BMW melkt de M5, dankzij Mission: Impossible – Fallout

Auteur: , 14 Reacties

Daar zaten we nu net op te wachten.

BMW melkt de M5, maakt Mission Impossible speciaaltje

Autofabrikanten doen alles voor een beetje product placement. Nu film, televisie en internet niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven, biedt het automerken een schitterende kans reclame te maken op een manier die minder stoort. Althans, regelmatig ligt het stiekem adverteren van producten er zo dik op dat het juist irritanter wordt, maar goed, het is het idee dat telt.

Met dit idee in het achterhoofd kondigde BMW vorige maand een samenwerkingsverband aan tussen henzelf en het Mission Impossible-franchise. Een goede timing, want de Beierse autofabrikant verschijnt veelvuldig op het witte doek in de nieuwste film: Mission: Impossible – Fallout. In de film verschijnen o.a. de nieuwe BMW M5 (rijtest), een 5-serie uit ’86, een 7-serie sedan en de BMW R nineT Scrambler.

BMW melkt de M5, maakt Mission Impossible speciaaltje

BMW is echter nog niet klaar met de filmreeks, want ondertussen hebben de Duitsers zowaar een speciaaltje van de 5-serie onthult, ter ere van de nieuwe film. Zowel de M5 als de normale 5-serie krijgen een aantal kleine extra’s, maar tot motorische aanpassingen of nieuw plaatwerk komt het niet.

De BMW M5 Edition Mission: Impossible wordt uitgevoerd in Singapore Grey. Daarnaast krijgt de auto, die gebaseerd is op de 625 pk sterke M5 Competition, zwarte nieren en spiegelkappen, evenals 20″ lichtmetalen velgen. De 5-serie Edition Mission: Impossible wordt juist uitgerust in Black Sapphire en krijgt een grille van M Performance. Net als de M5 krijgt de 5-serie Edition Mission: Impossible een sticker om de eigenaar eraan te herinneren dat het om een speciaaltje gaat.

Wie, om wat voor reden dan ook, nu dolgraag zo’n M5 of 5-serie Edition Mission: Impossible wil aanschaffen loopt echter wel in een valkuil. De auto’s worden alleen in Japan geleverd.

BMW melkt de M5, maakt Mission Impossible speciaaltje14 reacties

Er is weer een nieuwe Mission Impossible? Funded by de sekte?
En BMW doet lekker mee?
Mooie auto iig; liever zonder dat label, maar goed.
Als ze deze onzin nou eens achterwege laten en gewoon eindelijk weer eens met een mooie M5 touring komen. Lijkt me veel zinvoller. Hier is gewoon vraag naar, zie Audi.
@cpp1: Voor die 13 klanten in Europa? Audi maakt een nogal suffe A6 sedan, die sloeg als RS nog minder aan dan de M5 touring.
Volgens mij zijn ze bij BMW ook alvast aan de vrijmibo begonnen. Een speciaaltje (waar verder niks speciaals aan is t.o.v. het normale model) voor een uitgemelkte Amerikaanse film en alleen leverbaar in Japan. Ik denk dat ik maar maar alvast aan het bier ga. Misschien dat ik het dan ga snappen.
@berlinetta: Mwa, ze sponsoren mission impossible al jaren (vorige x F80 M3, i8 e.d.). Dat van dat Japan exclusief, film zal wel erg populair zijn daar dunkt me
Wat een negatief verhaal zeg…

BMW Japan heeft een Special Edition gemaakt. Laat ze lekker hun gang gaan!
@cupsport: autoblog is vrijwel nooit positief over BMW.
@flatsix010: #sarcasm 😅
Japanse import is prima! Dus over een poosje hier te krijgen!
Zwart is gewoon lekker
Maar wat voor M goodies krijgt de Scrambler?
Past goed, beide uitgemolken producten.
Dat wordt nog een bijna onmogelijke missie om die auto hier te krijgen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).