie speciaal blijven he
@allesmetturbo: dan verbreken ze de belofte dat ‘ie tot een bepaald aantal gelimiteerd zou zijn.
Ik vind de 911 GT3 TP, alsmede de 911T, ge-wel-di-ge toevoegingen aan het gamma! Pure rijdersauto’s!
Wanneer speculanten meer aan je (nieuwe!) auto verdienen dan de fabrikant zelf dan moet je toch iets doen. Porsche is toch ook geen liefdadigheidsinstelling. Dat iets hebben ze nu gedaan, namelijk aan de veel groter dan vooraf ingeschatte vraag voldoen. Foutje, bedankt.
En dan ook met 20k korting aanbieden zou hij helemaal zn ballen laten zien aan die 911R eigenaren;)
T blijft toch enigzins raar, een GT3 Elf zonder achtertafel
Vraag mij af of hij het echt meent. Voor het merk Porsche zelf is het in bijna alle opzichten beter dat de ‘2e hands’ auto’s duurder worden. Toch?
@pindakoning: als ik eigenaar van het merk was zou ik denk ik liever zien dat deze wagen gewoon ingezet worden.
Heel goed. Porkers zijn om mee te sturen, niet om te laten verstoffen.
Ik ben helemaal niet meer gewend aan een porsche stuur zonder knoppen, dit ziet er 10x beter uit👌
Zo’n ding bestellen, ff langs t magazijn en een plak-R kopen. Vervolgens je GT3tpqrstuvw als R verkopen met dikke winst. En dan een vd laatste Vipers kopen.
@connielingus: en dan uiteindelijk crashen bij een cars & coffee.
Die mij toch maar een GT3 met taartschep.
Op een vd 911T foto’s is echt wel een vuile wagen te zien. Heb hem als wallpaper op mijn pc.
Het idiote is, ook de GT3 met Touring Pack is in de praktijk niet meer te koop bij Porsche.

Er zijn namelijk x aantal GT3’s gepland voor productie, maar de Touring Pack versie komt hier niet bovenop, maar maken deel uit van dezelfde productie.

Nu is het zo dat de GT3 ondertussen alweer uitverkocht is.

Kleine opmerking wel, ik heb deze info uit een Brits magazine over Porsche, dus dit is de situatie in de UK.
Ik denk dat “Vice President Product Line Sports Cars” bij Porsche de allergemakkelijkste baan ter wereld is. Je hoeft bent niet eindverantwoordelijke want je hebt nog een baas boven je. Over de nieuwe 911 hoef je je geen al te diepe gedachten te maken, die is gewoon bijna hetzelfde als de vorige. Je kunt een gelimiteerd actiemodel uitbrengen en als die goed loopt, dat zelfde model nog een keer onder een andere naam uitbrengen. Iedereen accepteert dat gewoon. Je kunt zelfs in de pers zeggen dat je het doet om je klanten af te zeiken. Je komt er mee weg. Goed salaris, niks verkeerd kunnen doen en een 911 als auto van de zaak, Vice President Product Line Sports Cars bij Porsche is echt de ultieme baan!
Tja, als je niet wil dat mensen met je auto’s gaan speculeren moet je de oplage niet limiteren natuurlijk! Tamelijk hypocriet dus.
Uiterlijk kan me niet bekoren. Na de 997.1 is het imho minder en minder geworden
Zal allemaal wel, maar een GT3 hoort gewoon en taartschep te hebben en de PDK. Zelf roeren in een gewone versie is dan wel weer tof natuurlijk.
@trustmeiamanengineer: maar een 911 hoort eigenlijk alleen een taartschep te hebben als het een turbo is, de GT3 dus niet.
Zou Ford ook beter doen met hun GT.

Bijvoorbeeld nog 2500 GT’s maken met een andere binnenspiegel die 10 gram meer weegt. Dat is een andere auto, probleem opgelost.
De volgende generatie 911 komt er in Rat Look?
Wat een heerlijke trend naar de wat meer basic look. Dit staat hem wat mij betreft beter dan bijvoorbeeld de gt2 look.
Ik was die 911T alweer helemaal vergeten. Wat vind ik dat een teleurstelling zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).