Bootylicious? De vierdeurs AMG GT verdeelt meningen

Auteur: , 30 Reacties

We hebben er lang op gewacht en dat is altijd tricky. Werden de verwachtingen alsnog waargemaakt?

De introductie van de nieuwe Mercedes CLS was een beetje raar. In het verleden stond de CLS vrij hoog in de Mercedes-pikorde. Qua prijs en luxe bewoog hij zich tussen de E-Klasse en de S-Klasse. Daarbij had de auto een veel sportiever imago, dankzij de ranke koets in combinatie met de dikke AMG varianten.

Bij de nieuwe CLS hing echter vanaf moment nul de komst van de vierdeurs AMG GT ‘boven de markt’. Zou dit niet de auto worden waar je écht op zit te wachten als autoliefhebber? En zo ja, wat moesten we dan nog met die CLS? Dit sentiment werd in eerste instantie niet geholpen door de looks van de CLS, die menigeen niet direct konden bekoren. Dat terwijl de eerste schetsen die we zagen van de vierdeurs AMG GT juist veelbelovend waren.

Maar goed, nu is ‘ie er dan, wat vinden we ervan? Ik vind ‘m persoonlijk (eerste indruk) een tikje tegenvallen. De liftback-achtige looks doen direct denken aan die van de eerste generatie Panamera en de Audi A7. Beide worden weleens vergeleken met poepende honden. Ik zou dus neigen naar het bestellen van een CLS (die ik wel graaf). Maar wellicht moet je het design even op je in laten werken. Een video van de nieuwe AMG check je hier.30 reacties

Ik blijf het toch een raar ding vinden (en lelijk bovendien). En zoals Wouter al in de video zei, klopt er toch niks van qua overlap met de CLS?
@trustmeiamanengineer: Tenzij je de verantwoordelijk bent voor de totale line-up en strategie van Mercedes… anders zoek hulp man http://www.runningforautism.com/wp-content/uploads/2016/03/autism-1.jpg
@esprit84: Wat 1 nutteloze reactie 😃👍🏼
@esprit84: Oke… Dit is toch wel de meest sneue reactie die ik hier ooit ben tegengekomen….
@trustmeiamanengineer: maar waarom maak je je zo druk over de overlap? ben je directeur? ben je journalist? of een autist?
@esprit84: Wat een ongelofelijk idiote reactie…
@simonferrari: ja niet te geloven dit.
@esprit84: jammer joh.,
Ik vind hem geweldig! Goed bezig Mercedes! Gaat in het echt weer gaaf zijn!
Mwa, ik vindt de Panamera echt onderscheidend door z’n aparte vormen, ik weet het niet.. ik vindt het niet ‘speciaal’ genoeg. Misschien omdat ik al gewend ben aan de Panamera..
@lekkaah: ik vindt ik vindt ik vindt ik vindt ik vindt ik loopt
Ik heb bij deze auto het gevoel dat ze alle rare verhoudingen van de CLA, de Panamera en de Model X in 1 model hebben willen proppen. Maw: deze auto vind ik totaal uit verhouding. En ik ben sowieso geen fan van het liftback-principe. De naam alleen al roept bij mij walvis-associaties op. Nee, ik zou ook voor de CLS gaan.
Zo te zien zal er dus ook wel een video verschijnen van Schmee150, aan de laatste foto te zien haha
@teerdz: Nu online ;)
De tweedeurs GT is stoer en sexy tegelijk. Deze is geen van beide.
@jippie: Hi Guys I’m Shmeee, die is er al van Shmeegol.
Maserati belde, ze willen de voorkant graag terug…
Als je de nieuwe neus niet mooi vind.. dan is het toch lastig aan het worden, aangezien het lijkt alsof Mercedes deze neus (met de name de stijl van de koplampen) overal op gaat plakken.
Ik vind het echt niets.. De vorige generatie vond ik zoveel mooier.
@ardonjr: ja mee eens, ik vind het bij sommige modellen wel mooi, maar niet zo mooi als hun voorgangers… Geldt trouwens ook voor auto’s van bmw en audi
Ik vind het poepende hond gehalte hier nog best meevallen. Deze heeft nog een beetje een kont. Ik zou zelfs willen opperen dat hij 911-trekjes heeft.
@gulli: de 911 is zowat de definitie van de poepende hond. Of de platgeslagen versie daarvan.
Wat Ik dus zie is een CLS met een GT-kont. Niet echt vernieuwend hoewel zo in het blauw vind ik ‘m wel gaaf!
Wat een lelijk ding zeg… Heb je de kans om je te onderscheiden van het MB-gamma, kom je hiermee…
Ik graaf de CLS ook harder.
Ik vind hem wel mooi, de cls daarentegen vind ik een enorm raar geheel, met name de achterkant vind ik niet om aan te zien
Nee
Da is gewoon een dikke bak.
Als je een E63AMG te;

-Veel voor ouwe lullen vindt
-Fout vindt
-taxi vindt
-Weinig onderscheidend met een E 200

De hele truck is het niet leveren van een V8 in de CLS. Oplichting of geniaal?
Ik zou niet zo maar wit leer nemen maar bij die blauwe 63 staat het fantastisch!
doe mij maar een coupe AMG GTs 2 deurs veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel malen schoner

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).