BMW viert de 2002 turbo met een hommage aan Jäger

Auteur: , 24 Reacties

Ze noemen 'm de 'Turbomeister'. Supertoll.

2002

Ongeveer drie maanden geleden trok BMW bij Villa D’Este het doek af van de 2002 Hommage. Een dik apparaat met onder de kap de techniek van de M2. Helaas volgde meteen de mededeling dat het bij een ‘one-off’ zou blijven en dat de auto dus niet in productie gaat. In de comments bleek dat sommige reaguurders dat overigens helemaal niet zo erg vinden.

Desalniettemin probeert BMW op Pebble Beach nog een keer de harten van de liefhebbers te stelen met dit concept, echter nu met hier en daar een lichte wijziging en bovendien met een heuse Jägermeister livery.

De originele 2002 Turbo was volgens BMW de eerste in serie gebouwde Europese straatauto uitgerust met een turbo en kwam vóór de legendarische Porsche 911 930 ‘widowmaker’ Turbo op de markt medio jaren ’70. De turbo belettering op de concept doet denken aan de badges die op de 170 pk sterke auto van yesteryear prijkten.

Net als de ‘gewone’ 2002 Hommage en de eerder hommages die BMW onthulde op Villa D’Este zoals het bloemooie eerbetoon aan de oude 328, de M1 hommage en de 3.0 CSL ‘vleermuis’ hommage gaan we deze Turbomeister nooit terugzien op de openbare weg. Maar zou jij elementen van de auto wél willen zien op moderne BMW’s? Laat het weten in de comments.24 reacties

Dikke BMW!


Jammer dat ze hier niet meer van willen bouwen.
Is misschien heiligschennis, maar ik vind hem in deze kleurstelling beter te hakken dan die witte met m livery
Coole achterlichten. Beetje I3
Ik zie hem het liefst zoals op foto 9 van de eerste gallery. Maar dan met de deur dicht.
Vooral de turbomeister vind ik erg gaaf!

Ja dit zou mijn nek omdraaien als hij voorbij komt.

Trouwens erg leuke Photoshop zo in een Oostenrijkse schuur.
via iPhone app
Ik snap dit soort one-offs niet.
Het merk creëert eerder dissympathie bij mij door het ding wederom niet in productie te nemen.
Waarom dan met alle moeite wel eentje maken?
Wat je niet kent mis je niet, dit ding kennen we nu dus maar missen moeten we t alsnog
Ik vind dit echt een belediging naar de 2002 Turbo. Dat was echt een prachtig ding waar ik een groot zwak voor heb. Is een van de klassiekers die ik graag zou willen hebben. Maar dit apparaat vind ik echt vreselijk lelijk. Had niet gehoeven.
Mooie verhoudingen, net als de ouwe 1 Coupe. In tegenstelling tot de 4-serie… Maar leuk bezig Bmw. Gaan ze er ook nog wat mee doen of blijft het bij teasers??
@davelepeef: Het was je niet opgevallen dat dit gewoon een 2 serie coupe met een bodykit is? De verhoudingen zijn dan ook wat minder gedrongen bij de 1 serie coupe (die was ook gewoon te gedrongen) en wat minder elegant gestrekt als de 4 serie coupe.
@mashell: de 1 serie M is wat mij betreft één van de auto’s met de beste proporties van de afgelopen jaren. De 4 noem ik niet elegant gestrekt, die hebben ze gewoon te lang gemaakt en daarna gedacht “ach, na de deuren strekken we het wel een beetje uit”. Het is niet lelijk, maar mooi… Meh. De 2 coupe is wat dat betreft beter maar kan -ook qua vormgeving- niet tippen aan de 1 Coupe. Vind ik ;/
Sexy
P*rno op wielen!
Het ene moment vind ik hem echt schitterend, en het andere moment maar een gedrocht. Maar het zou retegaaf zijn als ze het gewoon maken!
Dit is wel de tweede? keer dat ze zo’n voorzijde op een concept plakken.
Dat de motorkap doorloopt naar beneden, en de neus wat meer naar voren staat.
Ben benieuwd of we dat nog eens tegen gaan komen op een productiemodel. Ik vind het wel mooi.
Dat is met recht een Turbomeister!!!
Ik maak niet vaak vergelijkingen, maar dit doet me toch heel erg denken aan een gesmolten camaro met bmw familie sausje erover.
@lekbak: vind de front ook wel lijken op Dodge Challenger
Die sharknose vind ik wel mooi. Wat mij betreft monteren ze dat weer op de gewone productiemodellen. De achterlichten zijn ook veel fraaier dan de lichten die nu op de 2 serie zitten.
Ik zou zeggen: in productie dat ding, maar refereer dan niet aan de 2002. Dat is een icoon en die moet je in z’n waarde laten. Deze Turbomeister hoeft nergens naar te verwijzen vind ik.

Verder vind ik hem wel erg gaaf. Niet per se mooi, maar wel een leuke verschijning op de weg.
Wederom vette bak!
Maken dit ding! Dan wordt het 100% zeker mijn volgende wagen. Wel iets minder opzichtige prints er op dan :p
In productie nemen!
Deze moeten ze gewoon maken!!!
Op foto 9 zowaar een barn find.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).