Brabus vergrijpt zich nu ook aan Nissans

Auteur: , 19 Reacties

De tuner uit Bottrop heeft de Mercedes X-klasse onder handen genomen.

Mercedes gaat dezer dagen net zo hard in de verkoopgrafieken als in de Formule 1. Als je het modelgamma van Das Haus bekijkt is dat ergens ook wel logisch, het merk biedt namelijk zo’n 534 verschillende modellen aan. Dat is op zichzelf uiteraard geen garantie dat de auto’s ook verkocht worden. Aan de andere kant is het wel zo dat áls je Mercedes tof vind en je voldoende geld tot je beschikking hebt, er altijd wel een Mercedes te vinden is die bij je past. Sinds kort heeft het oude luxemerk zelfs een heuse pickup in de aanbieding!

Om dit voor elkaar te krijgen is echter wel een short cut gebruikt in de vorm van badge engineering. Je kan je afvragen of dat past bij een merk als Mercedes. Ze doen het ook met de Citan, maar dat is een klein busje waar men na de Vaneo waarschijnlijk toch al niet veel van verwacht. Enfin, de X-klasse op Nissan Navara-basis is er nu en zal er voorlopig ook wel blijven.

Dit geeft Brabus de kans om voor het eerst in de geschiedenis een pickup aan te pakken. Het recept is min of meer bekend voor de mensen die de SUV’s van het merk kennen. Spoilers, dikke wielen, stortkokers en extra pk’s. Tevens zijn er een paar stoere lampen op het dak geplaatst.

De wielen zijn speciaal voor de X-klasse ontwikkelde Monoblock X-units. Ze meten 20 duimen in diameter en zijn geschoeid met banden in de maat 285/45. De 2.3 liter diesel onder de kap van de X250d krijgt er 21 pk en 60 Nm bij, voor totalen van 211 pk en 510 Nm. De X-klasse schiet er in een onvoorstelbare 11,5 seconden mee naar de honderd. Brabus zegt er direct bij dat ze al aan het werk zijn aan een powerkitje voor de X350d die later op de markt komt.

Misschien wel het interessantste aan de X-klasse van Brabus is dat je er alle interieur-goodies van de tuner op kan laten zetten. Af fabriek heeft de pickup namelijk een behoorlijk ‘praktisch’ interieur met knalharde plastics. Past wel bij een pickup, maar niet per se bij een Merc en zeker niet bij een Brabus. Je móet je Brabus X-klasse dus wel laten voorzien van een donkerpaars interieur van leder en alcantara om het geheel een beetje smoel te geven. Wie durft?19 reacties

Een rebadge voor een rebadge…
@fiero: Als je dit artikel hebt gemist, dan zou je ook denken dat het een Fake Brabus is toch? Niet zoals een Fiero een 430 wordt, maar wanna be.
De G63 6×6 was toch ook een pick up? Dus dan is dit niet de eerste waar ze zich aan vergrijpen.
@ihrte: volgens Brabus’ ronkende persbericht wel dus die G zullen ze dan toch als SUV beschouwen…Maar goed, semantics.
@ihrte: voor die 6 x 6 had je volgens mij een vrachtwagenrijbewijs nodig, dus dan zal die wel als vrachtwagen gezien worden en niet als SUV.
voor maar 10 rooitjes
Tis toch een schande voor het merk Mercedes dat ze een omgebouwde nissan van een MB embleem voorzien? Dat geld tevens voor de MB Citan een Renault kangoo met een ster op de grill.. en zullen we het maar niet hebben over de Renault motoren in een Mercedes? 😒
@e36m3gt: schande voor Renault idd!
@e36m3gt: daar is niks schandes aan. Juist slim!
Ze willen in elk segment een auto hebben waaruit de klant kan kiezen. En uiteindelijk draait het om de verkoopcijfers.
Ze kiezen een ander motorblok en chassis zodat zij zelf niet hoeven te ontwikkelen wat ze heel veel geld kost. Voor weinig hebben ze nu weer een auto van een aparte segment en ondertussen flink cashen.
@e36m3gt: hou toch op man… als je de matten van een Cayenne omdraait zie je een VW logo. Heel de automotive is een inteelt bende.
@e36m3gt: mensen die een a180d kopen geven meestal niks om “kekke performance” ze willen een auto die hun van a-b brengt, en dat doen die motoren goed genoeg.
En ik denken dat ze een GT-R hadden gedaan bij het lezen van de titel. Wat een domper.
Hopeloos ding met deze ‘goodies’
Extra ordinair.
“echter wel een short cut gebruikt in de vorm van badge engineering. …. In het geval van de Vaneo werd het in ieder geval een flop van jewelste, maar dat hield Mercedes niet tegen om de Citan op de markt te brengen.”

De Vaneo was toch geen rebadge? Een lelijk saai ding, dat wel, maar een puur Mercedes ontwerp…
@Esprit_de_Flandre: ja, een A-klasse met hoog dak en schuifdeuren.
@esprit_de_flandre: bizar je hebt gelijk. Ik bedoel niet bizar dat je een keer gelijk hebt, maar ik zou zweren dat de Vaneo ook een Ren-0 was, maar dat was natuurlijk niet zo. Fixed!
Whahaha, een ster in het stuur? Dat is op zijn minst opmerkelijk, als het eigenlijk een brabus is
Haha die titel, trapte erin 😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).