BMW / MINI: 15 modellen met FWD

Auteur: , 20 Reacties

De 2-Serie Active Tourer, tot nu toe de enige voorwielaangedreven Bimmer, bevindt zich straks in goed gezelschap.

Naast 30 achterwielaangedreven modellen, komt BMW met 15 auto’s met FWD. Dat stelde Herbert Diess, eindbaas ontwikkeling bij de autoproducent, tegen Automotive News Europe. En dat terwijl BMW van oudsher een prima huwelijk heeft met achterwielaandrijving. Naast de MINI’s, is de Active Tourer het enige model met BMW-badge én FWD.

Van de vijftien aangekondigde voorwielaandrijvers, zullen er ten minste vijf ook een BMW-logo op de neus hebben. Tegen Autocar stelde BMW-bronnen dat er in het geval van de Active Tourer geen compromissen gesloten zijn. “De auto is ontworpen met dynamiek in het achterhoofd. Dus het is zeker een BMW.”

De kans is groot dat onder de kap van de meeste komende voorwielaangedreven BWM’s een geblazen driecilinder ligt, maar ook een potente viercilinder met zo’n 234 pk behoort volgens de welbekende geruchtenmachine ook tot de mogelijkheden.

Vooralsnog gokt de Beierse autobouwer erop dat Europa een sucker is voor de 2-Serie, die we eerder al poedeltjenaakt over straat zagen rollen. Toch, ook vanuit de VS en Azië begint de interesse in dit vijf/zevenzits model te groeien.

Mooi contrast: een kleine Franse collega kreeg vandaag te horen dat ‘ie wordt uitgerust met achterwielaandrijving, hoera! Wisseling van de wacht?20 reacties

Wat blijft die BMW toch een lelijk hok
Zo jammer :(
Dat word een gek gezicht in de sneeuw. Zit je vast met je nieuwe Twingo, word je ingehaald door een nieuwe BMW. Gelukkig is het nu nog andersom!
BMW kennende wordt dit ook top
Waar gaat bmw toch heen. Het wort elk jaar steet lelijk
poptopcampers via Android app
De i3 is toch ook al fwd?
@poptopcampers: Voor zover ik weet heeft de i3 achterwielaandrijving. Check hier.
Mooi ding, nou nog een normaal prijsje erop en het zou wat voor mij kunnen zijn.
@norge: Welkom terug!
BMW. What happend ?
utr1984 via Android app
Snap die keuze wel. Wat moet je nou echt met rwd in een gezinsbusje. Bovendien alleen maar kans op dat de middelste persoon z’n benen niet kwijt kan ivm met rwd
Ik denk een 1 april grap
Verstand komt met de jaren..
Ik snap de keuze. Kosten besparing en de gemiddelde koper zal het toch niet boeiend vinden. Of denken “Yessss op wintervakantie!!”.

Maar ik vind het heel jammer, een van de hoofd redenen waarom ik BMW altijd boven Audi verkies is RWD>FWD zeker met de grotere auto’s.
Ach. 8 van de 10 BMW rijders heeft geen idee welke wielen er zijn aangedreven. En sterker nog het interesseert ze geen hout. Ze draaien toch alle 4 zegt men dan….
binnenkort dus geen BMW’s meer in de drift filmpjes maar Twingo’s…wat heeft mijn passie voor auto’s het zwaar te verduren de laatste jaren…ZUCHT
Binnen 5 jaar heeft de 3 of 5 serie ook fwd?
Mooie bak hoor! Ondanks wat hierboven staat zie ik niet wat er mis mee is!
Ziet er goed uit en met een beetje leuke prijs en ditto motor mag die zeker komen!!
@redeactie:
“De kans is groot dat onder de kap van de meeste komende voorwielaangedreven BWM’s een geblazen driecilinder ligt”

Ik zou hier ook gaan voor BMW ipv BWM ;)
Deze BMW heeft wel bijna dezelfde lijn als DS5! Verder ziet het er wel goed uit. Auto van de toekomst!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).