Bollocks! Jaguar en Range Rover verliezen van te lage brug

Auteur: , 37 Reacties

Er zijn betere manieren om je ochtend te beginnen.

Range Rover

Een JLR-dealer in het Verenigd Koninkrijk zal een teleurstellend berichtje moeten sturen aan twee toekomstige Range Rover Sport (rijtest) en Jaguar F-PACE (rijtest) eigenaren. De twee auto’s waren betrokken bij een eenzijdig ongeval in Perth (in Schotland, niet Australië), waar een aantal Britse SUV’s op een transporter werd vervoerd. De schade is beperkt tot twee auto’s, een F-Pace en een gefacelifte Range Rover Sport.

Maar beide auto’s zijn onthoofd. De schade is aanzienlijk: vooral de Range Rover, die voorop de transporter stond, is volledig vernield. De oorzaak van het ongeluk is een lage brug die de bestuurder van de vrachtwagen niet goed had ingeschat. Een pijnlijke fout, die overigens vaker voorkomt in het VK. De schade van het incident in Perth wordt geschat op duizenden ponden.

Range Rover

Het ongeval zorgde voor een chaotische verkeerssituatie in het centrum van Perth, zo meldt The Courier. En zo kan een lullige inschattingsfout van een vrachtwagenchauffeur ervoor zorgen dat twee iemanden nog heel even langer moet wachten op zijn witte F-PACE of grijze Range Rover.

Image-credit: Elaine Blair en Grant Murchie op Twitter.37 reacties

Oef
Kop is er in ieder geval van af😅
Zeg maar een mislukte poging om een range rover tot cabrio om te toveren.
@jerry: Gezien de Evoque Cabrio zijn ze daar bij Range Rover helemaal niet vies van ;)
evoque facelift
Beste schade…

Waarom doen ze er in de fabriek dan ook geen transportbeschermfolie op.
@moveyourmind: dat is wel gebruikelijk bij transporten van nieuwe auto’s. Wit plastic op liggende delen en velgen, we nemen nu wel aan dat het transport richting dealer was, maar zou dit dan toch een ander type transport zijn? Van/naar een autoshow bijv. of huurautos die verplaatst worden. Alhoewel dat het ontbrekende kenteken niet verklaart.. of zou die er door de klap afgevallen zijn?
De schade van het incident in Perth wordt geschat op duizenden ponden? Maak daar maar twee maal total loss van…
@autowilly: Dan nog blijft de schade toch gewoon duizenden ponden? Ik snap je punt niet.
@evdw: twee range rovers die total los zijn is wel iets meer dan duizenden ponden. Het is hoogst waarschijnlijk meer dan een ton in ponden. Dan is praten in duizenden best wel gek
@pand: Dan is het alsnog duizenden ponden
@sanderp: misschien maar terug naar het kinderdagverblijf waar je de basis van t leven leert.
@stgp: dankje! Ik maak mij er niet zo druk om. Maar iig bedankt. Heb voor hem een reactie op zijn eigen niveau gegeven. Misschien begrijpt ie het dan
@sanderp: alles is duizenden ponden, als ik bij de Jamin een kikkertje koop kun je dat ook in duizenden ponden uitdrukken, hij kost bijvoorbeeld 1/10.000e van 1000 pond. Maar dan kun je het ook in miljoenen uitdrukken, waarom daar stoppen? Waarom niet meteen in miljarden? Of biljoenen!! De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos.
@gulli: @iedereen: nou, oké: de schade aan de Range Rover wordt geschat op ongeveer 0,000005 miljard pond.
@pand: kijk zijn reacties maar even terug, 9 van de 10 keer flauw of bijdehand. Heeft wrs thuis niets te zeggen, komt daarom op fora.
Dus zo is de evoque convertible ontstaan…
Dus zo is de evoque convertible ontstaan
Is allemaal verzekerd door de verzekeraar van het transport bedrijf.
Next
@loserboi932: wat komt er next?
@willeme: ik bedoel next article. Dit lijkt allemaal veel erger dan het is.
@loserboi932: jij heeft dus totaal geen sympathie voor de beoogde eigenaren die nu weken of maanden langer moeten wachten op hun bestelde auto? Dan ben je in mijn boekje een eikel.
@henk_he: is langer wachten op je nieuwe auto nou zou erg? Ik zou het in de categorie “klein ongemak” inschalen zo ongeveer tussen motregen en een vergadering om 8:30.
@mashell: totdat het jou auto is die er boven op staat.
@mashell: het kan zomaar iets zijn waar je enorm naar uitkijkt…
Voor een witte of een grijze? Nee. Voor mijn empathie hadden ze maar een leuker kleurtje moeten bestellen. ;-)@henk_he:
Volgens mij was die brug helemaal niet te laag, maar was de vracht te hoog geladen en had e chauffeur de borden niet goed gelezen.
@vroaaar: precies.
@vroaaar: dat is een goed punt.
@vroaaar: te laag om onderdoor te kunnen rijden. Dus te laag. Voor de vrachtwagenchauffeur.
@henk_he: maar daar kan die brug niks aan doen, de chauffeur wel. Dus de oorzaak van het ongeluk is een te hoge lading, niet een te lage brug. Ik weet het, dit is eersteklas muggenziften….
@potver7: weinig muggenziften aan hoor, gewoon de feiten.
Goedkope vrachtwagenchauffeur uit het Oostblok?
@jupke: of op en top Schots, inclusief kilt en ietsjes teveel Whiskey de avond ervoor?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Nice een speedster
Aan de voorruit sticker te zien op beide auto’s betreft het een transport vanuit de fabriek naar de dealer. De witte stickers op de a-stijlen en onder portier grepen en luchtvering in transportstand bevestigen dat ook nog.
Kringle soms het idee dat ze dit bij land rover gewoon weer opknappen en alsnog aan de klant leveren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).